Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Już też o tym myślałem.
Np dostane orzeczenie teraz na 2lata, a prawko moge zrobić za 2,5 roku

tyjestesruda napisał:
jeszcze nurtuje mnie jedno pytanie Dajmy na to załóżmy że te badania przejdę Dostanę wynik pozytywny np na okres 2-3 lata
I co po upływie tego czasu znów idę zdawać do WOMP tak ? to jest masakra to wyciaganie kasy od ludzi wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :mad:

Nie. Później idziesz do lekarza który ma uprawnienia do badania kierowców, robisz opłatę (teraz 200zł) i dostajesz ważność badań na max 15 lat. Skierowanie do WOMP dostajesz tylko jak będziesz złapany na jeździe po "pijaku", następne bania robisz już u zwykłego lekarza który jest do tego uprawniony.

Sąd Ostateczny napisał:
Nie. Później idziesz do lekarza który ma uprawnienia do badania kierowców, robisz opłatę (teraz 200zł) i dostajesz ważność badań na max 15 lat. Skierowanie do WOMP dostajesz tylko jak będziesz złapany na jeździe po "pijaku", następne bania robisz już u zwykłego lekarza który jest do tego uprawniony.

Dobra po pijaku rozumiem ok no bo choć by nawet ktoś był wczorajszy to i tak mu nie wykarze nie wiadomo ile
A co z tymi z wykroczenia ?
oni zazwyczaj to toacy którzy nawe nie zdają sobie sprawy z tego że jakieś promile jeszcze mają
Nie rozumiem również skoro sąd nie daja nam w wyroku nakazu robienia badań to czemu jeszcze inny organ nas ponownie kara skierowaniem na badania ?
To tak jak państwo w państwie Trzeba zasilić kasę PAństwa :D

Ja miałem 0.32 mg i zabrali na 3 lata, Ty 0.20mg i zabrali na pół roku
Sprawiedliwe za bardzo to nie jest, nie sądzisz? A jeszcze zapłaciłem 5700zł

tyjestesruda napisał:
.....A co z tymi z wykroczenia ?
oni zazwyczaj to toacy którzy nawe nie zdają sobie sprawy z tego że jakieś promile jeszcze mają......

Takie żale to do natury...jednemu wyjdzie 0.00 innemu wyjdzie 0.21 mimo iż wypili jednakową dawkę alko. Skoro dzień wcześniej pili to zdają sobie sprawę iż na drugi dzień mogą być "wczorajsi", nie ma tłumaczenia...jedyna rada: "dzień wcześniej nie pić" :)

tyjestesruda napisał:
Nie rozumiem również skoro sąd nie daja nam w wyroku nakazu robienia badań to czemu jeszcze inny organ nas ponownie kara skierowaniem na badania ?
To tak jak państwo w państwie Trzeba zasilić kasę PAństwa :D

Bo Sąd jest od karania a WK od wysyłania na badania lub egzaminy sprawdzające....niestety wszystko kosztuje, a jazda na "podwójnym gazie" najbardziej :D

leon39 napisał:

No właśnie i gdzie tu sprawiedliwość....:D

Ostatnia edycja:
leon39 napisał:

no tak tu się zgodze masakra
Ale Ci dali kare szok:o
Ja ma 800 ł
150 koszty sądowe
i dojdzie to badanie jak pisze ok 500 zl
wyjdzie mi 1500 za 0,20 mg
a było tak niewinnie
I nc nie wskazywało że na drugi dzień mi coś wykarze

Każdy sobie jest kowalem własnego losu niestety
Jak by koń wiedział że się przewróci to by sobie usiadł
Leon ja miałam na myśli takie osoby co mają po 1 promilu i w górę oni napewno zdają sobie sprawę z tego że sa pod wpływem alkoholu mało tego coponiektóre nawet by sie już na nogach nie mogły utrzymać
Przepraszam jeśli uraziłam:ooo:

Sąd Ostateczny
Uwierz to były chyba bajbardziej gorzkie cierpkie 2 drinki jakie wypiłam dnia porzedzającego moje badanie kontrolne Ja nawet zatrzymując się do kontroli nie miałam cienia wątpliwości że mi m0że coś wykazać
Co ja wypiła 2 drinki z koleżanką
Smiech na sali
Jak bym wiedziaął to bym sobie wolne wzieła i bym posiedziałą w domu
A ja myślałąm że już wywietrzyło się głupia:mad:

tyjestesruda napisał:
no tak tu się zgodze masakra
Ale Ci dali kare szok:o
Ja ma 800 ł
150 koszty sądowe
i dojdzie to badanie jak pisze ok 500 zl
wyjdzie mi 1500 za 0,20 mg
a było tak niewinnie
I nc nie wskazywało że na drugi dzień mi coś wykarze

Każdy sobie jest kowalem własnego losu niestety
Jak by koń wiedział że się przewróci to by sobie usiadł
Leon ja miałam na myśli takie osoby co mają po 1 promilu i w górę oni napewno zdają sobie sprawę z tego że sa pod wpływem alkoholu mało tego coponiektóre nawet by sie już na nogach nie mogły utrzymać
Przepraszam jeśli uraziłam:ooo:
Też tak sądze. Człowiek przy 0.20mg czy nawet 0.30mg nie jest pijany
najgorzej właśnie jak ma 1,5promila albo nawet 2,5 promila to kamikadze

Szkoda mi tych ktorzy po prostu wpadli i nie zmiescili sie do 0,5 bo kara jest potrójna. I nie dowalajmy tekstami, macie za swoje. System jest niesprawiedliwy, bo ktos majac świeże 0,4 moze stanowic wieksze zagrozenie niz spadające wczorajsze 0.5...jesli to byla jednorazowa wpadka i nie pijecie codziennie to badania w WOMpie zaliczycie bez problemu;)

Witam mogl bym was prosic o pomoc ?. Rok temu 24 lutego zawineli mnie z narkotykami z 3g marihuany i waga mowie od razu ze nie bylem wcześniej notowany. Moj zarzut to byla dillerka sedzina dala mi 180h na 6miesiecy w zawieszeniu. Przeznaczone mialem 30na miesiac . Odrobki mialem ustalone 3razy w miesiacu w soboty bo w tygodniu nie mialem jak odrobic bo sie ucze . Wiec musialem zrobic 3 soboty pod rzad w miesiacu. Odrobilem 12 godzin poniewaz kiedy przystapilem do Odrobek zrobilem jedna sobote i w tym miejscu gdzie mialem zalecenie odrabiac usuneli soboty dla odrabiajacych . Probowalem polaczyc to ze szkola ale nie dalem rady wiec to zostawilem i pol roku temu prawie to przyznali czas minal i zblizam sie coraz blizej do wyroku sadu . Nie jestem juz w stanie tego odrobić bo nie mam tyle czasu jesli nie odrobie to zamieniaja mi sie godziny spoleczne na kare pozbawienia wolności w okresie tych 6 miesiecy . Nie wiem co mam zrobic ...
1.Czy jest jakas możliwość zamiany tego na grzywne?
2.Jesli tak co bym musial napisac gdzie zanieść co zrobić zeby to przyznali?
3.Jezeli byla by mozliwosc zamiany na grzywne to czy moge wyjechac do Danii do roboty?
4.Jesli nie to co mam zrobic
5.Pojde siedziec?
6.Moge sie odwolac do mojego wyroku w sensie tak jak by zamrozenia tych godzin na czas wyjazdu do Danii?

Polboy napisał:
Witam mogl bym was prosic o pomoc ?.......

Nie dubluj, założyłeś już jeden temat, więc cierpliwie czekaj na odpowiedź....

hmm powiedzcie mi jednoo.. czy z wnisokiem o nowe prawko mam isc w ostatni dzien kary czyli dokladnie 2 marca czy dzien po? bo mam juz lekki metlik (kara na rok wiec dni maja znaczenie)

Do blablak.
Przed 10 stycznia, jako że to był okres świąteczno noworoczny to może nie jakieś duże ilości( oprócz kolęd w gronie rodziny), ale średnio to wychodziło ok. 5 - 6 piw dziennie. W tygodniu się zdarzały przerwy, ale w weekend się nadrabiało. Takie głupie przyzwyczajenie, bo alkoholizm to nie jest. Teraz ponad miesiąc zero % i problemu nie ma. Zamiast browara po robocie to zielona herbata, basen i jest spoko. I więcej kasy w kieszeni. Wczoraj zaliczyłem psychotesty, we wt 23.02, dzień po upływie zakazu idę do WK po PJ, bo psycholog powiedział, że czasem dają przed badaniami, jeśli upłynął okres zakazu i trzeba im po prostu donieść badania w określonym terminie. Zobaczę czy to prawda. Nie musiałbym ojca prosić, żeby mnie 29.02 z samego rana wiózł do Sosnowca, tylko bym sobie na legalu sam autem zajechał. Byłoby fajnie. Jeszcze tylko te wyniki, żeby miały dalej tendencję spadkową i będzie super. Pozdrawiam!

Ja dzwoniłem w sprawie bada 2 lutego i termin dostałem na 29 luty, więc byłem zaskoczony, że tak szybko, bo czytałem o tych 2 -3 miesięcznych terminach. a tu niespodzianka. Tylko nie wiem po co im książeczka wojskowa? Musiałem iść do WKU po zaświadczenie o odbyciu służby wojskowej, którą ukończyłem 21 lat temu, bo książeczka gdzieś przepadła. Przecież obowiązkowej służby zasadniczej już nie ma, więc na cholerę im to potrzebne. A nawet od 50 - 60 latków tego wymagają.

Rafus10 jak już będziesz po wizycie na WK i dadzą Ci to PJ tylko po psychologu to daj znac proszę co i jak ok :help: opiszesz nam tu wtedy co i jak ew mówić by nam równiez się udał wiem wiem badania trzeba potem donieśc ale choćby samo zaśsie że już samemu bedzie można do WOMP jechac a nie prosić się nikogo

Oki.
Zaraz po odwiedzinach dam znać co i jak.

