A
adrian1_10
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 50
Z tym kodem to dziwna saprawa w sumie. Ja nie mialem tego wpisanego w orzeczeniu, ale za jakis czas dam znac co i jak, jak odbiore kawalek plastiku.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No niekonieczne. Właściwie nie do końca wiadomo o co chodzi z tym kodem, bardziej jest to informacja dla drogówki i następnego lekarza, żeby przy kontroli wiedzieli że byłeś już złapany za alko. Tolerancja do 0,2 promila i tak musi być, bo tak jest wg prawa polskiego. Setne części promila tak naprawdę zawsze możesz złapać bardzo szybko, nie musisz wcale pić alko, wystarczy zjeść jakieś owoce, spożyć napój energetyczny, lub kawę. Nie może być za to orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów. Poza tym jeśli chodzi o wykroczenie to po dwóch latach ulega ono zatarciu. Tak samo jest z przestępstwem, tylko że chyba po 10.pandave napisał:z kodem alkoholika 05-08. czyli ani grama alkoholu...
Wykroczen wogole nie wpisuje sie do KRK. Chyba ze mowa tu o KSIPblablak napisał:jeśli chodzi o wykroczenie to po dwóch latach ulega ono zatarciu
leon39 napisał:Wyrok uprawomocni sie po 7 dniach.
Wszysto przyjdzie Ci pocztą lub kurierem. Ja miałem sprawe 11 grudnia 2015r wyrok przszedł na początku 2016r, potem do zapłaty, a na badanie dobiero w lutym
tyjestesruda napisał:Leon to i tak szybko dostałeś się na badania :brawo:
Więc nic mi nie pozostaję jak czekać cierpliwie :brawo: