Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wykończy nas ten FrankF :mad:

Nie widzi kolega, że teraz rozmawiamy o wakacjach?

Taktak - na urlop trzeba po tym egzaminie najlepiej. Ale ja nie mogę. Muszę trochę się w pracy pokazać i porobić dobre wrażenie - chociaż tam, bo na egzaminie, to nie wiadomo jak będzie.....

Niestety część pytań jest ucięta, ale może sobie poradzicie :-)
Powodzenia, więcej już nie będzie.

FrankF napisał:
Niestety część pytań jest ucięta, ale może sobie poradzicie :-)
Powodzenia, więcej już nie będzie.

No ja myślę.

Ja mam z rodzinnego dwa....

Zgodnie z KRiO zawarcie małżeństwa pomiędzy powinowatymi w linii prostej:

a) jest niedopuszczalne

b) co do zasady jest dopuszczalne

c)jest dopuszczalne, jeżeli z ważnych powodów sąd na nie zezwoli

Zgodnie z KRiO sąd:

a) w wyjątkowych wypadkach może ustanowić rozdzielność majątkową z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa, w szczególności jeżeli małżonkowie żyli w rozłączeniu

b) nie może ustanowić rozdzielności majątkowej z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa

c) co do zasady może ustanowić rozdzielność majątkową z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa

Zgodnie z KRiO jeżeli rozwodu żąda małżonek wyłącznie winny rozkładu pożycia:

a) rozwód jest zawsze dopuszczalny

b) rozwód jest dopuszczalny, chyba że w danych okolicznościach byłby sprzeczny z zasadami współżycia społecznego

c) rozwód nie jest dopuszczalny, chyba że drugi małżonek wyrazi na to zgodę

albo trzy.... :)

loyd30 napisał:
Mi wszelkie testy ms wychodzą ok 75-80 - mam nadzieję, że będzie ok....

To ok - ja zrobiłam ostatni na notarialną z września i i opuściłam wszystkie pytania, które nas nie obowiązują, zrobiłam kilka błędów w części szczególnej kc i coś tam strzeliłam z ich rozporządzeń odnośnie tych ksiąg, czy czegoś tam :) ihhihihihi i wyszło mi 61,33% :)
Więc też staram się być dobrej myśli....

Frank ale pojechałeś z ilością:
1-c, 2-c, 3-b, 4-c, 5-b, 6-a, 7-b, 8-a, 9-a, 10-c, 11-a, 12-c, 13-b, 14-c, 15-a, 16-c, 17-b, 18-c
reszta za chwile

19 b, 20 b, 21 c, 22b, 23 c, 24 c, 25c, 26 a, 27 a, 28 b, 29 c, 30 a, 31 c, 32 b, 33 c, 34 c, 35 c, 36 c, 37 b, 38 c
jadycha napisał:
Frank ale pojechałeś z ilością:
1-c, 2-c, 3-b, 4-c, 5-b, 6-a, 7-b, 8-a, 9-a, 10-c, 11-a, 12-c, 13-b, 14-c, 15-a, 16-c, 17-b, 18-c
reszta za chwile

(Nie)pewna napisał:
To ok - ja zrobiłam ostatni na notarialną z września i i opuściłam wszystkie pytania, które nas nie obowiązują, zrobiłam kilka błędów w części szczególnej kc i coś tam strzeliłam z ich rozporządzeń odnośnie tych ksiąg, czy czegoś tam :) ihhihihihi i wyszło mi 61,33% :)
Więc też staram się być dobrej myśli....

Robiłem ten test (z września 2010 r.) - równe 100 pkt (67 %) Cieszyłem się, że chociaż na aplikację się dostanę jakby co .....

chyba tak...
(Nie)pewna napisał:
No ja myślę.

Ja mam z rodzinnego dwa....

Zgodnie z KRiO zawarcie małżeństwa pomiędzy powinowatymi w linii prostej:

a) jest niedopuszczalne

b) co do zasady jest dopuszczalne

c)jest dopuszczalne, jeżeli z ważnych powodów sąd na nie zezwoli

Zgodnie z KRiO sąd:

a) w wyjątkowych wypadkach może ustanowić rozdzielność majątkową z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa, w szczególności jeżeli małżonkowie żyli w rozłączeniu

b) nie może ustanowić rozdzielności majątkowej z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa

c) co do zasady może ustanowić rozdzielność majątkową z dniem wcześniejszym niż dzień wytoczenia powództwa

Zgodnie z KRiO jeżeli rozwodu żąda małżonek wyłącznie winny rozkładu pożycia:

a) rozwód jest zawsze dopuszczalny

b) rozwód jest dopuszczalny, chyba że w danych okolicznościach byłby sprzeczny z zasadami współżycia społecznego

c) rozwód nie jest dopuszczalny, chyba że drugi małżonek wyrazi na to zgodę

albo trzy.... :)

loyd30 napisał:
Robiłem ten test (z września 2010 r.) - równe 100 pkt (67 %) Cieszyłem się, że chociaż na aplikację się dostanę jakby co .....

Robiłem obydwa tesy na notarialną nie omijając pytań miałem 92 i 94 %:D

ładnie ja
radcowski 09 - 85, 10 - 96
adwokacki 09 - 87, 10- 88
notarialny 09, 84 i 85, 10 - 81

jadycha napisał:
Robiłem obydwa tesy na notarialną nie omijając pytań miałem 92 i 94 %:D

tommq napisał:
ładnie ja
radcowski 09 - 85, 10 - 96
adwokacki 09 - 87, 10- 88
notarialny 09, 84 i 85, 10 - 81

Sorry te wyniki miałem z radcowskiego, własnie sprawdziłem.
Z adwokackiego miałem po 92% z 2009 i 2010.
Notarialny było gorzej 84% - 2009 i 80% - 2010

No czyli testem się martwić nie musicie. Szczególnie zdanie to kieruję do loyda.
Od wczoraj jakoś jestem nastrojona pozytywnie i może to dobry znak.
Oby rzeczywiście test był ok, z karnego możliwa apelacja posiłka z pominiętą recydywą i zarzutem materialnym z 46kk :), a z cywila też coś do przeżycia, skarga do WSA z zarzutami proceduralnymi i umowa zlecenia przeprowadzenia serii wykładów dla aplikantów radcowskich :|)

jadycha napisał:
Notarialny było gorzej 84% - 2009 i 80% - 2010

Ja pisałem o egzaminie na aplikację notarialną (test 150 pytań) a nie o egzaminie notarialnym.

Spróbuj ten teścik rozwiązać .....

to pytanie chyba do art 454 kc się odnosi ale tam jest trochę inna sytuacja niż w pytaniu więc pytanie moim zdaniem źle sformułowane

jadycha napisał:
Tylko 21 mam inaczej - b)

na e-katedra.pl są wszystkie od 2007 aplikacyjne i zawodowe od 2009
loyd30 napisał:
Ja pisałem o egzaminie na aplikację notarialną (test 150 pytań) a nie o egzaminie notarialnym.

Spróbuj tem teścik rozwiązać .....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót