Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z tym kodem to dziwna saprawa w sumie. Ja nie mialem tego wpisanego w orzeczeniu, ale za jakis czas dam znac co i jak, jak odbiore kawalek plastiku.

pandave napisał:
z kodem alkoholika 05-08. czyli ani grama alkoholu...
No niekonieczne. Właściwie nie do końca wiadomo o co chodzi z tym kodem, bardziej jest to informacja dla drogówki i następnego lekarza, żeby przy kontroli wiedzieli że byłeś już złapany za alko. Tolerancja do 0,2 promila i tak musi być, bo tak jest wg prawa polskiego. Setne części promila tak naprawdę zawsze możesz złapać bardzo szybko, nie musisz wcale pić alko, wystarczy zjeść jakieś owoce, spożyć napój energetyczny, lub kawę. Nie może być za to orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów. Poza tym jeśli chodzi o wykroczenie to po dwóch latach ulega ono zatarciu. Tak samo jest z przestępstwem, tylko że chyba po 10.

Blablak ten kod oznacza zakaz spozywania alkoholu, czyli nie moge miec nawet dopuszczalnej dawki, jesli mi wykryje np 0,1 to jedynie pozostaje krew...Kolejne pytane, po wczorajszej wizycie w Starostwie, babka powiedziala ze wniosek o cofniete prawko składam w dniu konca kary, nie szybciej. Potem na prawko czekam ok, 7 dni roboczych. Czyli co kara wydluza sie o te 7 dni? Jak to u Was było? mmi babka powiedziala ze mija mi zakaz i moge jezdzic ale bez prawka bo na wyrobienie i tak swoje poczekam. Ani tymczasowego jakiegos papieru nie daja...albo w moim starostwie jest średniowiecze...pozdro;)

blablak napisał:
jeśli chodzi o wykroczenie to po dwóch latach ulega ono zatarciu
Wykroczen wogole nie wpisuje sie do KRK. Chyba ze mowa tu o KSIP

pandave@ ja rowniez skladalam wniosek w dniu konca kary i w Myszkowie czeka sie 3 tygodnie.Jezdzic bez oczywiscie mozna,ale po co mandat ,punkty i klopot kolejny.Juz tyle kary minelo u mnie rok ,u niektorych krocej wiec warto sie powstrzymac i nie kusdic losu.

A na te badania to ile trzeba czekać, bo ja słyszałem że psychologiczne to niekoniecznie w WOMP trzeba robić?

leon39 tak psychotesty nie musisz robić w WOMP nawet wszyscy polecają robić u psychologa który ma do tego uprawnienia I masz mniej stresu bo lekarz jest bardziej normalny Poresztą nie mogę się zbyt wypowiadać bo dopiero czekam na uprawomocnienie wyroku i skierowania na badania do WOMP Sosnowiec

Skoro ktoś kto miał wcześniej prawko bezterminowo ok muszę wyrabiać prawko bo mam teraz czasowe na jkiś okres A co z kimś kto już ma czasowe ? Mam znajomego który po wyrobieniu nowego C który teraz jest ważny 5 lat automatycznie B wbili mu B na 15 lat (swoją drogą bezsensu) Kolega ma zabrane on ma badanie w kwietniu ale u niego wiadomo bo ma zawodowe C jeżdzi autem powyżej 3,5 t ale badanai na C w stary prrawku kończą mu się w sierpniu i teraz moje pytanie czy jak teraz bedzie robił te badania wszystkie to mu już zaliczą te psychotesty czy znów w sierpniu ttrzeba bedzie ponownie robić bo to ten kurs przyspieszony na C psychotesty ktoś coś wie w tej sprawie proszę o pomoc i podpowiedż

a w mojej sprawie prosze pomóżcie powiedzcie ile trzeba czekać na uprawomocnienie wyroku dostałam wyrok 8 lutego nie mam ani gdzie zapłacić karę ani tych kosztów sądowych uprawomocnienie ile trwa teraz a potem decyzja o wysłaniu na badania ile na trzeba czekać :0 ktoś coś wie :wow::wow:

Wyrok uprawomocni sie po 7 dniach.
Wszysto przyjdzie Ci pocztą lub kurierem. Ja miałem sprawe 11 grudnia 2015r wyrok przszedł na początku 2016r, potem do zapłaty, a na badanie dobiero w lutym

leon39 napisał:
Wyrok uprawomocni sie po 7 dniach.
Wszysto przyjdzie Ci pocztą lub kurierem. Ja miałem sprawe 11 grudnia 2015r wyrok przszedł na początku 2016r, potem do zapłaty, a na badanie dobiero w lutym

Leon to i tak szybko dostałeś się na badania :brawo:
Więc nic mi nie pozostaję jak czekać cierpliwie :brawo:

tyjestesruda napisał:
Leon to i tak szybko dostałeś się na badania :brawo:
Więc nic mi nie pozostaję jak czekać cierpliwie :brawo:

Na badania to dopiero skierowanie mi przyszło w tamtym tygodniu, mam 3 miesiące na zrobienie tych badań.

dzwoniłeś już do WOMP Sosnowiec na kiedy masz termin ?

Nie, jeszcze nie dzwoniłem.
Ciekawe jakie są terminy, czy zdąży sie i co powiedzą w WK jak zaniesie sie im po terminie?

hmm to na co czekasz wszyscy piszą że trzeba czekac ok 3 miesięcy Ja czekam na to pismo jak na błogosławieństwo Jak tylko dostanę nartychmiast będę umawiać termin badań
Nierozumiem chyba z enie chcesz szybk prawka odzyskać
Mi prawko jest do szczęscia bardzo potrzebnę więc będę się starała by to szybko poszło
Pamiętaj o tym że po upływie kary jak pójdziesz odebrać prawko trzeba znów w WK składac wniosek o nowe prawko a u mnie tj Myszków na nowe trza czekać 3 tyg więc trzeba sobie jeszcze doliczyć dodatkowo do kary
Poresztą w WK wiedzą jakie są terminy w WOMP dlatego wysyłają wszyskim na długo przed upływem końca kary

Tak tylko że ja mam prawko zabrane na 3 lata do 01.09. 2018r bo miałem 0,32mg a to już przestępstwo.
A od maja 2015r 3 lata to minimun
A Tobie na ile zatrzymali?

ja ma na pół roku miałam 0,20 mg w wydychanym powietrzu u mnie to wykroczenie

ale Ty możesz po upływie połowy kary starać się o założenie blokady alko w twoim aucie

To powiem Ci ze jak już dostałeś skierowanie na baddanai to bardzoooooooooooooo szybko
Ciekawe bo nie wiem czy to skierowanie to nie jest ważne jakiś okres tylko czy tak jak w Twoim przypadku po upływie Twojej kary tj 3 lat jeszcze Ci beda to reflektowali Ja się w tym nie wypowiem temacie poczekajmy moze ktoś coś podpowie

Te badania musze zanieść do WK w ciągu 3 miesięcy, a o skróceniu zakazu poprzez założenia blokady pytałem w sądzie jakieś sekretarki to powiedziały że nic nie wiedzą na ten temat.

jeszcze nurtuje mnie jedno pytanie Dajmy na to załóżmy że te badania przejdę Dostanę wynik pozytywny np na okres 2-3 lata
I co po upływie tego czasu znów idę zdawać do WOMP tak ? to jest masakra to wyciaganie kasy od ludzi wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :mad:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót