Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Hej, odezwijcie się kto już jest w trakcie pisania odwołania z gospodarczego (zła reprezentacja) i z administracyjnego (brak zarzutu naruszenia art. 149 kpa i rozważań co do dwuetapowości postępowania).
Nie ma co czekać aż ktoś podeślę swoją pracę pozytywnie ocenioną z takimi brakami, tylko trzeba pilnie brać się do roboty, bo termin do wniesienia odwołania minie!!! :rolleyes:

Ale oczywiście wciąż prosimy ludzi dobrej woli o udostępnienie nam swoich prac z takimi właśnie brakami wraz z opisem ocen :help::roza:

macius82 napisał:
mialem 7, 10 par. 1, 145 par. 1 pkt 4 kpa i 28 ust. 2 budowlanki

w uzasadnieniu skupilem sie glownie na 28 ust. 2 budowlanki twierdzac, ze od poczatku byl strona. w uzasadnieniu nie mialem nic o dwuetapowosci, 149 itp.

teraz jestem w pracy. moge wieczorem wrzucic prace z domu.
hej
ja tez przylaczam sie do prosby o prace na priv i oczywiscie o ocene
dzieki

Re_ napisał:
.

zastanawiam się czy wniosek o wstrzymanie wykonania decyzji o pozwoleniu na rozbudowę był ok - wg mnie na podstawie 61 par. 3 kpa można było wnosić (czytałam w komentarzu ze także przy wznowieniu można o to wnosić) i było to w interesie naszego klienta - ale podobno to zły wniosek, bo nie było go w wytycznych ... jak myślicie?

Kolega miał ten wniosek i go za to zjechali. Wydaje mi się, że niesłusznie.

Kolejne wyniki w Warszawie:
K8: negatywne/liczba osób - 35/67
K16: 25/62
K13: 33/65

Komisje warszawskie nadal w formie... :P

Ostatnia edycja:
Warszawa sa Wyniki!
Komisja 13-z admina oblalo 28 osob,
Komisja 16-z admina oblalo 11 osob,
Komisja 8 - z admina oblalo 24 ,

Faktycznie w K16 są dwie osoby co mają "N" mimo że mają wszystkie oceny pozytywne :P

Witam, ja również baaaardzo proszę o pracę bez 149:(

z art. cyt. "W ubiegłym roku prace komisji odwoławczych po egzaminach zawodowych trwały średnio około 10 miesięcy. Od egzaminu adwokackiego odwołało się 191 osób, od egzaminu radcowskiego 351 osób oraz 69 od egzaminu notarialnego."

W tym roku odwołań pewnie bedzie 2-3 razy tyle co najmniej...

uuuu napisał:
macius82 - w Tobie cała nadzieja!

Właśnie, w nim i użytkowniczce Euglena Zielona (tez pisała, że zdała bez 149 i dwufazowosci).
Tyle, że to żadna nadzieja.
Takich osób bez 149 i dwufazowości które wyszły cało z pogromu jest znikoma liczba.
A jaka jest ogólna tendencja, która w dodatku znajduje zastosowanie (patrz wyniki) to już wszyscy wiemy :(.

ja zdałam, wyniki miałam w środę. natomiast dzisiaj kibicuję znajomym z poszczególnych komisji... na razie wiem o jednym sukcesie... trzymam kciuki.

Oczywiście poległem na gospodarczym, w poniedziałek ide po odbiór oceny.
Administracja trója, ale zdziwiłbym się gdyby było inaczej, oprócz siódemek i 28, dałem 145 i wskazałem na dwufazowość.

Życzę powodzenia przed K2 szczyt do zdobycia jak wskazuje historia ;)

K2 – Wikipedia, wolna encyklopedia

słyszałam od kolegi, że nie miał 149 w pracy... a zdał... wszystkie wymogi formalne zaważyły na jego pracy, tak on to ocenia. nie wiem, czy w pracy miał "coś" jeszcze, tj. np. choćby wzmiankę o dwufazowości... z tego co mówił kiedyś tuż po egz., nie...

dlatego nie traćcie ducha, WSZYSTKO W RĘKACH KOMISJI...

najpierw odbieramy uchwałę by poczta a potem jest ocena w oirp, trzeba się jakos po nią umówic w oirp? kto wie?

kto ma cywila zdanego przy wyłącznie materialnych zarzutach? możwe być na priva gdzie takie prace przechodziły...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót