Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A teraz inne pytanie Nowe przepisy regulują sytuację dożywotniego zatrzymania za jazdę "po". Ale nigdzie nie ma wyjaśnionego określenia zatrzymanego lub zabranego Czy ktoś orientuję się jak to wygląda prawnie. Ja miałem zatrzymane, a nie odebrane, PJ na 6 m-cy, czyli wykroczenie. Obecnie mam kod w PJ całkowity zakaz spoż alko. Czy jak mnie zatrzymają z z wynikiem 0,15 prom. to stracę prawko dożywotnie, czy będę musiał przechodzić tryb WOMP ponownie. Tam jest również wzmianka o karze 10 tyś zł.

Jaki jest numer tego kodu? 05.08? No to musisz mieć zawsze 0.00.

Tak ten kod to 05.08. Ja wiem, że podczas kontroli nie mogę nic wydmuchać, nawet nie próbuję. Kupiłem alkomat, staram się odczekiwać kilka godz. po wskazaniu przez urządzenie wyniku 0,00, zanim usiądę za kółkiem.

Pytam z czystej ciekawości. W ustawie jest wyraźnie napisane, że osoby które miały wcześniej zabrane PJ, np. na 2 lata, po tym okresie zrobiły badania i PJ, ponownie zostają zatrzymane do kontroli, tracą PJ dożywotnio. Ja to przynajmniej tak rozumiem. Czy taka sama sytuacja jest z osobami, którym PJ zatrzymano, a nie odebrano, na okres do 1 roku.

Mnie zatrzymano PJ przed nowelizacją ustawy. Może to ponowne zatrzymanie tyczy się osób, którym zatrzymano po 18 maja. Czy dotyczy np osób którym odebrano PJ w 2008r?

Witam ponownie wszystkich.
Zdaję relację z mojej wizyty w WOMP Sosnowiec:
Wizyta po ustalonym wcześniej terminie na 24.08 (poniedziałek). Na miejscu byłem o 5.00 i byłem pierwszy, dopiero za jakieś pół godziny zaczęli dochodzić ludzie. W rejestracji jako pierwszy no i do kasy (214zł) i do pokoju zabiegowego na oddanie krwi, stamtąd na pierwsze piętro pod 12tkę do pielęgniarki (przedtem dostałem do wypisania ankiety na temat swojego picia), u pielęgniarki zmierzono mi ciśnienie i skierowano bodajże pod 10 tkę do lekarza (pani K.K.) tam po krótkiej rozmowie rozebrać się do majtek, badanie wzroku, słuchu no i równowaga ( maszerowanie w miejscu z wyciągniętymi rękami i zamkniętymi oczami przez 20 sekund, a potem stanie stopa przed stopą i wyciągnięte ręce przez kolejne 20 sekund) po wszystkim pani doktor powiedziała, że wszystko jest ok i jak będą dobre wyniki z krwi to orzeczenie będzie pozytywne. Od pani doktor znowu pod 12tkę do pielęgniarek gdzie powiedziano mi, że orzeczenie za dwa dni (środa) lub na życzenie wyślą pocztą- wybrałem przyjazd po orzeczenie, miałem być w środę na 12.00. I tutaj kończy się pierwszy dzień badań- z WOMP wyszedłem jakoś o 8.40. Każdy dostawał swój numerek i według tego się wchodziło więc nikt nie pchał się na lewusa bo od razu wypraszali. Polecam przyjechać tam tak ja ja o 5 bo wówczas ma się wszystko załatwione w mig i nie trzeba się potem męczyć w kolejkach (a ludzi po mnie ta było mnóstwo- jakieś 40-50 osób). Plusem jest to, że pani doktor nie skierowała mnie na żadne dodatkowe badania więc u mnie ta wizyta zamknęła się w kosztach 214 zł. Po wyniki przyjechałem w środę o 12 i wyglądało to tak, że dałem w rejestracji mój dowód osobisty i do 5 minut miałem oświadczenie- oczywiście pozytywne z badaniami ważnymi na 2 lata (podobno tam już nie dają na więcej), stamtąd prosto do wydziału komunikacji, opłata 105 zł. za wyrobienie nowego PJ + zdjęcie i czas oczekiwania na nowe PJ około tygodnia. Jak dla mnie strasznie co niektóre osoby ponaciągały temat i postraszyły a już na pewno mistrzem tej straszeniowej manipulacji był pan Dariusz Kraśnicki, który udziela się w tych swoich filmikach na yt i tylko stresuje ludzi. Ja bym miał chyba tyle do powiedzenia. Acha- dodam jeszcze, że dostałem kod "05.08", który widnieje na dole orzeczenia i jak już zdążyłem doczytać oznacza on, że trzeba mieć 0,0 alkoholu podczas kontroli policyjnej :o Pozdrawiam wszystkich i w razie pytań proszę śmiało pisać i pytać.
P.S. Pozdrawiam kolegę B1975S :)

matek83 - a możesz wskazać przepis o którym piszesz?

