R
Rzepak
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 59
Ogromne gratulacje Pani Mecenas, za wiedzę i wytwałośc!
(Nie)pewna napisał:Coś mi się wydaje, że w tym roku będzie jeszcze bardziej ciekawie z odwołaniami.
Przebiegłam forum i z wpisów wynika, że albo komisje się rozjeżdżają jak z Gdańska do Zakopanego albo my nie jesteśmy jeszcze na tyle trzeźwi, żeby ocenić co rzeczywiście na bank mogło położyć pracę.
Chyba najmniej wątpliwości i gał odnośnie karnego - o ironio...
Cywilne zaś w Katowicach (w przeciwieństwie do zeszłorocznego) straszny lament wywołało. I to z różnych przyczyn jakby. Są osoby, które nie zająknęły się o zarzutach materialnych i poszły tylko w faktyczne i 233kpc i zdały, (w tym ja) są takie, które pisały tylko 362 i nic więcej i tez przeszły, są przypadki zarzutów podawanych z klucza, a jednak dwója.... Bardzo trudno dociec co i jak się podziało,bo wszyscy mówią, że kwestionowali przyczynienie, wpz stawiali na 20tys oraz generalnie to napisali bez wpadek, a jednak boli.....(Pamiętam ten ból z zeszłego roku, ale też po czasie doszłam do pewnych racji, które mogłam przyznać egzaminatorom.... I nie szklę teraz ..... - nie powiem czego - był mi chyba potrzebny ten drugi egzamin.....Szkoda, jeśli nie zdali ci, którym na pewno nie był potrzebny....)
Administracja nawet dość przyzwoicie na Śląsku.
Co do umów, to w Katowicach nie słyszałam o większych bykach, więc też mogę być teraz cała mądra, że jak to?co to? - oczywiście, że dwója dla każdego z zarządem po stronie sprzedającego....
Punkt widzenia oczywiście zależy od miejsca siedzenia, a mnie się podoba moje nowe miejsce....
Nie traćmy ducha, trzymam mocno za wszystkich odwołujących i za ich sprawność i otwarty umysł w komponowaniu pracy.
I mocno trzymam też za tych, którzy mają przed sobą weekend mrocznych oczekiwań, niepokoju i nadziei, niepewności i zmęczenia.
Pamiętajcie - będzie dobrze!!!!!!
I życzę wszystkim, byśmy zaczęli już mieć inny ból głowy niż egzamin, a mianowicie - klientów, kancelarię, rachunek kosztów całego przedsięwzięcia, strategię pozyskania nowych obsług i tak dalej.
Teraz polecam docenić, jak się już coś w ręce ma na tym etapie, bo na przykład w moim przypadku - z chwilą złożenia ślubowania, muszę opuścić pracę, gdyż już nie będę mile widziana..... Ale to chyba wielu z nas zna....
Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz wszystkim tutaj za te miesiące wspólnych zmagań.