L
loyd30
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 870
Wkurzona, gdzie zdawałaś ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
(Nie)pewna napisał:Mam pytanie z kks-u. Jest ktoś chętny?
Przepis art. 119kks mówi o odpowiedzialności Skarbu Państwa na podstawie bezpodstawnego wzbogacenia wobec interwenienta, który na czas bez swej winy nie zgłosił się do postępowania ze swoimi roszczeniami odnośnie przedmiotów, wobec których orzeczono przepadek.
Pozywam Skarb Państwa ok. Ale kogo? Prezesa Sądu, który orzekł o tym przepadku? Kto tutaj ma szczegółowo odnosząc legitymację bierną?
(Nie)pewna napisał:Jesteś pewien, że sobie tak ustali?
Aglaia napisał:Organ podatkowy albo organ nadrzędny - p. I CR 296/82
Wkurzona napisał:Do loyd30
3. Zdawałam w Kcach, odwołanie klapa
Janusz M. napisał:Wyjaśnienie.
Posty użytkownika "radca30" zostały usunięte za uporczywe nie stosowanie zasad pisowni polskiej.
Człowiek z wyższym wykształceniem powinien stosować wielkie litery na początku zdań.Radca30 napisał:a co było z nimi nie tak ?
to, że pisałem skrótami ?
przesada
Janusz M. napisał:Wyjaśnienie.
Posty użytkownika "radca30" zostały usunięte za uporczywe nie stosowanie zasad pisowni polskiej.
loyd30 napisał:Tak - pozwanego wskazujesz prawidłowo - SP - jak się pomylisz co do statio fisci to sąd we własnym zakresie będzie poszukiwał właściwe,
Janusz M. napisał:Jedna z Pań napisała, że prawnika nie przegadam. Współczuję takiego podejścia do zawodu prawnika.
Janusz M. napisał:Człowiek z wyższym wykształceniem powinien stosować wielkie litery na początku zdań.
Co do reszty nie mam żadnych zastrzeżeń.
Szkoda, że musiałem posunąć się do usuwania postów, ale Pan uporczywie nie reagował.
Na naszym forum staramy się, aby wszyscy użytkownicy stosowali poprawną polszczyznę. Szczególnie prawnicy powinni dawać przykład.
Jedna z Pań napisała, że prawnika nie przegadam. Współczuję takiego podejścia do zawodu prawnika.
Jeszcze raz apeluję - dajcie przykład innym użytkownikom, być może niedługo Waszym klientom.
Nie zgadujcie mego wieku - jestem emerytem. Czynnym zawodowo. Studia kończyłem dawno, dawno temu .