Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy trzeba w WOMP koniecznie pokazywać książeczkę wojskową? Mam wpisaną kategorię E i boje się że mogę przez to nie zaliczyć badań

Ja mnialem ksiazeczke ,ale jej wogole nie sprawdzali ..

Tez mialem książeczkę ale nie chcieli jej sprawdzić ;) mialem kat D... Jak nie odbiegasz od normy moze nie beda chcieli w ogole ;)) ale bedziesz musial w ankiecie wypisac nr książeczki i jaka miales kategorie ja nie wpisalem kategorii i nie czepiala sie w ogole jak by temat zostal pominięty... dostalem orzeczenie na 5lat i chyba tylko tyle max dają w Sosnowcu

Witam, wybieram się na badania do WOMP ale w Rzeszowie. Prawo jazdy zabrano mi bo prze parkowałem bratanicy samochód bo był zastawiony a ona tyle co prawo jazdy zdała i bała się, że zarysuje mój oraz drugi samochód. Policja nadjechała na to jak wysiadam i ona wsiada. Cóż stało się i teraz za to pokutuje :mad: Wczoraj zrobiłem sobie badania prywatnie i wyszły mi takie wyniki: ASPAT 26.1, Alat 55,7, Bilirubina 0.35, GGTP 33,89. Do WOMP-u jestem zarejestrowany na wtorek. Mam nadzieję, że badania przejdę pozytywnie, alkoholu nie pije nic od ponad 6tygodni (od ostatniego wesela na którym byłem). Wcześniej jedynie okazyjnie (tak jak na święta wielkanocne gdy zabrano mi PJ). Mam takie pytanie jak odpowiadać na tych badaniach psychologicznych, czy odpowiadać jak jest na prawdę, że alkohol zdarza mi się pić okazyjnie: święta, wesela, komuś w rodzinie czy u znajomych urodzi się dziecko; czy odpowiadać, że nie piję alkoholu. Wydaje mi się, że lepiej powiedzieć prawdę bo przecież za jazdę po % zabrano mi to PJ. Proszę o odpowiedź i jakieś sugestie na co zwracać uwagę i jak się przygotować do tych badań w WOPM Rzeszów. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp :)

Skoro nie pijesz to proponuje abyś mówił prawdę i się do tego przyznał :)
To nie są testy do startu w rajdzie Paryż Dakar – nie masz problemów z alkoholem jesteś zdrowy dostaniesz zgodę …
Każda przeciętna osoba zalicza badania psychologiczne nie trzeba ich robić w WOMP można prywatnie - proste testy sprawdzające twoje zachowanie w sytuacjach stresowych plus rozmowa w której mówisz ze ci przykro i żałujesz..

Ostatnia edycja:
No nie że nie pije w ogóle tylko okazjonalnie ;p oprócz wyżej wymienionych wyżej sytuacji zdarza się czasem wypić jakieś piwko czasem do meczu w tv albo po meczu co gramy w lidze u siebie. Ale to wszystko jest rzadko, tym bardziej widząc większość znajomych, że co tydzień piją do zgonu i codziennie jakieś piwa :confused:
No ale teraz jestem już dużo mądrzejszy i nawet jakbym miał metr podjechać kiedyś po % autem to nie podjadę, nie ma już takiej możliwości.
Przeczytałem praktycznie cały temat i widziałem, że wiele osób spotkało się z tym, że inni przez stratę PJ uważali ich za przestępców, gorzej ich traktowali i ogólnie zmienili do nich podejście. Mnie nie spotkało nic takiego, jedynie jeden wujek, którego i tak nigdy nie lubiłem i przez to przestał się do mnie i rodziców odzywać( a najlepsze jest to że po % jeździł nie raz tylko polnymi drogami traktorem albo motorem). Mnie znajomi pocieszali i oferowali pomoc i tak jest do tej pory. Zaraz po stracie zabierali mnie do kina czy gdzieś ogólnie pojechać posiedzieć pogadać żebym nie był sam i nie dołował się tym co się stało, gdyż wiedzieli jak jest i jak do tej pory ze mną jako kierowca i % było.
Rozpisałem się trochę, jakby ktoś miał jeszcze jakieś podpowiedzi to chętnie poczytam, pozdrawiam :) :D

Spokojnie! Nie taki diabeł straszny jak go P.Darek maluje

Dużo osób nie przechodzi badań, bo w teście zaznacza przynajmniej raz "tak", a tam trzeba wszystko na "nie".

Witam , jakie są konsekwencje nie wykonania badań lekarskich w ciągu miesiąca?

Ostatnia edycja:
magmag85 nie ma ;) byłem pytałem nawet w wydziale komunikacji.

witam. Niema.w womp sosnowiec są terminy długie na badania po ponad 2 mies.pozdrawiam.

Nie mogą wydać żadnej kary za przekroczenie tego terminu?

dzwoniłam ostatnio do WOMP w Sosnowcu i powiedzieli ,że Oni się dostosują do tego kiedy ja mogę tam iść.

Jak moga sie dostosowac przeciez tam sa terminy? Chyba ze masz indywidualny termin. na kiedy masz termin zgloszenia?

jeszcze nie ustaliłam bo Pani powiedziała ,żeby zadzwonić jak będę pewna w zależności od tego kiedy będę mogła tam się stawić.Miałam zamiar dzwonić w tym tygodniu żeby umówić się na czwartek. To może mi źle powiedziała skoro mówicie ,że takie odległe terminy są.

na kazdym skierowaniu pisze ze miesiac,ja dzwonilam w styczniu a robilam w kwietniu,najwazniejsze zeby zmiescic sie przed koncem kary,poczytajcie wczesniejsze wpisy

Dokładnie ja dzwoniłam miesiąc temu a termin mam w styczniu.

nie wierzę, jak to możliwe? w takim razie będę dzwonić jeszcze raz..

czytałam wpisy , czytałam ustawę. art.101 mówi o miesiącu a art. 139 mówi ,że art 101 wchodzi w życie dopiero w styczniu 2016.

a myslalam,ze jestem jedyna kobieta na tym forum hehe

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót