Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ok, już się nie odezwę. Chciałam tylko sprostować, ze nie jest tak, że 50 procent w W. ma źle napisaną umowę... ale faktycznie taka informacja może draznić. Przepraszam i powodzenia wszystkim!

PełnaObaw napisał:
Ok, już się nie odezwę. Chciałam tylko sprostować, ze nie jest tak, że 50 procent w W. ma źle napisaną umowę... ale faktycznie taka informacja może draznić. Przepraszam i powodzenia wszystkim!

proszę powiedz która hala... ułatwi to ludziom życie.

środa, 22 czerwca 2011 10:35
Poniżej przedstawiamy terminy ogłoszenia wyników z egzaminu radcowskiego poszczególnych Komisji Egzaminacyjnych:

Komisja Nr 1 - dnia 3 sierpnia 2011 r.

Komisja Nr 2 - dnia 27 lipca 2011 r.

Komisja Nr 3 - dnia 21 lipca 2011 r.

Komisja Nr 4 - dnia 15 lipca 2011 r. - III ogłoszenie

Komisja Nr 5 - dnia 5 sierpnia 2011 r.

Komisja nr 6 - dnia 18 lipca 2011 r. - IV Ogłoszenie

Komisja nr 7 - dnia 8 lipca 2011 r. - I ogłoszenie

Komisja nr 8 - dnia 22 lipca 2011 r.

Komisja nr 9 - dnia 29 lipca 2011 r.

Komisja nr 10 - dnia 1 sierpnia 2011 r.

Komisja nr 11 - dnia 27 lipca 2011 r.

Komisja nr 12 - dnia 14 lipca 2011 r. - II Ogłoszenie

Komisja nr 13 - dnia 22 lipca 2011 r.

Komisja nr 14- dnia 5 sierpnia 2011 r.

Komisja nr 15 - dnia 20 lipca 2011 r.

Komisja nr 16 - dnia 22 lipca 2011 r.

Komisja nr 17 - dnia 5 sierpnia 2011 r.

Komisja nr 18 - dnia 1 sierpnia 2011 r.

PełnaObaw napisał:
Absolutnie. Nie takie były moje intencje.

czyli nie 15-20% ulali na umowie, tylko 10%... skoro pisałas 6-7 osób na 70...
czyli i tak średnio, ale w ramach tego co w innych izbach.
a z tym 149... to chyba nie może tak być, że już mogiła...

Nie! To przechodzi ludzkie pojęcie! Chciałaś sprzedać njusa brawo! Udało się. Powiedziałaś a to powiedz b! Chociaż mniej więcej. Postaw się w naszej sytuacji? Dobrze by Ci było?

PełnaObaw napisał:

oj niedobrze niedobrze!!!!! czarno to widze !!!!

Nie wiem czy mogiła. Uchwał nie ma i rzecz dotyczy jednej komisji na etapie sprawdzania.
Napisałam co usłyszałam (z drugiej ręki czyli wiadomość z....) nie w celach sadystycznych, bo sama się potwornie boję, tylko dlatego, że ja wolałabym wiedzieć ad. cywil i karne, bo się tym zadręczam średnio co pół godziny...
Ale teraz doszłam do wniosku, że w takiej temperaturze lepiej sie już nie odzywac!

ja mam informacje chyba z 3 ;) reki, ze za brak 149 w W-wie stawiaja 2.
Nic wiecej nie wiem, NIC!!!!

Dlatego, trzeba zaczac szukac materialów na odwolanie i juz.

szamag napisał:
ja mam informacje chyba z 3 ;) reki, ze za brak 149 w W-wie stawiaja 2.
Nic wiecej nie wiem, NIC!!!!

Dlatego, trzeba zaczac szukac materialów na odwolanie i juz.

to teraz pytanie, czy we wszystkich komisjach, czy tylko niektórych... lublin nas ugotował:(

PelnaObaw, czy Twoje informacje są tak samo wiarygodne jak te, że w cywilu trzeba było powołać zarzut nieprzesłuchania powódki, o którym pisałaś ileś stron wcześniej? Przypominam, że okazało się że w kluczu nic takiego nie ma.

ale LUDZIE walczyc trzeba nawet z nieważnością a co tam nic już sie nie taci....ale moze ktoś coś znalazł mądrego i pomocnego na tą nieważność....ponawiam prosbę

Odstępstwa w ocenianiu i tak będą. Im dłużej na tym forum jesteśmy, tym więcej różnic wykryjemy. Przy czym oczywiście zdawkowe komunikaty - tutaj z tym uwzględniają, tutaj z tym nie uwzględniają, też nie są miarodajne. Ale tak już jest. W zeszłym roku były izby, gdzie zarzut materialny uzasadniony jak błąd w ustaleniach - był ok, a w innych nie było zmiłuj się. To też i wytyczne w tym roku są jakby łagodniejsze z karnego.
Za to w tym roku będzie z czego innego rzeź - więc nie ma co - nikt się nie boi, wszyscy są w strachu :).
Ale przedwczesne zamartwianie nic nie da. A już pisanie, że w Bydgoszczy taka umowa jak moja była ok, a wy mnie oblaliście - jest niedopuszczalne.
No i ostatni smutek - choć to egzamin dla wszystkich taki sam, to właśnie niestety nie jest równo i jasno, wszędzie tak samo. My też wychodząc z sali słyszymy, że ktoś kazus rozwiązał inaczej niż my, więc ilu nas - tyle zdań, to samo jest z egzaminatorami.
Nie szalejcie na zapas.
Będzie dobrze.
Będzie dobrze, będzie dobrze - moja mantra do 12 lipca, kiedy wynik ogłoszą Katowice.
A jutro słuchamy Krakowa.
Będzie dobrze.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót