N
Neffra
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 83
no ale akurat kazus z cywila był mega zakręcony, żadnych oczywistości tam nie było
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
pikokish napisał:na szczęście dalej skutecznie opieram się pokusie zerknięcia do moich "dzieł egzaminacyjnych"![]()
Korniles napisał:Jakie konsekwencje ma takie nieprawdziwe oświadczenie dla umowy. Według mnie dla ważności żadne, ani żadnych negatywnych konsekwencji dla klienta.
KANTapli napisał:Według mnie jednak ma znaczenie, bo umowa będzie nieważna i to samo w sobie jest negatywną konsekwencją dla klienta.
Przez nieważność mam na myśli, że wspólnik złoży oświadczenie o skorzystaniu z prawa pierwszeństwa i w księdze udziałów nie pojawi się klient jako wspólnik. Pomijam już tutaj dyskusję czym jest prawo pierwszeństwa w przypadku udziałów w sp. z o.o. i jakie są konsekwencje.
andd79 napisał:informacja z drugiej ręki to informacja z dupy
kielarek napisał:no to chyba nie było w opisie jasne, czy przedstawicielska czy pełnomocnicza.
KANTapli napisał:Według mnie jednak ma znaczenie, bo umowa będzie nieważna i to samo w sobie jest negatywną konsekwencją dla klienta.
Przez nieważność mam na myśli, że wspólnik złoży oświadczenie o skorzystaniu z prawa pierwszeństwa i w księdze udziałów nie pojawi się klient jako wspólnik. Pomijam już tutaj dyskusję czym jest prawo pierwszeństwa w przypadku udziałów w sp. z o.o. i jakie są konsekwencje.
andd79 napisał:powiem wam, że też sam nie wiem po co tu się udzielam. Ja generalnie wiem co spieprzyłem. Wydaje mi się, że nie zdam, a wchodzę tu czysto towarzysko.
andd79 napisał:powiem wam, że też sam nie wiem po co tu się udzielam. Ja generalnie wiem co spieprzyłem. Wydaje mi się, że nie zdam, a wchodzę tu czysto towarzysko.
po_egz napisał:I czas w robocie szybciej mija...