K
KANTapli
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 509
Kofek napisał:Racja, gospodarcze też było w miarę proste, jeżeli ktoś pracuje na ksh. Ale dla kogoś, kto nie ma z nim styczności mogło być podchwytliwe.
Natomiast administracja dla ludzi nie mających praktyki (w tym dla mnie) była prosta, wystarczyło przeczytać orzeczenia do trzech artykułów.
No ok - ale tak po prawdzie, czy osoba, która "nie ma styczności" z KSH powinna zostać rp.p.????? to jest mimo wszystko KODEKS, a nie jakaś specjalistyczna ustawa, ze znajomości której żyje kilku prawników w kraju.
BTW - ja na egz pisałem PIERWSZĄ w życiu apelację karną (wcześniej ze 2-3 zawiadomienia o możliwości popełnieniu przestępstwa) i chyba 2 lub 3 skargę do WSA. Tak więc na egz (z adm) wystarczyło na prawdę otworzyć komentarza do 145/149 + parę orzeczeń i wszystko. Zapewniam, że zanim tego nie przerobiłem nie poszedłbym w dwufazowość.
Tak więc godzinka czytania i rozwiązanie samo wpadało w ręce - jak ktoś umie pisać środki zaskarżenia, to adm nie powinien stanowić problemu (mam taką nadzieję, że tak będę mógł o sobie powiedzić na końcu
Ostatnia edycja: