Bartata
Moderator globalny
- Odpowiedzi
- 5 966
Ostrzeżenie za wyjątkowe chamstwo.Jeremi007 napisał:hahahhah żal ci dupę ściska po oblanym egzaminie![]()
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ostrzeżenie za wyjątkowe chamstwo.Jeremi007 napisał:hahahhah żal ci dupę ściska po oblanym egzaminie![]()
Jeremi007 napisał:Na podstawie art. 368 § 1 pkt 2 k.p.c. wyrokowi zarzucam naruszenie:
1) przepisów praw prawa postępowania, które mogło mieć istotny wpływ na treść
rozstrzygnięcia, tj.
art. 233 § 1 k.p.c. poprzez dokonanie oceny materiału dowodowego z pominięciem
istotnej jego części, tj. tego, że wyrokiem Sądu Rejonowego w Rzeszowie XI Wydział
Grocki, Jan Batton został uznany za winnego popełnienia czynu zaistniałego wypadku
oraz, że biegły w opinii stwierdził "że nie można jednoznacznie wskazać, co do
przyczynienia się powódki do wypadku", co spowodowało błędne rozumowanie w
kwestii przyczynienia się powódki do wypadku i określenia jej winy i w konsekwencji
obniżenia należnego jej zadośćuczynienia.
2) przepisów prawa materialnego, tj:
a) art. 445 § 1 k.c i art. 444 §1 k.c. poprzez przyznanie zadośćuczynienia pieniężnego
powódce w wysokości nieadekwatnej do poniesionej przez nią krzywdy;
b) art. 362 k.c. poprzez jego błędną wykładnię, polegającą na przyjęciu, że możliwość
przyczynienia się powódki do zaistniałego wypadku uzasadnia obniżenie
zadośćuczynienia, podczas gdy zmniejszenie odszkodowania następuje stosownie do
okoliczności, a zwłaszcza do stopnia winy obu stron;
Na podstawie art. 368 § 1 pkt.5 k.p.c. wskazując na powyższe zarzuty wnoszę o:
1) zmianę zaskarżonego wyroku w części oddalającej powództwo ponad kwotę
33100,00 zł (trzydzieści trzy tysiące sto złotych), tj. kwotę 20.000,00 zł (dwadzieścia
tysięcy złotych) wraz z ustawowymi odsetkami liczonymi od kwoty 33100, 00 zł
(trzydzieści trzy tysiące sto złotych) od dnia 16 maja 2008 roku do dnia zapłaty, a od
20.000,00 zł (dwudziestu tysięcy złotych) od dnia wytoczenia powództwa do dnia
zapłaty;
2) zasądzenie na rzecz powódki kosztów zastępstwa procesowego według norm
przepisanych
Trybun napisał:Jeremi007 zgrywusie co my byśmy bez ciebie zrobili?! ta drętwota forumowa by nas zadusiła![]()
blablab napisał:oj ja bym Cie z taką kaszaną nie przepuściła!
Korniles napisał:1. Sąd wyroku karnego nie pominął, bo winy sprawcy nie kwestionował - zarzut nietrafiony
2. 362 nie błędna wykładnia, a niewłaście zastsoowanie. Błędnie sformułowany zarzut,
3. Brak zarzutu co do odsetek,
4. Zły termin liczenia odsetek
Jeremi007 napisał:
na szczęście ty nie oceniałeś i raczej nie wygląda żebyś osiągnął ten pułap w życiu![]()
Jeremi007 napisał:
odsetki są misiu![]()
Działając w imieniu powódki (pełnomocnictwo w aktach sprawy), na podstawie art. 367 § 1 i 2 k.p.c. zaskarżam wyrok Sądu Rejonowego w Rzeszowie I Wydział Cywilny w części oddalającej powództwo ponad kwotę 33.100 zł (trzydzieści trzy tysiące złotych), tj. co do kwoty 20.000 zł oraz w części zasądzającej odsetki ustawowe od dochodzonej kwoty, tj. od kwoty 33100, 00 zł (trzydzieści trzy tysięcy sto złotych) od dnia 16 maja 2008 roku do dnia zapłaty, a od 20.000,00 zł (dwudziestu tysięcy
złotych) od dnia wytoczenia powództwa do dnia zapłaty.
Jeremi007 napisał:dobra ja już spadam stąd i więcej was nie odwiedzę smutne misiaczkinie mogę w takiej dołującej atmosferze...papapapapa. powodzonka.
igciu napisał:O mój Boże, wnioskując z "misiaczkowania" ja chyba wiem Ktoś Ty...
igciu napisał:o mój boże, wnioskując z "misiaczkowania" ja chyba wiem ktoś ty...
Korniles napisał:Pochwal się.
Jeremi007 napisał:dobra ja już spadam stąd i więcej was nie odwiedzę smutne misiaczkinie mogę w takiej dołującej atmosferze...papapapapa. powodzonka.
KANTapli napisał:raz pisze, że miarkowanie to 362, a raz, że 361, nie pisze o kosztach, odsetki od złej daty.
Wydaje się, że 2 to suma mniejszych grzeszków
AgaDominika napisał:dlaczego od złej daty?