dodatkowa paczka żywnościowa

• Autor wątku Autor wątku anakow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
u nas można w reklamówce "kubełku" :D kartonie i w czym się tylko chce :tuptup: tylko ten pan który pyta : noo co pani tam ma :?: streeeesujące naprawde

U nas tylko karton na paczki żywnościowe, higieniczne i ubraniowe :(
A z innymi rzeczami jest tak że jeśli idą przez wychowawcę to może być reklamówka a jak przez magazyn to pudełko znowu konieczne :)

Czy oni paczki dostają tego samego dnia co zostały przyniesione?'

U nas tez tylko w kartonach i tylko w pt od 9-12 dowody oczywiscie są sprawdzane.

Mozna wysyłac pieniądze i np. z 100 połowa idzie na konto żelazne a połowę mogą wydac w kantynie. Ale np. juz z 300 dostają 200 takze nie jest zle. Tyle ze drogo w tej kantynie :/ A u was?

Czy u was tez nie mozna do paczek wkładac wyrobów tytoniowych?

gozzalka u mojego P paczkę żywnościową otrzymują w tym samym dniu, ostatnio P dostał po 15 minutach. W kantynie jest drogo że hej, ale cóż tam nie obowiązuje zasada konkurencji. Co do wysyłanych kwot, to jest podobnie. Wyroby tytoniowe można zakupić tylko w kantynie (podczas widzenia), nie można przekazywać z paczką żywnościową ( tzn nie przejdą papierosy zakupione na zewnątrz). Chyba, że w ramach paczki żywnościowej dokupisz fajeczki w kantynie i wtedy są do niej dorzucane.
Chyba za bardzo nie zagmatwałam sprawy :wow:

nie, nie zagmatwałas :) A u mojego ja nie moge kupic fajek ani w kantynie, ani nie moge dac w paczce żywnosciowej. Moge mu wplacic pieniądze (zawsze zabierają połowę) i sam sobie kupuje.

gozzalka ja zawiozłam wczoraj chlopakowi paczke zywnosciowa.Na bramie zostawiłam ja po godzinie 8 on dostał ja ok 11 rano.Dostalby napewno wczesniej, ale mielismy 2 godziny widzenia i dali mu odrazu po tym jak wrocil z widzenia.Jak jest z tytoniem to nie wiem bo moj nie pali papierosów na szczęście :)

to rzeczywiscie szczescie ze nie pali papierosów !! :) moj sobie podobno kupuje tytoń i skręca jakąs maszynką :)

Właśnie widziałam jak ludzie robia w kontynie zakupy to nie kupuja papierosów tylko tyton i gilzy, to podobno duzo taniej wychodzi :)

Mój T też niepali,ale dostaje do paczki lub kupuje w kantynie na widzeniu papierosy.Jak to mówi mój T -w razie czego.
np. za dwa papierosy kupił jeansy,-trzeba sobie tam radzić. 8)

a mo sprzdał bluze za karton fajów hihi
trzeba se radzić no nie :lol:

mój M bardzo mało pali, paczka wystarcza mu na tydzien. Mam nadzieje ze nie zacznie więcej. Ale kupuje dużo fajek. Mówi ze za nie mozna załatwić wszystko.

To ciekawe, może i ja swojemu kupie pare paczek na wszelki wypadek :D

Kup marlenadyt,napewno mu to niezaszkodzi,a wręcz pomoże przetrwać.
Wiadomo,że jak dostawają paczki to nawzajem sobie pomagają,niekazdy dostaje paczki,pieniądze,wiadomo jak jest...

Dokładnie.Nie wszyscy maja pomoc z zewnatrz, a niestety bez tej pomocy ciezko tam przetrwac :(

Moj J pomaga innym, jest w celi 7 os. i wiekszosc nie ma pomocy z zewnatrz...czesto poczestuje fajkiem lub kawą

A ja chce sie pochwalić ( wiem ,ż to nieładnie tak się chwalić :ooo: ), że zrobiłam paczkę świąteczną właśnie takiej osobie i wczoraj wysłałam. Żałuje tylko ,że nie mogę więcej pomóc...

13a :brawo:
Dziekuje wszystkim forumowiczkom za wczesniejsze odpowiedzi na moje pytania. Moj nie palił tydzien ale nie wytrzymał :/ Pali jak smok i usprawiedliwia sie ze to przez stres...
Musze cos poczarowac z tą dodatkową paczke u mojego E tez jest 7 osob moze jest tam ktos kto nie ma pomocy

Pozdrawiam

własnie ja tez mialam zrobic takiej osobie paczke...moj mial wziac polowe, a ta osoba druga polowe paczki...niestety przeniesli mojego J do innej celi...ale moze wsrod tych 6 osob ktos sie znajdzie kto chce dostac 2,5 kg żarcia :)

W piątek jade do mojego T z paczką świąteczną,mam takie malutkie pytanie.Mojego T dodatkowo bardzo boli kolano,prosił abym dała mu bandaż elastyczny.Czy ja moge go włozyc do paczki czy osobno pocztą przesłać?

Powrót