J
jerry23
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 050
to informacja z presco czy od komornika? jak z presco to nawet się tym nie przejmuj. 1200 to kara naliczona przez plusa (polkomtel). myślę że już przedawniona
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jerry23 napisał:wnieś odpowiedź na pozew, zarzuty: brak udowodnienia istnienia roszczenia oraz przedawnienie. w szczegółach trzeba widzieć kwity, więc tylko podpowiadam zarys
5. Brak poinformowania pozwanego o umowie cesji i przelewie wierzytelności i wynikający z tego brak legitymacji procesowej powoda
rewt napisał:Jerry, nie rób sobie z ludzi żartów.
Pozostałego nawet szkoda komentować.
s-50 napisał:Mam problem z FW Casus.
Na chwile obecna brak jakiegokolwiek dochodu i brak mozliwosci splaty zobowiazan z mojej strony. Firma jest wierzycielem, wykupila moj dlug od banku. Dostaje kilka telefonow i smsow dziennie, dzwonia do mnie co dziennie o godz 7 rano i pozniej ze 2 razy po poludniu, pomimo ze w rozmowie telefonicznej prosilem by firma nie kontaktowala sie ze mna w godzinach porannych ponieważ mam małe dziecko. Mało grzeczna Pani jak to bywa w tego typu kontaktach twierdzi ze beda do mnie dzwonic kiedy tylko beda chcieli, i ze nie ma znaczenia ze dlug powstal za czasow gdy bylem kawalerem i twierdzi ze jestem w bledzie mowiac ze nie beda mieli prawa sciagnac naleznosci z mojej zony, ktora w chwili obecnej przebywa na urlopie wychowawczym.
Co zrobic w takim przypadku? Czy to jest zgodne z prawem ze firma neka mnie w ten sposob? Podobno jest juz sądowy nakaz zaplaty i sprawa ma zaraz isc do komornika. W miare mozliwosci bede chcial splacic zadluzenie, ale bardzo nie podoba mi sie podejscie Casus i to jakich chwytow uzywaja.
rafal_26 napisał:Wpisać możesz za pisanie głupot do sądu nie ma kary.
FW nie dostają kar za pisanie, że dług mają jak bum cyk cyk, bo tak sobie wyliczyły, więc i Ty masz prawo wskazać wszelkie argumenty.
Oczywiście część z nich jest przesadzona.