Czy jest na forum jakaś osobaktóra zna się na żeczy i mogła by Mi sprawdzić te pisma które napisałem do sądu. chodzi mi o to czy czegoś nie poktęciłem.
Dzięki
1. Pismo...............................
Opoczno 9 lipca 2012r.
Do: Sąd Rejonowy Lublin –Zachód w Lublinie
VI Wydział Cywilny Lublin
ul. Boczna Lubomelskiej 13 20-070 Lublin
Dłużnik:
( Mój adres )
Dotyczy sprawy : Sygn. Akt VINc-e xxxxxxxxx
Zażalenie na postanowienie o nadaniu klauzuli wykonalności
W imieniu własnym składam zażalenie na postępowanie Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie z dnia 20.04.2012r. sygn.. akt VINc-e xxxxxxxxx w przedmiocie nadania klauzuli wykonalności.
I wnoszę o uchylenie nakazu zapłaty w post. upominawczym Sądu Rejonowego Lublin- Zachód w Lublinie z dnia 14.04.2012r. sygn.. akt VINc-e xxxxxxxx zaopatrzonego w klauzulę wykonalności z dnia 20.04.2012r.
Uzasadnienie:
O wydaniu przez Sąd w/w nakazu zapłaty dowiedziałem się w dniu 5.07.2012r z pisma z dnia 02.07.2012r od Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym w Gdyni, wzywającego do spełnienia zasądzonego świadczenia. Nie otrzymałem wcześniej nakazu zapłaty wystawionego w dniu 14.02.2012 ani żadnej innej informacji o toczącym się postępowaniu. Wobec czego zostałem pozbawiony możliwości wniesienia sprzeciwu od nakazu w terminie. W piśmie od Komornika Sądowego widnieje błędny adres: ( adres pod którym wynajmowałem mieszkanie jakieś 9 – 10 lat temu ) , pod którym to adresem wynajmowałem mieszkanie w latach ok. 2002 -2004 ale nigdy nie byłem tam zameldowany , Na mój aktualny adres zameldowania i zamieszkania nigdy nie próbowano dostarczyć Mi żadnej przesyłki ani awizo w w/w sprawie której nie odebrał bym , dlatego uważam za wysoce wątpliwy fakt, że nakaz zapłaty próbowano dostarczyć we właściwy sposób i na właściwy adres. Wobec powyższego uznać należy iż dochowałam terminu tygodniowego o jakim mowa w art. 169 § 1 k.p.c. do złożenia wniosku o przywrócenie terminu, jakiemu bez mojej winy uchybiłam. Wraz z wnioskiem o przywrócenie terminu składam sprzeciw od nakazu zapłaty i zażalenie na postanowienie o nadaniu tytułowi egzekucyjnemu klauzuli wykonalności.
W tym stanie rzeczy wniosek należy uznać za zasługujący na uwzględnienie.
2. Pismo ..............................
Opoczno 9 lipca 2012r.
Do: Sąd Rejonowy Lublin –Zachód w Lublinie
VI Wydział Cywilny Lublin
ul. Boczna Lubomelskiej 13 20-070 Lublin
Wnioskodawca:
( Mój adres aktualny )
Dotyczy sprawy : Sygn. Akt VINc-e xxxxxxxx
WNIOSEK O PRZYWRÓCENIE TERMINU DO ZŁOŻENIA
SPRZECIWU OD NAKAZU ZAPŁATY
W imieniu własnym pozwany Jacek Rutkowski zamieszkały : (Mój aktualny adres zamieszkania) , wnosi o przywrócenie terminu z uwagi na fakt , że nie mógł wnieść sprzeciwu w terminie , bowiem nakaz zapłaty w post. upominawczym Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie z dnia 14-02-2012r. sygn.. akt VINc-e xxxxxxxxxx, został doręczony pod niewłaściwy adres.
Uzasadnienie:
O wydaniu przez Sąd w/w nakazu zapłaty dowiedziałem się w dniu 5.07.2012r z pisma z dnia 02.07.2012r od Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym w Gdyni, wzywającego do spełnienia zasądzonego świadczenia. Nie otrzymałem wcześniej nakazu zapłaty wystawionego w dniu 14.02.2012 ani żadnej innej informacji o toczącym się postępowaniu. Wobec czego zostałem pozbawiony możliwości wniesienia sprzeciwu od nakazu w terminie. W piśmie od Komornika Sądowego widnieje błędny adres: ( jak w poprzednim piśmie ) , pod którym to adresem wynajmowałem mieszkanie w latach ok. 2002 -2004 ale nigdy nie byłem tam zameldowany , Na mój aktualny adres zameldowania i zamieszkania nigdy nie próbowano dostarczyć Mi żadnej przesyłki ani awizo w w/w sprawie której nie odebrał bym , dlatego uważam za wysoce wątpliwy fakt, że nakaz zapłaty próbowano dostarczyć we właściwy sposób i na właściwy adres. Wobec powyższego uznać należy iż dochowałam terminu tygodniowego o jakim mowa w art. 169 § 1 k.p.c. do złożenia wniosku o przywrócenie terminu, jakiemu bez mojej winy uchybiłam. Wraz z wnioskiem o przywrócenie terminu składam sprzeciw od nakazu zapłaty i zażalenie na postanowienie o nadaniu tytułowi egzekucyjnemu klauzuli wykonalności.
W tym stanie rzeczy wniosek należy uznać za zasługujący na uwzględnienie.
Jacek Rutkowski
Załączniki:
1. Zażalenie na postanowienie o nadaniu klauzuli wykonalności
2. Świadectwo zameldowania