T
Trybun
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
myśle że w Komisji nr 9 ku zaskoczeniu wszystkich będzie lajtowo
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kibolski napisał:Rzeczywiście... Pani Sędzia tam jest.
Trybun napisał:myśle że w Komisji nr 9 ku zaskoczeniu wszystkich będzie lajtowo
clara44 napisał:słuchajcie, wczoraj się dowiedziałam, że są odwołania z ubiegłego roku, które jeszcze nie są rozpatrzone
podobno rok temu była 1 komisja ii stopnia, a w tym może dwie - przeczuwam przewlekłość postępowania...![]()
kudi80 napisał:Gospodarcze
Zwracam się do osób ze złą reprezentacją. Ma moze ktoś dostęp do stanowiska oktryny w temacie bezskuteczności zawieszonej przy błędnej reprezentacji. Prawdopodobnie pisze o tym Sołtysiński i Kwiatkowski ale nie mogę do niczego się dokopać.
puerto napisał:To nie jest prawda, że są odwołania z ubiegłego roku, które nie zostały jeszcze rozpatrzone. Z info jakie mam, to było w zeszłym roku 380 odwołań, a K2 pozytywnie rozpatrzyła z tego 115 odwołań. Aktualnie są co najwyżej nierozpoznane skargi w WSA i sam znam osobiście taką osobę.
puerto napisał:To nie jest prawda, że są odwołania z ubiegłego roku, które nie zostały jeszcze rozpatrzone. Z info jakie mam, to było w zeszłym roku 380 odwołań, a K2 pozytywnie rozpatrzyła z tego 115 odwołań. Aktualnie są co najwyżej nierozpoznane skargi w WSA i sam znam osobiście taką osobę.
JohnyKozak napisał:Dowiedziałem się jednak, że jest zarządzenie z MS, że Komisje I stopnia mają korzystać z art. 132 par. 1 kpa (autokontrola), a wcześniej z tego nie korzystano tylko od razu odwołania szły do Komisji II stopnia.
puerto napisał:Tyle, ze jaj mam oficjalne pismo z MS w tej sprawie, właśnie z takimi danymi jak napisałem.
JohnyKozak napisał:Złożyłem dziś odwołanie, OIRP w Krakowie chce dwa egzemplarze, gdyż 1 dla nich. Oki, dałem papieru nie będę żałować. Dowiedziałem się jednak, że jest zarządzenie z MS, że Komisje I stopnia mają korzystać z art. 132 par. 1 kpa (autokontrola), a wcześniej z tego nie korzystano tylko od razu odwołania szły do Komisji II stopnia.
Jan_2011 napisał:czyli w odwołaniu nie należy zbyt ostro krytykować oceniających z K1?
blablab napisał:Nie krytykować tylko rozczulać i błagać :help::help:![]()
Jan_2011 napisał:czyli w odwołaniu nie należy zbyt ostro krytykować oceniających z K1?
JohnyKozak napisał:Złożyłem dziś odwołanie, OIRP w Krakowie chce dwa egzemplarze, gdyż 1 dla nich. Oki, dałem papieru nie będę żałować. Dowiedziałem się jednak, że jest zarządzenie z MS, że Komisje I stopnia mają korzystać z art. 132 par. 1 kpa (autokontrola), a wcześniej z tego nie korzystano tylko od razu odwołania szły do Komisji II stopnia.