Witam wszystkich, kilka dni temu umówiłem się do WOMP sosnowiec i dostałem termin aż na 28 października :D, zastanawiam się tylko czy całkowicie odstawić alkohol do tego czasu, zrobiłem sobie dzisiaj badanie i GGTP wyszło mi 16 ;o, nie pije dużo ale czasem piwko wieczorem lubię szczelić, myślicie żeby przez te 2 miechy nic nie pić?

16? to ja mialam po 4 miesiecznej abstynencji wiecej.spokojnie nadal wieczorem piwko moizesz walnac .

Witam

Wlasnie jestem po wizycie w tym strasznym WOMP gdzie na wejsciu linczuja nas za samo to ze jestesmy, a za skierowanie za alk mamy 30 zdrowasiek w szafie i publiczne biczowanie, a tak na powaznie to moja zabawa w WOMP zaczela sie od kolejkowania od godz 6 (bylem pierwszy :D ), okolo 6:40 naliczylismy 42 osoby ale czesc z nich to osoby towarzyszace (szofer) do 7:25 bylo ze 60, po otwarciu spokojnym krokiem do rejestracji, zdanie papierow i uiszczenie oplaty 214 zl, nastepnie pod pokoik 6 i tam polala sie krew :) nastepnie pod 12 na zdanie ankiety i pomiar cisnienia i do doktorki pod 5 (dawali jeszcze pokoj 4) tam wysiedzialem sie ok 1,5 h i doszlo do badan, w moim przypadku bylo to tylko potwierdzenie pytan z ankiety, osluchanie, badanie czy nie mam spuchnietej watroby, wzrok i badanie pionu (na bacznosc, lapki przed siebie i oczy zamknac, trwalo to z 2 sekundy :) ). Ogolna atmosfera nie jest az tak grobowa jak to pisza, pielegniarki mile i jesli my sami nie zaczniemy z wyrzutem to nawet zartem idzie zapodac z odzewem :) pani doktor tez przyjemna i nie odnioslem wrazenia pogardy. W pn mam dzwonic czy jest decyzja bo wyniki krwi sa na 2gi dzien

Ps. Jak chcecie rozbawic troche towarzystwo to ubiezcie koszulke z jakiegos alku ja nieswiadomie poszlem w koszulce z JACK DANIEL'Sa

Zapomnialem dodac ze termin ustalalem z poczatkiem czerwca wiec ok 2-3 mies trzeba czekac

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do szczęśliwców którzy odzyskali już swoje prawo jazdy. Jaka data widnieje wam na dokumencie? Ta w której uzyskaliście prawo jazdy po raz pierwszy czy dzień w którym go wam zwrócono? Mi zabrali na okres 1 roku i zastanawiam się jaką będę miał datę uzyskania uprawnień, bo egzaminu zdawać nie muszę.

to tak jak ja luqio ,zabrali mi na rok ,nie zdawalam ponownego egzaminu i juz na nowym jest data ponownego wydania czyli 2015 rok a z tylu przy kategorii data wydania pierwszego .

Hej wszystkim..

Jutro (16.09) mam wizyte w WOMP sosnowiec... badania psychologiczne zrobilam u siebie w miescie. strasznie się boje. Od kilku tyg nie pilam zadnego alkoholu a wczesniej tylko okazyjnie i w malych ilosciach. Od lipca codziennie piję/jem nasiona ostropestu (ponoc bardzo skuteczne i pomocne).
Prawko zabrali mi na 2 lata..
Proszę o jakies porady osob ktore są' świeżo' po wompie w sosnowcu. Jestem podłamana.. cała noc chyba nie prześpie dzis.
Dzięki z góry!

Ostatnia edycja:
Moni91 to ladnie mialas skoro zabrali Ci na 2 lata,ponowny egzamin,ale co do wizyty w womp,naprawde nie masz sie co martwic,jak nie jestes opuchnieta i nie masz fioletowego nosa to bedzie dobrze.spokojnie,cierpliwie i mily wyraz twarzy niech Ci towarzysza.napisz pozniej jak Ci poszlo.powodzenia.

Magda197540 napisał:
Moni91 to ladnie mialas skoro zabrali Ci na 2 lata,ponowny egzamin,ale co do wizyty w womp,naprawde nie masz sie co martwic,jak nie jestes opuchnieta i nie masz fioletowego nosa to bedzie dobrze.spokojnie,cierpliwie i mily wyraz twarzy niech Ci towarzysza.napisz pozniej jak Ci poszlo.powodzenia.

dowalili mi;/
Znam dziewczyne co miala tyle samo promili co ja i dostala 1 rok...takie prawo..
Dam znac, Magda powiedz mi jezeli dostanę orzeczenie negatywne to za rok kolejne badania w wompie?
Dzięki :)

ale czemu mialabys nie przejsc? najwazniejsze ggtp jak bedzie w normie to ok.Dasz rade,ja tez trzeslam gaciami a nie bylo tak zle.Tylko sie nie przejmuj,mow ze na nic sie nie leczysz,nie bierzesz lekow.zdazylo sie i wtyd Ci strasznie przed nia ,rodzina,znajomymi(choc u mnie to byla prawda) a najbardziej przed dziecmi.Skrucha i napewno przejdziesz.A nie moglas wziasc adwokata zeby zeszli do roku?

Magda197540 napisał:
ale czemu mialabys nie przejsc? najwazniejsze ggtp jak bedzie w normie to ok.Dasz rade,ja tez trzeslam gaciami a nie bylo tak zle.Tylko sie nie przejmuj,mow ze na nic sie nie leczysz,nie bierzesz lekow.zdazylo sie i wtyd Ci strasznie przed nia ,rodzina,znajomymi(choc u mnie to byla prawda) a najbardziej przed dziecmi.Skrucha i napewno przejdziesz.A nie moglas wziasc adwokata zeby zeszli do roku?

Wyrok prawomocny nic juz nie zrobie;/
Oczywiscie ze mi tez bylo i jest nadal wstyd! do dzis pluje sobie w twarz.
Poprostu takie mam przeczucie.

Dziękuję troszkę mnie uspokoilas :)

Magda ma racje jak ggtp w porzadku i sie na zula nie wyglada to jest ok...
a tutaj pelno MITOW kurde mnie na 3 lata wzieli mialem 2.5 promila......a na badaniach pogadalem z lekarka (fakt ze ludzka była ale od razu pytala czy to 1wszy raz czy kolejny) i o dziwo nigdzie dalej mnie nie wysylala kilka badan wczesniej ggtp cukier w porzadku i tyle na 10 lat orzeczenie......to samo z egzaminem pierdoły z e egzaminator wie wszystko i udupi NIEPRAWDA 2 dni temu zdawalem i spytalem wprost czy wie ktory raz sie zdaje lub czy ze ktos stracil np za punkty lub alkohol a egzaminator powiedzial ze jego to nie interesuje on ma tylko sprawdzic kwalifikacje a od reszty są inne instytucje....oto cala prawda....Noi przypominam o nowelizacij prawa z lipca art 180kk.....jak nas skontroluje policja a w systemie bedzie ze mamy cofniete uprawnienia to choc zakaz sądowy sie skonczyl to i tak popelniamy nowe PRZESTEPSTWO 500zl za jazde bez uprawnien jest TYLKO dla kogos kto NIGDY nie mial prawa jazdy....co moge jeszcze dodac...ze mna gosc taki byl co ggpt mial 370 i probowal lekarce wcisnac ze tlustego sie wczoraj najadl heheh...kazala mu za rok przyjsc jak mu przetrawi to tluste :D pamietajcie ggpt i cukier robic WCZESNIEJ to kosztuje z 15 zl norma to jakies 50 ggpt i cukier 90 lub 100 ....nie pamietam pozdrawiam :)

ja mam za 2 tygodnie badanie cukier mam 77 ale ggtp 68 czy z takim wynikiem jest szansa na pozytywne orzeczenie. Badania psychologiczne już miesiąc temu zrobione. Trochę się martwię i czy oni tak bardzo patrzą na ggtp żeby było 55???:(

mar78 bierz esentiale forte,przez te 2 tyg dieta zero % i napewno spadnie ,zreszta z takim stezeniem tez bedzie orzeczenie pozytywne.Jeszcze powiem zainteresowanym,ze ggtp szybko spada po ursofalku,ale jest drogi i na recepte.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót