T
topknot
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam , zakup był przez kup teraz
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania
przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu
dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu
wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
Skąd bierzesz takie informacje? Masz jakąś podstawę do takich twierdzeń? Od kiedy to, żeby skorzystać z ustawowego prawa do namysłu potrzebna jest jakaś wada?natalie-s1959 napisał:Jeżeli konsument nabył towar przeceniony z powodu wady i sprzedawca konsumenta o tym powiadomił, wada ta nie może byc podstawązwrotu towaru.
Radzę skontaktować się od razu również z Rzecznikiem Konsumentów.W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument
jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi
w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach
zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie
czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą
się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.
Zdzich981 napisał:proponuje przeczytać poradnik konsumenta konsument ma prawo zwrotu gotówki lub wymiany na nowy w ciągu 7 dni chyba a 14 na odległość o ile pamiętam jeśli transakcja została za warta np. na allegro itp... na dodatek odsyła pendrive po 2 miesiącach i próbuje wymusić na sprzedającym zwrotu gotówki ?? nie ma takiego prawa max ma prawo zwrotu w ciągu 14 dni roboczych nie 2 miesięcyna dodatek odesłał pendriva z muzyką ściągnięta z internetu ?? można go pozwać na policji o artykuł o prawach autorskich nieżle by facet musiał zabulić a skoro czyta ci tego pena w komputerze to możesz wysłać screena mu że działa i będziesz miał dowód że pendrive działa lub jak by nie wierzył to możesz nakręcić filmik jak wkładasz pena i ci go wykrywa jak i działa w tedy będzie musiał uwierzyć
Zdzich981 napisał:greg1003 jak byś przeczytał to te pseudo pliki to piracka muza zapewne autor tematu w chwili sprzedania nie ściągnął ich z neta i nie zgrał na pendriva to jest to samo jak byś kupił konsole na allegro np.ps2 + 200 płyt pirackich rozumiesz o co chodzi ??
misia0806 napisał:uter Piaggio 125
Treść wiadomości:
Witam ponownie (niestety), wracam właśnie od mechanika który sprawdził przyczynę tego chrobotania w silniku i niestety nie jest to sprzęgło ani rolki i chyba dobrze pan o tym wiedział! Poszedł korbowód zwany dalej wałem i naprawa tego sprzętu to bagatela koło 1000zł a jego wartość rynkowa sprawnego to max 1300zł więc chciałbym skorzystać z przysługującego mi prawa zwrotu towaru do 10dni! Nie wspominając o wprowadzeniu mnie w błąd gdzie pan powinien pokryć koszta transportu! Proszę o kontakt pod nr 691518555 chyba że ma pan jakąś inną propozycję? Czekam na odp.
Nie wiem czy ma takie prawo prosze o pomoc![]()