Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
blablab napisał:
Tak był też taki film "Życie jest piękne"...

Może być piękne nawet jak nie wszystko będzie dobrze (jak w powoływanym przez Ciebie filmie).

renataxxx napisał:
Właśnie - jakby można bliżej, za co te pały z karnego?
Czyli 7 pał - 2 za opinie. Pozostałe niedostateczne też za opinie? Wybaczcie moi drodzy dociekliwość, ale mam karne niepewne, w związku z tym drążę temat... Trochę się boję...
Wyrazy współczucia dla tych, co ich uwalili....

Jakby osoby, które pisały opinię z karnego chciały się ze mną w tej sprawie skontaktować, będę wdzięczny. mój mai - xioncpb@interia.pl

Jak ktoś zdał gospodarcze ze złą reprezentacją nie da znak, najlepiej wiadomością prywatną.

Nie wierzę, że nie ma żadnych newsów z warszawskich komisji co ogłaszają w tym tygodniu:)
ciekaw jestem czy ogłoszą wcześniej.
i tak już jest pewnie wszystko pozamiatane.

ja pamiętam taki film "Gorzej być nie może". Polecam naprawdę śmieszny.

W Katowicach jutro uchwały wydają od 12 do 17. Nieodebrane pójdą pocztą.
Jutro chyba około 12tej zawiśnie też lista...
Przyłączam się do (Nie)pewnej - będzie dobrze.
Ależ to mocne przeżycia.
Analogia filmowa mi się nie nasuwa, ale to nie może być Armageddon....., prawda?

ol-n napisał:
masz takie dokładne wiadomości a przecież zbierają się dopiero jutro, a wyniki oficjalne w piątek!!! Ja też zdawałam w olsztynie i mam obawy że znajdę się w tym niechlubnym gronie oblanych :( . . A może wiesz także co kładło prace z admina, karnego czy gosp?

Szczegółów dokładnie nie znam. W gospodarczym podobno ndst było za reprezentację. Jeśli chodzi o karne i admin, to ndst pierwotnie miało być więcej, skończyło się na odpowiednio 6 i 2 baniach.
A Tobie jak poszło z reprezentacją na gospodarzu?

jeszcze mam nadzieję, coraz mniejszą jednak z każdym dniej im bliżej wyników...
w środę ma wyniki pierwsza komisja (chyba k.11?) z hali III w expo... ciekawe jak tam pójdzie...

plotkuje się, że w 4 komisji w wawie uwaliło z samej administracji 36 osób - co daje 50 %. tam też mają w komisji sędziego z NSA, czyli jak nie ma się dwustopniowości postępowania do gała.

imperator napisał:
Szczegółów dokładnie nie znam. W gospodarczym podobno ndst było za reprezentację. Jeśli chodzi o karne i admin, to ndst pierwotnie miało być więcej, skończyło się na odpowiednio 6 i 2 baniach.
A Tobie jak poszło z reprezentacją na gospodarzu?

z gosp mam raczej ok bo pełnomocnik powołany uchwałą walnego, mnie martwi admin gdyż nie mam sławnego już 149 tylko 7,77,107,145 i ogólnie nie na temat, karne natomiast mniej więcej jak klucz mówi chociaż z odstępstwami na moją niekorzyść oczywiście. Te 2 ndst z admina to za co, nie wiesz?

Ja bym się nie łudził.
Jeżeli ktoś sądzi, że obowiązują przejrzyste i jednolite dla wszystkich kryteria oceny w skali całego kraju, to się po prostu mocno rozczaruje. Oczywistym jest, że w izbie warszawskiej celem jest oblanie jak największej liczby osób bo jest nas po prostu dużo i poziom merytoryczny zdających ma tu drugorzędne znaczenie. Jeżeli ktoś sądzi inaczej jest po prostu naiwny i powinien cofnąć się ze swoją edukacją prosto do szkoły średniej by na nowo uczyć się życia.

Niezależnie od osiąganych przez nasz rocznik dobrych wyników w toku aplikacji, zawsze traktowano nas jak dopust boży i szarańczę która nie powinna być na aplikacji. Ewidentną niechęć dawało się również wyczuć przed rozpoczęciem egzaminu. Uwagi w stylu "Państwo chcą być radcami???!! Państwo ciszy nie potraficie zachować!!", były na porządku dziennym, choć moim zdaniem nie powinny być adresowane do ludzi przecież dojrzałych, posiadających rodziny i wieloletnie doświadczenie zawodowe, którzy właśnie ukończyli wymagająca aplikację, kosztem wielu wyrzeczeń zarówno finansowych jak i w życiu prywatnym.
Co znamienne - nikt nam nie życzył powodzenia.
Także, przy całej sympatii dla (Nie)pewnej, dla własnego dobra lepiej założyć, że się nie zdało. Unikniemy niepotrzebnych rozczarowań.

podkop_kreta napisał:
jeszcze mam nadzieję, coraz mniejszą jednak z każdym dniej im bliżej wyników...
w środę ma wyniki pierwsza komisja (chyba k.11?) z hali III w expo... ciekawe jak tam pójdzie...

nie, pierwsza w tym tygodniu to komisja 12, hala 3, a wyniki w czwartek - właśnie ja na nie czekam. Nastepne wyniki z kolejnej komisji w piątek.
Czekamy...

szymku napisał:
Co znamienne - nikt nam nie życzył powodzenia.
Także, przy całej sympatii dla (Nie)pewnej, dla własnego dobra lepiej założyć, że się nie zdało. Unikniemy niepotrzebnych rozczarowań.

Oczywiście znam ten ból. Masz rację - nas nazywano "ziobrowymi dziećmi" - odpowiednim tonem oczywiście. Pogrom zeszłoroczny właściwie całkowicie potwierdza Twą teorię. W tym roku zaś było nas dwa razy tyle, więc wnioski w tym duchu nasuwają się same.
Jestem przygotowana na najgorsze, ale spodziewam się najlepszego. Nic innego na razie nie pozostaje.
Będzie dobrze :).
Jak zdam - to zmienię ten nick.....
Brrrrrr..... - aż się zimno robi od tego czekania.
Jaka w kraju pogoda? Bo u mnie słońce, wiatr i przepowiednia burzy.....
Czy w sprawie egzaminu też tak to będzie wyglądać....?

euglena zielona napisał:
nie, pierwsza w tym tygodniu to komisja 12, hala 3, a wyniki w czwartek - właśnie ja na nie czekam. Nastepne wyniki z kolejnej komisji w piątek.
Czekamy...

w czwartek? coś mi się pomerdało, że juz w środę. mam nadzieję, że wyniki z expo, hala 3, będą dobre...

w hali 3 nie powiem, żeby dali odczuć, że jesteśmy szarańczą... moja komisja była ok. uśmiechnięci, ale też trzymali rygor. no nie mam się do czego przyczepić... za sam przebieg egzaminu przynajmniej.

ol-n napisał:
z gosp mam raczej ok bo pełnomocnik powołany uchwałą walnego, mnie martwi admin gdyż nie mam sławnego już 149 tylko 7,77,107,145 i ogólnie nie na temat, karne natomiast mniej więcej jak klucz mówi chociaż z odstępstwami na moją niekorzyść oczywiście. Te 2 ndst z admina to za co, nie wiesz?

Nie mam pojęcia, ale skoro były tylko 2 ndst, to ktoś musiał skopać dosłownie wszystko.
Co do gospodarczego, to wiem, że na końcu sali popełniano błędy z gospodarczego z reprezentacji.

(Nie)pewna napisał:
Jestem przygotowana na najgorsze, ale spodziewam się najlepszego.
:ok:

Zazdroszczę nastawienia bo u mnie to raczej "Hoping for the best but expecting the worst" :-( .

Napisał/a zastaw rejestrowy
Ponawiam pytanie: czy zdal ktos z cywila kto nie zaskarzyl odsetek i nie wskazal w zarzutach zarzutu naruszenia 445?? a jedynie 362, 233? za co sa oceny niedostateczne z cywila? Czy mógłby się wypowiedziec ktos, kto taką ocenę dostał i dlaczego?? Czy podnosił moze ze nie ma miarkowania przy zadoscuczynieniu??

Czy ktoś może mi powiedzieć jak znaleźć pracę egzaminacyjną (w prosty sposób) na dysku twardym laptopa?
Jak myślicie czy powołanie na adminie podstawy uchylenia decyzji jako art. 145 par. 1 pkt 1 lit. b zamiast c przy jednoczesnym prawidłowo sformułowanym wniosku (o uchylenie decyzji) dyskwalifikuje pracę albo jest powodem obniżenia oceny?

Taki Sobie napisał:
Czy ktoś może mi powiedzieć jak znaleźć pracę egzaminacyjną (w prosty sposób) na dysku twardym laptopa?
Jak myślicie czy powołanie na adminie podstawy uchylenia decyzji jako art. 145 par. 1 pkt 1 lit. b zamiast c przy jednoczesnym prawidłowo sformułowanym wniosku (o uchylenie decyzji) dyskwalifikuje pracę albo jest powodem obniżenia oceny?

Start, wpisujesz w "wyszukaj" podajże: %temp% i się znajdzie w tym folderze

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót