Aplikacja komornicza cz. II

• Autor wątku Autor wątku Master Piernik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Prawdą jest, że niektórzy dostają 1800zł na rękę na start - bez doświadczenia i mają opłaconą aplikację i podpisują lojalki, prawdą jest również, że są tacy komornicy, którzy nie chcą dawać więcej niż płaca minimalna,a w związku z koniecznością znalezienia patrona-pracodawcy, aplikanci zgadzają się na takie pensje i że się tak wyrażę "psują rynek". To się nie zmieni.

blokers15 napisał:
to, że zadyszka panuje to mało powiedziane....sam jestem z Olsztyna, po tegorocznym egz na apli i po maratonie wśród olsztyńskich kancelarii; jedyną ofertę jaką usłyszałem to 1/2 etatu za 600 zł i to głównie praca z pocztą ( szukanie zwrotek, akt itp ). dlatego znalazłem patrona wśród innych miast powiatowych warmii i mazur :) mimo wszystko życzę powodzenia ;)

blokers,mam pytanie, w jakim mieście pracujesz? i czy nie wiesz może ile osób w tym roku dostało się na aplikacje i odbywa ją w Olsztynie,okolicach.

quasi ja też jestem z tych terenów. Moja kancelaria podlega pod Izbę Białostocką.

Hej, w jakim mieście pracujesz? trudno było dostać się do kancelari?

quasi napisał:
W ramach uzupełnienia,pytanie powyżej do Banshee:wink:

Banshee napisał:
Dość szybko znalazłam patrona. Nie trzeba było szukać daleko- w mieście powiatowym..

Jeżeli przez miasto powiatowe rozumiemy miasto na prawach powiatu to w woj. warmińsko - mazurskim zbyt wielu opcji nie ma - w zasadzie dwie :)

a proszę sobie rozumieć wedle uznania :P ale jakby było na prawach powiatu - zaznaczyłabym ;)

Witam koleżanki i kolegów. Kontynuując wątek olsztyński - czy ktoś z Olsztyna lub okolic miałby ochotę na wspólne (zrzutkowe) dojazdy samochodem na zajęcia I roku? Zawsze te parę groszy zostanie w kieszeni.

trent ,bardzo fajna inicjatywa:) mam nadzieje ,że za rok już do was dołącze:cool: / tak a propo to zjazdy w bialymstoku macie?

Dostał ktoś już informację z izby gdańskiej o opłatach za aplikację?

A co wam się tak śpieszy z tą opłatą? Nie martwcie się, co jak co ale Rada o kasę zawsze się upomni w swoim czasie. A wysokość opłaty jest znana już od dłuższego czasu, więc tym bardziej nie wiem dlaczego komuś śpieszno do takich informacji.

Witam, czy dostaliście już uchwałę z krakowa dot. wpisu na listę aplikantów >

kom86 napisał:
A co wam się tak śpieszy z tą opłatą? Nie martwcie się, co jak co ale Rada o kasę zawsze się upomni w swoim czasie. A wysokość opłaty jest znana już od dłuższego czasu, więc tym bardziej nie wiem dlaczego komuś śpieszno do takich informacji.
Jak ktoś chce złożyć wniosek o rozłożenie opłaty na raty, to chyba musi pisać go na podstawie jakiejś informacji z izby, prawda? Czy może jest inaczej?

nie trzeba czekać na żadne pismo:) jeśli ktoś chce złożyć wniosek o rozłożenie na raty, to może to zrobić do końca grudnia z tego co się dowiedziałam:)

Lyyli napisał:
nie trzeba czekać na żadne pismo:) jeśli ktoś chce złożyć wniosek o rozłożenie na raty, to może to zrobić do końca grudnia z tego co się dowiedziałam:)

A w której Izbie udzielili Ci takiej odpowiedzi?

W Białostockiej w ubiegłym roku wezwanie do zapłaty wysyłali jakoś w marcu. W każdym razie dopiero na podstawie tego wezwania można było wnioskować o rozłożenie na raty.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót