kookoo2 napisał:
nic dziwnego
będę szukała
wspólnymi siłami zwiększamy swoje szanse wzajemnie, przynajmniej tak mi sie wydaje, że im lepsze odwołanie moje, Twoje i innych, tym bardziej przekonana KII

a to w gruncie rzeczy chodzi.
Ludziska, uzmysłówcie sobie jedną rzecz:
1. kazus administracyjny jest na orzecznictwie (okoliczność przyznana - vide wytyczne)
2. WSA w wielu wyrokach ze skarg na wyniki egzaminow napisał, że jest niedopuszczalne takie formułowanie pytań, by przy większej liczbie poprawnych odpowiedzi, komisie premiowały tylko jedną z nich.
3. w opinii prawnej niejaki Prof. dr hab. Romanowski napisał, że dopuszczalne jest budowanie pytań na orzecznictwie tylko, gdy nie ma w nim żadnych rozbiezności, opierając taki wniosek o ustawę o radcach prawnych.
Jeżeli NSA mówi, że trzeba badać stronowatość. Jeżeli WSA uwzględnia skargi a analogicznych sprawach i i wskazuje na uchybienia 7,8,77,80 kpa, to nikt nam nie robi aktu łaskawości wszelkiej dając trójczynę z egzaminu! W świetle orzecznictwa, zarzuty 7,77,8,80 są równie dobre. A to tym które ewentualnie lepsze decydyje interes klienta, który, w moim przekonaniu, przemawia za zarzutami 7,8,77,80.
Dlatego uprzejmie proszę o zaniechanie postawy zastraszonych myszek, proponuję się wku*wić na ten egzamin i zacząć ostro szukać. jestem przekonany, że analogicznych wyroków są dziesiątki jeszcze!