I
illbill
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Hej, czy ktoś z Was orientuje się do kiedy mamy opłacić I rok aplikacji adwokackiej w Warszawskiej Orze? Co grozi jeśli już się spóźniłem ;<?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
KrokPoKroku napisał:Jeżeli zdawałeś w Warszawie i jeszcze nie dostałeś uchwały to zapewne masz nazwisko rozpoczynające się na jedną z końcowych liter alfabetu. ORA Warszawa rozsyła uchwały według alfabetu.
MissM napisał:Nie wg alfabetu a kolejności przyjmowania podań o wpis na listę![]()
To co musisz zrobić na pewno jeśli chcesz mieć innego patrona, to napisać do dziekana wniosek o wydanie zgody na zmianę patrona (z podaniem powodów chęci dokonania takiej zmiany), pamiętaj że zgodnie z regulaminem takiej zmiany możesz dokonać tylko raz w trakcie aplikacji, co do reszty Twoich pytań, może po prostu zadzwoń do ORAmiroslavv napisał:cześć! przebywam obecnie na urlopie dziekańskim i mam pytanie dotyczące powrotu. czy muszę w tej chwili potwierdzać swój powrót w radzie i czy muszę zwracać się do dziekana z wnioskiem o wyznaczenie patrona, czy też automatycznie powracam tam gdzie byłem rok temu (zaznaczam, ze chciałbym aby patronatem objął mnie teraz inny adwokat niż w roku w którym rozpoczynałem urlop)?
miroslavv napisał:jesteś pewien z tą jednokrotną możliwością zmiany patrona w trakcie aplikacji? bo w regulaminie ani w żadnym innym akcie nie widzę takiego ograniczenia - mowa jest jedynie o możliwości zmiany i o tym, że trzeba przedstawić opinię dawnego i promesę nowego.
interesuje mnie za to czy w takiej sytuacji w związku z przebywaniem na urlopie w ogóle aktualna jest sprawa wniosku o zmianę a nie wniosku o wyznaczenie? bo trochę dziwne wydaje mi się żeby w tej chwili po rocznej przerwie kiedy nie miałem żadnego kontaktu ze swoim patronem, konieczne było dostarczanie opinii od niego na mój temat...