A nie wiecie, jak to jest z tymi badaniami psychotechnicznymi czy jeśli się dostanie powiedzmy w womp-ie na 2 - 3 lata PJ, to wtedy wiadomo, do lekarza mającego uprawnienia do badania kierowców. A te psychotesty tez trzeba będzie wtedy robić? Bo na moim zaświadczeniu od psychologa nie jest napisane na jaki okres nie mam przeciwwskazań do jazdy poj. mech.

Witam. I pozdrawiam wszystkich jako nowy na tym forum.
Jeżeli pozwolicie podepnę się pod ten wątek chociaż byłem w innym WOMP-ie,a mianowicie w Kaliszu /woj.wielkopolskie/.Może komuś się przyda.Ja przed badaniami się naczytałem i mocno mnie wystraszyliście.Być może wyszło mi to na zdrowie.Ale do rzeczy. 27 09.2015 godz.6.40 niedziela akcja trzeżwość-pierwsze dmuchanie 0.15,drugie po 15 min. 0.13.ZONK.02.10.2015 przychodzi postanowienie sądu o zatrzymaniu PJ.Po 2 tygodniach wezwanie na komendę w celu złożenia wyjaśnień.Propozycja dobrowolnego poddania się karze.Proponowali 8 miesięcy i 500 zł grzywny.Nie zgodziłem się.18.11.2015 przychodzi wyrok z sądu.Kara 6 miesięcy zatrzymanie PJ i 300 zł grzywny+ 80 zł kosztów.Koniec grudnia pisma ze starostwa o cofnięciu uprawnień i skierowaniu na badania psychologiczne i lekarskie.Lekarskie obowiązkowo w WOMP Kalisz.Tak się wystraszyłem badaniami krwi,że alkohol spożyłem od zatrzymania we wrześni tylko 2 razy-na Andrzejki i Sylwestra.Była tego spora ilość. 15.02.2016 zrobiłem prywatnie GGTP.Wyszło 14.No to już spokojniejszy idę 16.02.16 do WOMP.Miła Pani rejestratorka zapisuje mnie i mówi, że mogę przyjść nazajutrz rano o 9.Ok,a więc dzisiaj zjawiłem się tam o 8.55.Dwadzieścia minut oczekiwania.Wzywają.
1. Pielęgniarka daje do wypełnienia ankietę o chorobach,branych lekach itp.Pobiera opłatę podstawową 240 zł.Daje kartkę z numerami pokojów gdzie mam iść na badania.
2. Pierwszy pokój -badanie ciśnienia/dość wysokie 160/85 /.Następnie krew, ale tylko cukier z palca/92/.Żadnego alat,aspat ani ggtp.I to wszystko.
3. Drugi pokój- okulistka.Literki na tablicy.cimnia z jakimiś aparatami.Tablice z obrazkami kolorowymi i trójwymiarowymi.Wyszła mi krótkowzroczność o której i tak wiedziałem i podałem ją wcześniej w ankiecie.Napisała w orzeczeniu o terminie 5 lat i kazała iść do rejestracji dopłacić 10 zł.
4. Trzeci,ostatni pokój- laryngolog i główny orzecznik w jednej osobie.
Jeszcze raz pytania:czy to pierwszy raz,ile promili,przebyte choroby itp.
Następnie kazała wstać,dwie nogi złączone,ręce wyciągnięte przed siebie z zamkniętymi oczami-ok 10sek.Póżniej dzeptała mi różne wyrazy do jednego i drugiego ucha.Następnie osłuchała stetoskopem i kazała usiąść przy biurku.
Stwierdziła,że mam wysokie ciśnienie,ale to tylko tak dla mojej informacji.Następnie powiedziała,że podtrzymuje zalecenie okulistki i wydaje orzeczenie na 5 lat z kodem 01.01.Orzeczenie od razu wypisała,podstemplowała i mi je wręczyła.Jaka ulga.
No to wziąłem byka za rogi i do Wydziału Komunikacji.Tam niestety powiedzieli mi,że wniosek na zwrot mogę złożyć dopiero dzień po upływie terminu zatrzymania i będę czekał na nowy, tym razem juz terminowy dokument ok.2 tygodni.I to by było na tyle.Może będzie to czytał ktoś z kaliskiego i jakoś go to uspokoi.Pozdrawiam koleżanki i kolegów w niedoli.

rufus nie trzeba pozniej na psychotesty,tylko lekarza ,ktory ma uprawnienia do badan kierowcow,kurde,tak wszyscy zainteresowani a nie czytacie wczesniejszych wpisow? wkolo jedno i to samo.poczytajcie chocby od roku wstecz.Proste,nie pic przed badaniami,zdrowa dieta a lekarz i tak pozna czy ktos wali nalogowo czy nie.bo to widac,slychac i czuc hehe

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót