T
tommq
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 57
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
FrankF napisał:Niestety część pytań jest ucięta, ale może sobie poradzicie
Powodzenia, więcej już nie będzie.
loyd30 napisał:Mi wszelkie testy ms wychodzą ok 75-80 - mam nadzieję, że będzie ok....
jadycha napisał:Frank ale pojechałeś z ilością:
1-c, 2-c, 3-b, 4-c, 5-b, 6-a, 7-b, 8-a, 9-a, 10-c, 11-a, 12-c, 13-b, 14-c, 15-a, 16-c, 17-b, 18-c
reszta za chwile
(Nie)pewna napisał:To ok - ja zrobiłam ostatni na notarialną z września i i opuściłam wszystkie pytania, które nas nie obowiązują, zrobiłam kilka błędów w części szczególnej kc i coś tam strzeliłam z ich rozporządzeń odnośnie tych ksiąg, czy czegoś tamihhihihihi i wyszło mi 61,33%
Więc też staram się być dobrej myśli....
(Nie)pewna napisał:No ja myślę.
Ja mam z rodzinnego dwa....
Zgodnie z KRiO zawarcie małżeństwa pomiędzy powinowatymi w linii prostej:
a) jest niedopuszczalne
b) co do zasady jest dopuszczalne
c)jest dopuszczalne, jeżeli z ważnych powodów sąd na nie zezwoli
Zgodnie z KRiO sąd:
a) w wyjątkowych wypadkach może ustanowić rozdzielność majątkową z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa, w szczególności jeżeli małżonkowie żyli w rozłączeniu
b) nie może ustanowić rozdzielności majątkowej z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa
c) co do zasady może ustanowić rozdzielność majątkową z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa
Zgodnie z KRiO jeżeli rozwodu żąda małżonek wyłącznie winny rozkładu pożycia:
a) rozwód jest zawsze dopuszczalny
b) rozwód jest dopuszczalny, chyba że w danych okolicznościach byłby sprzeczny z zasadami współżycia społecznego
c) rozwód nie jest dopuszczalny, chyba że drugi małżonek wyrazi na to zgodę
albo trzy....![]()
loyd30 napisał:Robiłem ten test (z września 2010 r.) - równe 100 pkt (67 %) Cieszyłem się, że chociaż na aplikację się dostanę jakby co .....
tommq napisał:19 b, 20 b, 21 c, 22b, 23 c, 24 c, 25c, 26 a, 27 a, 28 b, 29 c, 30 a, 31 c, 32 b, 33 c, 34 c, 35 c, 36 c, 37 b, 38 c
jadycha napisał:Robiłem obydwa tesy na notarialną nie omijając pytań miałem 92 i 94 %![]()
tommq napisał:ładnie ja
radcowski 09 - 85, 10 - 96
adwokacki 09 - 87, 10- 88
notarialny 09, 84 i 85, 10 - 81
FrankF napisał:Dla rozluźnienia atmosfery polecam filmik![]()
jadycha napisał:Notarialny było gorzej 84% - 2009 i 80% - 2010
jadycha napisał:Tylko 21 mam inaczej - b)
loyd30 napisał:Ja pisałem o egzaminie na aplikację notarialną (test 150 pytań) a nie o egzaminie notarialnym.
Spróbuj tem teścik rozwiązać .....