deportacja

• Autor wątku Autor wątku emilka09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Stety lub niestety Anglia to kraj w ktorym przestrzega sie prawo i jesli sa jakies watpliwosci sad stara sie je wyjasnic .

Nie wiecie moze w jakich przypadkach tutejszy sad moze nie zgodzic sie na ekstradycje do pl ??? moj maz ma wystawiony ena za glupote,naprawde za glupote :confused: z 10 lat temu narozrabiali z kolegami na meczu,byla sprawa dostal 1.5 roku w zawieszeniu i wyjechalismy do uk do pracy i dziwnym trafem odwiesili mu kare i ma do odsiedzenia 10 m-cy a co gorsze wszystkie mozliwosci adwokat w polsce wykorzystal i nie dalo rady nic z tym zrobic a mial maz jednego z lepszych adwokatow i sam powiedzial na dzisiejszej rozprawie czy za taka glupote warto zamykac ojca 3 dzieci a sedzina sie szyderczo usmiechnela:mad::mad:
rece opadaja,boje sie ,ze jednak go w koncu zlapia i nie wiem czy i jak mozna starac sie tutaj to zalatwiac ?

dorian04 napisał:
z 10 lat temu narozrabiali z kolegami na meczu,byla sprawa dostal 1.5 roku w zawieszeniu i wyjechalismy do uk do pracy

Czyli: narozrabiał, podkulił ogon i zwiał. Na dodatek nie pomyślał, że w pewnym momencie może zostawić dzieci bez ojca. Faktycznie - drobnostka.

A by dostać 1,5 kary pozbawienia wolności to trzeba nieźle narozrabiać - tak na marginesie.

dorian04 napisał:
Nie wiecie moze w jakich przypadkach tutejszy sad moze nie zgodzic sie na ekstradycje do pl ???

A szklane kule się gotują. "Tutejszy".

dorian04 napisał:
Nie wiecie moze w jakich przypadkach tutejszy sad moze nie zgodzic sie na ekstradycje do pl ???

Wielka Brytania należy do Unii Europejskiej, zatem obowiązują tam przepisy dotyczące Europejskiego Nakazu Aresztowania (bez potrzeby bawienia się w ekstradycję) - powinieneś zatem w każdej chwili oczekiwać odwiedzin "panów z kajdankami".

forg napisał:
Czyli: narozrabiał, podkulił ogon i zwiał. Na dodatek nie pomyślał, że w pewnym momencie może zostawić dzieci bez ojca. Faktycznie - drobnostka.

A by dostać 1,5 kary pozbawienia wolności to trzeba nieźle narozrabiać - tak na marginesie.

A szklane kule się gotują. "Tutejszy".
Nie prosilam o chamskie odpowiedzi, tylko o porade jesli ktos nie potrafi jej udzielic to moze lepiej zeby nic nie pisal
pozatym zauwazylam ,ze malo ktory adwokat z polski zna sie naprawde na ekstradycji z UK do Polski.

dorian04 napisał:
pozatym zauwazylam ,ze malo ktory adwokat z polski zna sie naprawde na ekstradycji z UK do Polski.

Czemu uparłeś/aś się na tą ekstradycję, skoro polskie organy ścigania mogą ściągnąć Cię (czy tam męża) o wiele prościej - za pomocą ENA?

Ostatnia edycja:
guest_user napisał:
Wielka Brytania należy do Unii Europejskiej, zatem obowiązują tam przepisy dotyczące Europejskiego Nakazu Aresztowania (bez potrzeby bawienia się w ekstradycję) - powinieneś zatem w każdej chwili oczekiwać odwiedzin "panów z kajdankami".

No i tutaj sie z Toba nie zgodze bo polska zamknela by kazdego za niewielka pierdole na szczescie w UK jest troszke lepiej i ztego co sie dowiedzialam to tutaj wszystko jest do zalatwienia,pozatym policja przyjdzie do domu jak beda pewni adresu to raz ,pozatym sprawa mojego meza nie jest priorytetowa i oni w nosie maja sprawy za drobnostki,oni swoich najpierw musza zlapac i sie nimi zajac,tutaj wystarczy,ze facet pracuje sam,mieszka tutaj ponad 5 lat,urodzilo mu sie tu dziecko,zona np choruje i juz sie beda zastanawiac czy oddac takiego kolesia,nie wiem czy wiecie ale tutaj smieja sie z polskiego prawa i z tego za co wystawiaja ena,na szczescie mozna odwolac sie do Strasburga
nie dziwie sie ,ze tutaj ludzie sie szybko irytuja i pisza,ze zamiast pomocy mozna uslyszec wiele nieprzyjemnych slow:mad:
pozatym jesli juz przychodza mundurowi to bez kajdanek i zazwyczaj jak nie wyrazisz zgody na ekstradycje ( tak tutejsi na to mowia) to w ciagu doby ladujesz w domu,nastepnie odbywa sie sprawa czy twoj paragraf sie kwalifikuje do ekstradycji a jesli tak to dzialaja dalej,koncowka jezyka za przewodnika i tutaj ma sie na szczescie wiecej praw niz w swoim rodzinnym kraju wiec nie dziwotaa,ze ludzi uciekaja jak najdalej.

ty naprawde nie wiesz co piszesz? kto ci naopowiadal takich bajek? wiesz dokladnie co oznacza skrot ENA? Bo ja jestem przekonana ze nie! o sadach w uk tez nic nie wiesz!! to nie pisz bzdur i nie wprowadzaj innych w blad:mad:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Na Waszym miejscu zaoszczedzilabym sobie walki z czyms co nieuniknione....poleci ,odsiedzi wroci .To nie koniec swiata!!!I nie traktuj tego jak chamstwa a glos rozsadku.Powodeznia tak czy inaczej.

guest_user napisał:
Czemu uparłeś/aś się na tą ekstradycję, skoro polskie organy ścigania mogą ściągnąć Cię (czy tam męża) o wiele prościej - za pomocą ENA?

ENA wszczyna procedure ekstradycyjna nie mylic z deportacja.

Ciaracool mamy kilku znajomych co przez to przeszli i przechodza tylko ,ze my na szczescie w samym Londynie nie mieszkamy ale na szczescie w UK,mojej kolezanki facet ma niezlego prawnika i tak tutaj leci mu juz ponad rok jak siedzi w tym wiezieniu i do polski Go dalej nie oddali,mojej klientki polki maz odsiaduje tutaj wyrok takie maja szczescie,sa od 7 lat,w polsce on nie ma meldunku,tutaj urodzila mu sie 2 synow a zone ma chora ktora czesto przebywa w szpitalach i na szczescie niezly choc bardzo drogi adwokatt zalatwil sprawe jak nalezy,nie kazdy ma tyle szczescia ale na szczescie zdarzaja sie takie cudne przypadki.

Witam,mam problem dzisiaj został aresztowany mój chłopak.Nie wiem nic,zdązył mi tylko powiedziec abym wpłaciła kaucje a ja nawet nie wiem gdzie i jak to mam załatwić.Jesli to mozliwe prosze o jakies namiary.Dziekuje z góry.

maja7001 napisał:
Witam,mam problem dzisiaj został aresztowany mój chłopak.Nie wiem nic,zdązył mi tylko powiedziec abym wpłaciła kaucje a ja nawet nie wiem gdzie i jak to mam załatwić.Jesli to mozliwe prosze o jakies namiary.Dziekuje z góry.

przeczytaj ten temat od poczatku i bedziesz wszystko wiedziala
zagladnij takze do tematu o "ekstradycji"

Ostatnia edycja:
Przeczytałam juz kilka razy i nadal nie wiem gdzie mogę wpłacić kaucje? Jutro juz jest piątek i mam wątpliwości czy moje kochanie wyjdzie na weekend. Ile czasu moze zająć te formalności? I w jakich godzinach są otwarte urzedy?

maja7001 napisał:
Przeczytałam juz kilka razy i nadal nie wiem gdzie mogę wpłacić kaucje? Jutro juz jest piątek i mam wątpliwości czy moje kochanie wyjdzie na weekend. Ile czasu moze zająć te formalności? I w jakich godzinach są otwarte urzedy?

Podalas za malo informacji! Gdzie obecnie przebywa twoj partner/maz? w jakim kraju. wrozka nie jestem!

Ostatnia edycja:
maja7001 napisał:

czy wiesz w jakim wiezieniu on obecnie przebywa? Moze nazwe dzielnicy czy branch.

Ostatnia edycja:
Nie wiem nic, zadzw tylko na moment prosząc o wpłacenie kaucji i ze jest w Londynie. Gdzie nie zadzwonie to nikt nic nie wie. Nawet nasza ambasada miała oddzwonić kiedy sprawdzą i nic. Nie wiem nic i jak mogę mu pomóc

Mi nic innego nie przychodzi do glowy jak isc do adwokata im zawsze wiecej powiedza i pewnie uda mu sie dowiedziec wszystkiego.

Powrót