Panowie i panie tesciowie dostali pismo bo odpowiedzia na rezygnacje trudno to nazwac. Przypomne sprawe. 27lutego tesciowie wyslali rezygnacje o tresci :
"Ja,( imie i nazwisko) informuje iz nie akceptuje zmian cennika (o ktorych dowiedzialem sie od znajomych przedwczoraj tj.25.02, gdyz zadnej korespondencji ani innej informacji od panstwa w tym temacie nie otrzymalem) wprowadzanych z dniem 01.03.2012, co skutkuje rozwiązaniem umowy z winy operatora a operatorowi nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze. Proszę o rozwiązanie ze mną umowy NR XXXXXXX z dniem 29.02.2012. "
W piatek dostala odpowiedz :
"Szanowni Panstwo otrzymalismy informacje, iz nie dotarla do Panstwa nasza poprzednia korespondencja o zmianie oplat abonamentowych.
W zwiazku z tym, uprzejmie informujemy, iz nowe oplaty abonamentowe beda Panstwa obowiazywaly od 1maja 2012 r. W zalaczeniu przesylamy stosowny dokument i prosimy o zapoznanie sie z jego trescia.
Jednoczesnie milo nam poinformowac, ze aktualnie na naszej platformie cyfrowej maja Panstwo dostep do najwiekszej liczby kanalow emitowanych w najwyzszej rozdzielczosci HD. W CYFRZE+ moga Panstwo ogladac juz 35 kanalow w jakosci HD.
W przypadku braku akceptacji zmian przysluguje Panstwu prawo wypowiedzenia Umowy w terminie 14dni od daty doreczenia dokumentu."
Do tego papierka zostal dolaczony ANEKS z nowym cennikiem.
Czyli chyba jak dobrze rozumiem zanosi sie na HAPPY END ? No bo przyznali sie ze nie wyslali aneksu i teraz go dali i teraz maja tesciowie 14dni na ewentualnie niezakceptowanie go i zakonczenie umowy ?
Jesli tak czy moglby ktos pomoc jak skleic teraz to wypowiedzenie ? Czy powolywac sie na wczesniejsze cos ? Czy napisac tylko ze "W zwiazku z otrzymana ostatnio od Panstwa korespondencja (o dacie 20marca) z zalaczonym ANEKSEM zawierajacym nowy cennik pragne poinformowac iz nie akceptuje nowych warunkow i zgodnie z przyslugujacym mi prawem prosze o rozwiazanie umowy NR XXXXXXX z zachowaniem regulaminowego 30dniowego okresu wypowiedzenia."
Czy tak moze byc ? Czy pisac cos w zwiazku z poprzednim wypowiedzeniem ? Czy napisac jakas date z jaka umowa ma sie zakonczyc ? Jesli tak to jaka to musiala by byc data ? Bo juz sam zglupialem bo z poczatku w pierwszym wypowiedzeniu napisalem date 1marzec ale ta data chyba w ogole byla niepoprawna bo niebylo by wtedy miesiaca wypowiedzenia. W ogole miesiac wypowiedzenia obowiazuje w takim wypadku czy nie ? Jesli tak to teraz z jaka data powinna zakonczyc sie umowa tesciom ?? Jaka wpisac ? Koniec tego miesiaca ? Koniec Maja ? Czy powinien obowiazywac ten 1marzec pierwotny ? No i jak powinna tesciowa zaplacic rachunki. Bo za marzec dalej nie zaplacila... Jesli powinna umowa sie skonczyc z 1maja to za marzec i kwiecien musi zaplacic tak jak za luty ? Kwotami ktore ja obowiazywaly dotychczas ?? Wydaje mi sie ze tak...
Z gory dzieki za wszelka pomoc w zakonczeniu tej szopki

Bo chyba koniec bliski...