Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
w warszawskiej. Wyniki?nie mam bladego pojęcia. póki co usiłuje policzyć sobie punkty :)

choć wątek pytań minął, to ja z uporem maniaka doliczając się tych swoich 60ciu punktów proszę o podopowiedź:
jaki środek przysługuje od ostatecznej decyzji MS o odmowie wpisu na listę radców prawnych?

Barca napisał:
Męczynas: nic dodać nic ująć co do zastawu rejestrowego.

Ja tylko powiem, że nie pamiętam pytania o dalszym istnieniu spółki (nieważne czy z o.o. czy akcyjnej) i dałbym sobie rękę uciąć że takiego nie było (egz. radcowski) więc albo ktoś pisze o egz. adwokackim albo buja albo ja powinienem mieć jedną rękę...

Powinieneś mieć jedną rękę pyt brzmiało mniej więcej tak:
Zarząd spółki akcyjnej jest obwiązany zwołać zgromadzenie odnośnie dalszego istnienia spółki jeśli strata w sporządzonym bilansie przekracza:
1 sumę kapitałów rezerwowego i zapasowego
2 ...........
3 sumę kapitałów rezerwowego i zapasowego i 1/3 kapitału podstawowego

Cos mi swita że bylo jeszcze pyt z budowlanki dot zgody inwestora/wykonawcy na podwykonawcę .......

tepmusfugit napisał:
32) o to kiedy w sp. z o.o. trzeba się zebrać celem podjęcia uchwały o dalszym istnieniu spółki - nie kojarzę tego pytania.

Wkurzona zostaw moją rękę w spokoju - nie chodziło o zebranie się a o ułamki kapitałów :D
Marcin_wrocław: tak, Art. 647.1 par. 3 K.c. - zgoda wykonawcy i inwestora.

Ostatnia edycja:
dot ustawień komputerów
- w Viście i 7 schemat zasilania/zarządzanie energią w panelu sterowania zmienić na ten najbardziej energo chłonny + wszystkie zaawansowane opcje - chyba ze 20 z wariantami, na nigdy/nic nie rób - zastosować !!!!
wygaszacz chyba jeszcze dodatkowo z pulpitu - prawym myszki, właściwości zastosować

dot Frameworka w panelu sterowania są jakieś ustawienia programów czy coś takiego - jak najedziesz myszką to jest napisane, że pokazuje zainstalowane na kompie programy i tam trzeba wejść i sprawdzić na liście, czy jest

TROCHĘ późno was natchnęło na takie pytania :lol:

Barca sorki za rękę mam nadzieję ze ma się dobrze jutro się przyda :o
źle zrozumiałam

A - pytanie o radcę - adwokata, jaki tytuł mu przysługuje, nie było z tego co sprawdziłam ;)

Ostatnia edycja:
zastaw rejestrowy napisał:
do męczynas"a: generalnie uzywasz bardzo brzydkich wyrazen, a to swiadczy o poziomie. Bez obrazy ale logowac się tylko po to zeby kogos obrazac? Nieładnie.
Racja..@Męczynas...już nie męczy nas...ban na 6 miesięcy.

Jakie ułamki kapitałów?????
Co to wszyscy już poszli spać?
W takim razie Dobranoc, do jutra;)

Za kilka chwil kończy się egzamin z karnego. Ciekawe co też Wam w tym roku dali za kazus. Mam nadzieję, że coś w miarę prostego i niezagmatwanego.

Był w porzadku aż się ucieszyliśmy:)

Byłą apelacja w imieniu oskarżyciela prywatnego w sprawie dotyczącej art 157 par 2 i 213 kk. Miłe i przyjemne.

Karne do przeżycia.

Mogłem lepiej napisać wniosek apelacji - zamiast o uchylenie w niezaskarżonej cześci wnosiłem o uchylenie i przekazania do ponownego rozpoznania (jako wniosek najdalej idący).

Pozatym ok.

W sumie to się dało zrobić. Mnie paradoksalnie brakło czasu, no i zaliczyłem wtopę z jednym odpisem apelacji a miały być dwa... Mam nadzieję, że ni zdyskwalifikuje to pracy całkowicie:)

Ja też pisałem w załącznikach: odpis apelacji a nie dwa odpisy.

Po co dwa odpisy ?

loyd30 napisał:
Karne do przeżycia.

Mogłem lepiej napisać wniosek apelacji - zamiast o uchylenie w niezaskarżonej cześci wnosiłem o uchylenie i przekazania do ponownego rozpoznania (jako wniosek najdalej idący).

Pozatym ok.
chyba o uchylenie w zaskarżonej części. Ja bym pisał o uchylenie w zaskarżonej części a ewentualnie o uchyenie i przekazania do ponownego rozpoznania.

Ja zrobiłem błąd w ustaleniach faktycznych (najpierw miałem obrazę prawa materialnego ale zmieniłem).

U nas co do 216 jest 50/50 (połowa ma błąd w ustaleniach a połowa materialne).

Iliveagain napisał:
chyba o uchylenie w zaskarżonej części. Ja bym pisał o uchylenie w zaskarżonej części a ewentualnie o uchyenie i przekazania do ponownego rozpoznania.

Tak, tak - zje...y trochę jestem. Ale myślę, że mnie o to nie "uwalą". W końcu ten wniosek konsumuje wszytskie inne.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót