Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
po_egz napisał:
Wiem, właśnie artykuł sobie na ten temat przeczytałem. Dlatego mówię, że to podpucha. No ale z drugiej strony pozwany występował cały czas jako oddział, przynajmniej tak się tytułował. A skoro nie ma zdolności sądowej...

podeślij plis

Konsekwentnie należy powiedzieć, że 146, ale jest to niezgodne z kpc, powiedzieć 100 (ograniczenie pułapu) to - dla mnie - bzdura nie poparta do tego żadnym przepisem z kpc. Zostaje mi teoria SN (czytałem o niej, ale nie wiem, czy wciąż jest aktualna), że w tej sytuacji decyduje roszczenie główne (mimo, że nie jest ono przedmiotem zaskarżenia), czyli 100

Jak rozłożyć wps/wpz na atomy to się luki w prawie pojawiają :)

szkoda ze tak intensywnie nie pisalismy na pol roku przed egzaminem. Wtedy to bysmy byli geniuszami i obalili nawet teorie wzglednosci nie mowiaz juz o teoriach sedziego D.

zastaw rejestrowy napisał:
szkoda ze tak intensywnie nie pisalismy na pol roku przed egzaminem. Wtedy to bysmy byli geniuszami i obalili nawet teorie wzglednosci nie mowiaz juz o teoriach sedziego D.

Egzaminatorzy potwierdza teorie względności. Dwie podobne prace różne oceny, bo wszystko jest względne, wiedza aplikanta też

Ale ciekawe dlaczego odsetek nie można by traktować jako oznaczonej kwoty pieniężnej. Wówczas nie trzeba by wyliczać WPZ.

No i ma pozamiatane,
czytam wasze posty i pociesze Was bo poszłam w niewazność postepowania z powodu braku KRS ewentulanie miałam zarzuty z 233, 362 i 445, ale nie zdazyłam z odsetkami w zarzutach tych od 33.100, takze spokojnie kazdy z WAs zdał conajmniej na 4, a mi posotaje sprobowac z odwołaniem....

Ja też nie mam odsetek i nie uważam to za błąd = ndst .... bez przesady....

ale przeciez nie wnioslac o zniesienie postepowania w zakresie dotknietym niewaznoscia i o przekazanie sadowi I instancji do ponownego rozpoznania. WIEC NIE MA PROBLEMU. Mysle, ze nie ma problemu. bo pozostale zarzuty sa dobre

ale przeciez nie wnioslac o zniesienie postepowania w zakresie dotknietym niewaznoscia i o przekazanie sadowi I instancji do ponownego rozpoznania. WIEC NIE MA PROBLEMU. Mysle, ze nie ma problemu. bo pozostale zarzuty sa dobre

Dokladnie. Na dst wystarczy zaskarżyć 20 kpln i podnieść naruszenie 445 i 233 albo 362. Ja to tak przynajmniej widzę.

Wszystko ponadto podwyższa ocenę.

no niestety wniosłam ewentualnie przy braku przesłnek o wyrok reformatoryjny ...:mad:

i jeszcze jedna prosba.
tym razem do prokuratorka, który wskazywał ze ma wszystkie zarzuty w pracy czy moglbys nam udostepnic swoje zarzuty, wnioski?? Przeciez to nie jest mozliwe ze oblales
chyba ze to taka mala prowokacja na forum ????

jedno jest konsekwencja drugiego , bede sie bronic do konca ....normalnie szkoda słów co ze mnie .....a wszystko inne ok, eh, byle do 14.07

i jeszcze jedna prosba.
tym razem do prokuratorka, który wskazywał ze ma wszystkie zarzuty w pracy czy moglbys nam udostepnic swoje zarzuty, wnioski?? Przeciez to nie jest mozliwe ze oblales
chyba ze to taka mala prowokacja na forum ????

popieram

loyd30 napisał:
Ja też nie mam odsetek i nie uważam to za błąd = ndst .... bez przesady....

Też nie mam odsetek skarżonych i jeżeli z tego powodu dostanę ndst. to będzie to naprawdę przesada. Nie dajmy się zwariować - tylko spokój nas uratuje.
Może mógłby odezwać się ktoś kto dostał 2 z cywilnego - jest trochę osób z 2 i ciekawa jestem co było ich powodem. Może brak zarzutu naruszenia 233 §1 przyczynowości?
Nieważność jak dla mnie może być problematyczna i potraktowana jako działanie na szkodę klienta - kobieta ma już 33 tys.

dlatego uwazam, ze niewaznosc plus brak odsetek to jednak razem przeleje czare goryczy, te 2 błedy osobno jeszcze by uszly

cytuję wypowiedz prokuratorka:
"Jak jeszcze pamiętam to w pkt I zarzucałem naruszenie pr.mat 455 kc w zw. z art. 481 § 1 kc, w pkt III naruszenie art. 362 kc, 445 § 1 w zw. z art. 444 § 1 kc, procesowe 233 § 1 kpc, 233§ 1 kpc w zw. 278 kpc, 233 § 1 kpc w zw. 232, w pkt V 100 i 98, mało uzasadniłem brak czasu WPZ 20.000 zł, i na dodatek nie mam pracy w komputerze i to jest problem"

i co o tym myslicie??

On chyba te zarzuty przyporządkował do punktów wyroku - może dlatego ?

cytuję wypowiedz prokuratorka:
"Jak jeszcze pamiętam to w pkt I zarzucałem naruszenie pr.mat 455 kc w zw. z art. 481 § 1 kc, w pkt III naruszenie art. 362 kc, 445 § 1 w zw. z art. 444 § 1 kc, procesowe 233 § 1 kpc, 233§ 1 kpc w zw. 278 kpc, 233 § 1 kpc w zw. 232, w pkt V 100 i 98, mało uzasadniłem brak czasu WPZ 20.000 zł, i na dodatek nie mam pracy w komputerze i to jest problem"

i co o tym myslicie??
§ § §

Ciężko tak oceniać, bo same numerki w zarzutach nic nie mówią. Można było powołać przepisy, a potem zupełnie o czymś innym w uzasadnieniu. 233 to też nie jest zarzut wytrych, trzeba wskazać co i dlaczego

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót