Co można zabrać do więzienia

• Autor wątku Autor wątku emtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Juz lece a tak serio to piszac wniosek lub odroczenie raczej nie doprowadzaja tylko czekaja na rostrzygniecie wiec poczekam.

kepasa napisał:
nie ma się co rozpisywać... wc i umywalka jest, prysznic raz w tygodniu.
ale jak napisał forg smigaj teraz z plecaczkiem podstawowych rzeczy... :)))

na półotwartym jest częściej. znowu wprowadzasz kogoś w błąd.

A kiedy jest otwarte kiedy polotwarte a kiedy zamkniete? Od czego to zalezy?

To zależy od podgrupy jaka ma p1,p2 lub p3.Na półotwartym P2 lub otwartym P3 prysznice maja codziennie a na zamknietym P1 raz w tygodniu

szka napisał:
w ZK typu półotwartego, które ja znam prysznice są dostępne 3 razy dziennie w porach posiłków. Więc dlaczego ktoś uogólnia, że raz w tygodniu?

udowodnij znowu mój błąd, jeżli tak nie jest.

wiewior1989 http://forumprawne.org/wieziennictwo/988-podgrupy-klasyfikacyjne-np-p1-p2-p3-124.html poczytaj tutaj

Tak, są - jak wlezie do zlewu w którym myje się sztućce oraz "talerze" na stołówce. Jest też sauna i jacuzzi (jak kto pusci bąka).

Pardon - one są dostępne 24h na dobę. Są- tyle, że nie można z nich korzystać częsciej, niż 1 raz w tygodniu. Chyba, że - grzałka i wiaderko - skoro to nazywasz prysznicem, to jest dostępny nawet i poza posiłkami.

Ostatnia edycja:
A to wspolczuje tym vo byli w zk i latem raz w tygodniu sie myli. Przeciez od glupiego potu mozna dostac odparzenia jak sie tego nie zmyje....

To niejest hotel tylko wiezienie-za nic tam nietrafili.Za bardzo sie przejmujesz-oni naprawde rade tam sobie daja-"podmywaja" sie poprostu w miskach:D

ludru napisał:
Pardon - one są dostępne 24h na dobę. Są- tyle, że nie można z nich korzystać częsciej, niż 1 raz w tygodniu. Chyba, że - grzałka i wiaderko - skoro to nazywasz prysznicem, to jest dostępny nawet i poza posiłkami.

No i nie masz racji. Szka też nie ma racji.
Gdybyście zajrzeli do przepisów, które budzą w Was taką odrazę to nie byłoby off-topicznej dyskusji.
Osadzony ma prawo do ciepłej kąpieli PRZYNAJMNIEJ raz w tygodniu. Zatem może mieć i co godzinę.Ale może mieć dostęp w zk typu otwartego raz w tygodniu.

Ja znam te przepisy na wylot (czytałem bo czasu miałem tam dużo) - jednak zapomniałem w cytowanej przez Ciebie wypowiedzi dopisać, że w praktyce tak to zazwyczaj wygląda. Hehe - łaznia 3x dziennie. Toż to nawet w wojsku, w którym byłem nie za karę ale "ku chwale ojczyzny" prysznic był 2x w tygodniu - pozostałe dni trzeba było kąpiel organizować sobie na własną rękę.

and2105 napisał:
są zakłady że prysznic masz codziennie

Podaj przykłady - bardzo ciekawy jestem.

Nie twierdzę, że nie ma opcji "codziennego prysznica" - natomiast przywilej ten dostępny jest tylko dla skazanych, którzy pracują. Dla pozostałej częsci skazanych w większosci wypadków jest on ograniczony do kodeksowego minimum.

ludru napisał:
Nie twierdzę, że nie ma opcji "codziennego prysznica" -

No jak nie twierdzisz jak twierdzisz?

ludru napisał:
Pardon - one są dostępne 24h na dobę. Są- tyle, że nie można z nich korzystać częsciej, niż 1 raz w tygodniu.

Kolejna dziwna dyskusja. Przepis jest taki jaki jest. I jest realizowany "w miarę możliwości" - lokalowych i finansowych.
Dla Twojej wiedzy - również osadzeni niekoniecznie pracujący miewają udostępnianą ciepłą kąpiel nawet i codziennie. I nie w misce a w łaźni.

forg napisał:
Dla Twojej wiedzy - również osadzeni niekoniecznie pracujący miewają udostępnianą ciepłą kąpiel nawet i codziennie. I nie w misce a w łaźni.

Tak, choćby skazani, którym zalecił to lekarz. Fakt, dyskusja zmierza w dziwnym kierunku więc pozostawmy to na tym, co powiedziałes prędzej - kąpiel należy się co najmniej raz na 7 dni.

Tylko czy codziennie leci z każdego prysznica ciepła i zimna woda? :)

ludru napisał:
Tak, choćby skazani, którym zalecił to lekarz. Fakt, dyskusja zmierza w dziwnym kierunku więc pozostawmy to na tym, co powiedziałes prędzej - kąpiel należy się co najmniej raz na 7 dni.
kąpiel?pierwsze slysze moze jszcze z z piana hahaha...jak juz to prysznic..

Na tzw. zamku czyli P1 prysznic nalezy sie raz w tygodniu,na półotworku P2 zazwyczaj codziennie w godzinach popołudniowych na P3 codziennie bez wyznaczonych godzin.Zaznaczam iz nie zawsze jest ciepła woda.Wiadomo każdy kryminał żądzi się swoimi prawami.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót