A
agaiskierka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam
Wrocław ,komisja nr 5
zdałam
Wrocław ,komisja nr 5
zdałam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tommy_man napisał:O tempora o mores!
Jeżeli zdają ludzie z nieważną umową to ja tu czegoś nie rozumiem. Czego zatem ten egzamin miał wymagać od przyszłych radców prawnych? Umiejętności obsługi edytora tekstu na komputerze i wskazania prawidłowego adresu?!
Jeżeli na części gospodarczej najważniejszego egzaminu w życiu prawnika przechodzi praca, która jest nieważna to po co cały ten egzamin??????
arvb napisał:Prace przechodzą ponieważ ocenie podlega cała praca a nie jeden jej fragment, o czym doskonale wiedzą oceniający np. w Zielonej Górze i Wrocławiu. O zdaniu/niezdaniu egzaminu nie może decydować jeden artykuł, bo to byłby absurd.
apl. radc. napisał:, jaką wiedzę w takim razie weryfikował ten egzamin.
JohnyKozak napisał:Poczytaj orzeczenia SN i doktrynę to się dowiesz, że nieważność obstawia tylko część komentatorów a pozostała bezskuteczność zawieszoną. Po drugie, w wąskim rozumieniu art. 210 i 379 ksh dotyczy tylko umów związanych z pełnioną funkcją członka zarządu a pozostałych już nie.
ps. denerwują mnie tacy dyletanci co opanowali jedynie sztukę czytania, ale bez umiejętności myślenia.
podkop_kreta napisał:ja mam 7 i 77 i 149... i co... uwalą albo nie uwalą... i 28 par. 2 też mam... i o 2 fazowości i ... baaa, powiem więcej, i z konstytucji coś mam. zaczynam myśleć, że niebawem "tworki welcome to"
tommy_man napisał:Ale to jest egzamin na r.pr.!! .
zastaw rejestrowy napisał:Z administracji tez jestescie świetni porównując z Warszawą nawet nie ma o czym mówic. Chyba mieliscie świetne zajęcia na aplikacji.
JohnyKozak napisał:Poczytaj orzeczenia SN i doktrynę to się dowiesz, że nieważność obstawia tylko część komentatorów a pozostała bezskuteczność zawieszoną. Po drugie, w wąskim rozumieniu art. 210 i 379 ksh dotyczy tylko umów związanych z pełnioną funkcją członka zarządu a pozostałych już nie.
ps. denerwują mnie tacy dyletanci co opanowali jedynie sztukę czytania, ale bez umiejętności myślenia.
po_egz napisał:W zadaniu gospodarczym było kilka zdań, czasu dosyć. Można było każde słowo z tego zadania sobie podkreślić i sprawdzić w przepisach, czy czegoś nie ma na rzeczy. Jak ktoś na egzaminie uznał, że art. 379 ksh w tej sytuacji nie obowiązuje bo nie zgadza się z poglądem większościowym, to szacunek za odwage.
Ale jak ktoś zapomniał o 379 ksh, to niech proszę teraz post factum nie tłumaczy się, że są inne polądy, że bezskuteczność. Brak zaglądnięcia do kodeksu przy sporządzaniu umowy dyskwalifikuje nie tyle pracę egzaminacyjną, co osobę ją sporządzającą. Takie moje zdanie, bo tych założeń nie była setka i gdzieś jedno umknęło. Były 3-4 rzeczy, na które trzeba było zwrócić uwagę i 4 godziny na to.