Aplikacja adwokacka

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeżeli jest to umowa na pół etatu to nie będziesz miała problemu, podobnie z umowa zlecenia, o dzieło. Na cały etat praca w nie-kancelarii odpada, nie wpiszą cie na liste lub, jak sie dowiedzą, wywalą. Tak przynajmniej jest w ORA Krk.

Krystian85 napisał:
Jeżeli jest to umowa na pół etatu to nie będziesz miała problemu, podobnie z umowa zlecenia, o dzieło. Na cały etat praca w nie-kancelarii odpada, nie wpiszą cie na liste lub, jak sie dowiedzą, wywalą. Tak przynajmniej jest w ORA Krk.

A znasz kogoś kogo wywalili?

m.borek napisał:
A znasz kogoś kogo wywalili?

Dziekan wzywa na rozmowę dyscyplinującą dając wyraźnie do zrozumienie jakie ORA podejmie kroki w przypadku kontynuowanie tego niegodnego aplikanta procederu.

Tatra33 napisał:
Dziekan wzywa na rozmowę dyscyplinującą dając wyraźnie do zrozumienie jakie ORA podejmie kroki w przypadku kontynuowanie tego niegodnego aplikanta procederu.

A skąd dziekan wie, że aplikant pracuje skoro ani pracodawca ani nikt inny nie może ujawniać takich informacji?
Bo donos ktoś złożył? nie potrafię sobie tego wyobrazić...

Homo homini lupus est i niestety nie jest to odosobniony przypadek:o, słyszałam o podobnych przypadkach w innych izbach. Niestety ludzie na siebie donoszą:wow::wow::wow: Takie życie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
m.borek napisał:
A skąd dziekan wie, że aplikant pracuje skoro ani pracodawca ani nikt inny nie może ujawniać takich informacji?
Bo donos ktoś złożył? nie potrafię sobie tego wyobrazić...

Według mojej wiedzy, aplikant nierozważnie występował w imieniu pracodawcy przeciwko klientowi prominentnego członka władz ORA.

Czy zaglądają tutaj osoby które odbywają aplikacje adwokacka w Płocku, Siedlcach, Radomiu lub Lublinie?:). Mógłbym prosić o kontakt na pw?

nie słyszałem o tym aby adwokat pracował w dziale prawnym urzędu na etacie

Kluczowe pytanie...Jak idą postępy w nauce..? Ktoś zaczyna, ktoś kończy? Na jakim jesteście etapie. Ja osobiście mam zamiar wystartować tylko pogoda nie sprzyja:) Jak to wygląda u Was?

Hej,
motywacja jest, książka z testami jest, tylko chęci brak...
pozdrawiam wszystkich zabierających się do nauki :P

Jak jest książka a nie ma chęci to ta motywacja chyba jeszcze nie na odpowiednim poziomie ;)

Mnie ostatnio motywuje portal e-katedra. Wyłożyłem te kilkaset złotych (co stanowi dodatkową motywację :-D) i już się szykuję do nauki. A że netbooka z internetem mam to i na plaży będzie się można uczyć :-)

Krzysztof_87 napisał:
Mnie ostatnio motywuje portal e-katedra. Wyłożyłem te kilkaset złotych (co stanowi dodatkową motywację :-D) i już się szykuję do nauki. A że netbooka z internetem mam to i na plaży będzie się można uczyć :-)

Motywacja niewątpliwa;) Też się powoli nastawiam na naukę, pogoda mnie troszkę odciąga od tego, ale czas goni;) Więc plażę w tym roku chyba odpuszczę:P Fajny ten portal? Bo też o nim słyszałam i się zastanawiam...

Cześć wszystkim, mam gorącą prośbę o radę. Jakiś czas temu wykupiłam sobie e-katedrę ale nie jestem zadowolona. Znalazłam sporo nieaktualnych pytań. Można się nieźle naciąć jeśli nie sprawdza się wszystkiego na bieżąco z ustawą. Moja znajoma to samo mówiła o Woltersie (zarówno książkach, jak i portalu). Czy ktoś z Was korzystał jeszcze z innych portali z testami? wiem, że jest jeszcze Beck, Arslege i Sprawnik.
z góry dzięki

Beck jest aktualny. Sprawnik też jest ogarnięty a wszelkie pytania z błędem zgłaszam.

KasiaPrawo napisał:
Cześć wszystkim, mam gorącą prośbę o radę. Jakiś czas temu wykupiłam sobie e-katedrę ale nie jestem zadowolona. Znalazłam sporo nieaktualnych pytań. Można się nieźle naciąć jeśli nie sprawdza się wszystkiego na bieżąco z ustawą. Moja znajoma to samo mówiła o Woltersie (zarówno książkach, jak i portalu). Czy ktoś z Was korzystał jeszcze z innych portali z testami? wiem, że jest jeszcze Beck, Arslege i Sprawnik.
z góry dzięki

Hej, dowiadywałem się w LexisNexis przed wykupieniem abonamentu na prawo.e-katedra.pl jak to jest z nieaktualnymi pytaniami. Powiedzieli mi, że ogólnie wszystko kontrolują na bieżąco, ale można im również zgłaszać wszelkie niejasności.
Ja już drugi raz podchodzę i z ilu wydawnictw nie korzystałem, wszędzie były jakieś błędy :-)

mala.mi napisał:
Motywacja niewątpliwa Też się powoli nastawiam na naukę, pogoda mnie troszkę odciąga od tego, ale czas goni Więc plażę w tym roku chyba odpuszczę:P Fajny ten portal? Bo też o nim słyszałam i się zastanawiam...

Ja korzystam od jakiegoś czasu i nie narzekam :-) Szczególnie zwiększająca się każdego dnia liczba powtórek jest bardzo pomocna.
A plaży nie musisz sobie odpuszczać! :-D na tej stronie można także kupić papierowe testy :-)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
KasiaPrawo napisał:
z góry dzięki

WPAiE UWr przyzwyczaił mnie mocno do Becka...:) i powiem są aktualni... w sprawniku fajną sprawą jest możliwość na bieżąco zgłaszania błędów zastrzeżeń co oczywiście kusi do ich szukania:) i tym bardziej przykładam się do rozwiązywania...
błędy są niestety wszędzie... ale lex ponoć ma najwięcej "potknięć" - przez co mi go mocno odradzono....

W ubiegłym roku korzystałam z lexa, i testy mają fajne, ale jednak małą użyteczność. Jak się wylogowuję, to nie zachowuje mi historii testów, nie mogę zatrzymać i powrócić do przerwanego testu, nie mam statystyk - ciężko tam zapanować nad wiedzą.

Ja kilka dni temu wykupiłem Sprawnika. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Poza tym z tego co piszą to ma być tam max. Cały czas aktualizują i dodają nowe funkcjonalności. A co do plaży to nie ma problemu, iPad z netem i nauka wchodzi.:cool:

Powrót