Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Na trzecim roku ok, ale czy to ty rozmawiałaś ze mną dzisiaj przez telefon odnośnie wyników i braku odsetek?.
ps. rozpoznaję ludzi po nicku :D

Ostatnia edycja:
pepegit napisał:
masz namiary na ten wyrok?

Proszę bardzo:

Przede wszystkim organy nie wyjaśniły wszystkich okoliczności sprawy, które mogłyby pozwolić na stwierdzenie, że nieruchomość należąca do skarżącej nie znajduje się w obszarze oddziaływania obiektu, a tym samym, że nie można przyznać jej statusu strony w postępowaniu zakończonym ostateczną decyzją Prezydenta W. z dnia 16 kwietnia 2010r., Nr [...]. Stanowi to niewątpliwie naruszenie przepisów art. 7, art. 11, art. 77 § 1, art. 80 k.p.a..

http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/697D718580

mamuke napisał:
Na trzecim roku ok, ale czy to ty rozmawiałaś ze mną dzisiaj przez telefon odnośnie wyników i braku odsetek?.
ps. rozpoznaję ludzi po nicku :D

hahahha jasne
ja nie rozpoznaje
ale juz wiem kim jestes mamuke :):):)

kookoo2 napisał:
znam jedna osobę która nie zdała z cywilnego w mojej komisji

jak skończysz rozmawiać to zadzwoń do mnie.
Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.
Zasłużyłaś.

puerto napisał:
Proszę bardzo:

Przede wszystkim organy nie wyjaśniły wszystkich okoliczności sprawy, które mogłyby pozwolić na stwierdzenie, że nieruchomość należąca do skarżącej nie znajduje się w obszarze oddziaływania obiektu, a tym samym, że nie można przyznać jej statusu strony w postępowaniu zakończonym ostateczną decyzją Prezydenta W. z dnia 16 kwietnia 2010r., Nr [...]. Stanowi to niewątpliwie naruszenie przepisów art. 7, art. 11, art. 77 § 1, art. 80 k.p.a..

to orzeczenie jest nie na temat...

... ale dość dobrze obrazuje dlaczego uważam że skarżenie wyłącznie na formalnej (149) w naszym kazusie jest mniej korzystne dla klienta.

puerto napisał:
Proszę bardzo:

jeżeli to jest wyrok II SA/WR 197/11 to zwróćcie uwagę, że tam doszło do wznowienia

puerto napisał:
Proszę bardzo:

dzięki
:brawo::cool:

już go przeczytaliście ? uzasadnienei jest dość długie

Ostatnia edycja:
igciu napisał:
to orzeczenie jest nie na temat...

... ale dość dobrze obrazuje dlaczego uważam że skarżenie wyłącznie na formalnej (149) w naszym kazusie jest mniej korzystne dla klienta.

Nie jest takie nie na temat. Pokazuje w jaki sposób i na jakiej podstawie nalezy badać status strony.

puerto napisał:
Nie jest takie nie na atemat. Pokazuje w jaki sposób i na jakiej podstawie nalezy badać status strony.

Tak, ale PO wznowieniu postępowania. A to jest poza sporem.

igciu napisał:
Tak, ale PO wznowieniu postępowania. A to jest poza sporem.

w takim razie macie inne orzeczenia przemawiające na naszą (czytaj moją korzyść :) ), żę 7,77,107, 28 + 28p.2 prbud to dość, albo chociaż jakiś punkt zaczepienia?
szukałem i nic ciekawego nie znalazłem, a na forum przeszukałem ze 100 storn i znlazałem tylko jedno orzeczenie ale też w 100 % nie przekonujące :(

scottie33 napisał:
a coś więcej... można się domyślić z jakiego powodu?

w dniu cywilnego rozmawiałam z tą osobą
ona mocno oparła się na wyroku karnym i art.11
nie wiem dokladnie co pisała, ale wiem, że to mógl być jej jeden z głównych zarzutów, zbudowany na art.11

generalnie ta osoba była zadowolona po egzaminie, więc szok dla mnie i chyba jej samej
nie miala tez 149 ale zdała admin ... chyba
bo skoro poinformowano ja o jednej ndst to pewnie troja z admin wpadła

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót