L
leon39
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 141
Już też o tym myślałem.
Np dostane orzeczenie teraz na 2lata, a prawko moge zrobić za 2,5 roku
Np dostane orzeczenie teraz na 2lata, a prawko moge zrobić za 2,5 roku
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tyjestesruda napisał:jeszcze nurtuje mnie jedno pytanie Dajmy na to załóżmy że te badania przejdę Dostanę wynik pozytywny np na okres 2-3 lata
I co po upływie tego czasu znów idę zdawać do WOMP tak ? to jest masakra to wyciaganie kasy od ludzi wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr![]()
Sąd Ostateczny napisał:Nie. Później idziesz do lekarza który ma uprawnienia do badania kierowców, robisz opłatę (teraz 200zł) i dostajesz ważność badań na max 15 lat. Skierowanie do WOMP dostajesz tylko jak będziesz złapany na jeździe po "pijaku", następne bania robisz już u zwykłego lekarza który jest do tego uprawniony.
tyjestesruda napisał:.....A co z tymi z wykroczenia ?
oni zazwyczaj to toacy którzy nawe nie zdają sobie sprawy z tego że jakieś promile jeszcze mają......
tyjestesruda napisał:Nie rozumiem również skoro sąd nie daja nam w wyroku nakazu robienia badań to czemu jeszcze inny organ nas ponownie kara skierowaniem na badania ?
To tak jak państwo w państwie Trzeba zasilić kasę PAństwa![]()
leon39 napisał:Ja miałem 0.32 mg i zabrali na 3 lata, Ty 0.20mg i zabrali na pół roku
Sprawiedliwe za bardzo to nie jest, nie sądzisz? A jeszcze zapłaciłem 5700zł
leon39 napisał:Ja miałem 0.32 mg i zabrali na 3 lata, Ty 0.20mg i zabrali na pół roku
Sprawiedliwe za bardzo to nie jest, nie sądzisz? A jeszcze zapłaciłem 5700zł
Też tak sądze. Człowiek przy 0.20mg czy nawet 0.30mg nie jest pijanytyjestesruda napisał:no tak tu się zgodze masakra
Ale Ci dali kare szok
Ja ma 800 ł
150 koszty sądowe
i dojdzie to badanie jak pisze ok 500 zl
wyjdzie mi 1500 za 0,20 mg
a było tak niewinnie
I nc nie wskazywało że na drugi dzień mi coś wykarze
Każdy sobie jest kowalem własnego losu niestety
Jak by koń wiedział że się przewróci to by sobie usiadł
Leon ja miałam na myśli takie osoby co mają po 1 promilu i w górę oni napewno zdają sobie sprawę z tego że sa pod wpływem alkoholu mało tego coponiektóre nawet by sie już na nogach nie mogły utrzymać
Przepraszam jeśli uraziłamoo:
Polboy napisał:Witam mogl bym was prosic o pomoc ?.......