P
pikokish
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 105
biedna_ja napisał:czyli twierdzisz, że jedynym słusznym rozwiazanie m było zastosowanie art. 379??? tak????
ja tak uważam.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
biedna_ja napisał:czyli twierdzisz, że jedynym słusznym rozwiazanie m było zastosowanie art. 379??? tak????
Waw-iak napisał:Gratuluję Korniles.
szymku napisał:Korniles:
Teraz czeka cię co najmniej 2 tygodnie chlania![]()
pikokish napisał:ja tak uważam.
theBostonian napisał:nie wiem dlaczego nie przeszli, może nie mieli 138/144 i uchylenia obydwu instancji - jak to było to przechodziło bez 149 - 100%
biedna_ja napisał:ok. ja mam wątpliwość ale o tym rozstrzygnie K2![]()
pikokish napisał:To że tak uważam nie oznacza, że nie kibicuję tym ,którzy poszukują skutecznego sposobu wzruszenia. Po prostu szukałem dla kolegi jakiegoś punktu zaczepienia i nie znalazłem go, stąd takie stanowisko. Z radością uznam swój błąd jak tylko K2 zmieni Twoją ocenę.
Kofek napisał:Tak sądzę, ale szukam czegoś co mogłoby się nadać na odwołanie.
PS. Poza forum też są ludzie z tym problemem.
biedna_ja napisał:i co nic nie ma??? a orzeczenie co pajawia sie z 99 (CIEPŁ) ze nie do wszystkich umów??? jak na to sie zapatrujesz??
mlody7 napisał:wyrok SN z 23.03.1999, II CKN 24/98 to te orzeczenie?
Kofek napisał:Było nawet nowsze orzeczenie, które wkleiłem do tego tematu. Problem polega na tym, że w zasadzie te orzeczenia zostały skrytykowane i raczej są małe szanse na skuteczne podparcie się nimi w odwołaniu. Co więcej, są to stare orzeczenia (ponad 10 lat), wydane na podstawie KH. Sam chciałbym znaleźć jakiś dobry argument ale na nic nie trafiłem.
biedna_ja napisał:moze i racja!!!! zatem za rok kolejne starcie...w niewiadomo w jakiej formie z MS!!!!!!!!!!!!!!
szkoda ale nie ma co się łudzić ze i K2 bedzie zalezalo na uwzglednaniu odwołań .....
Kofek napisał:Pytanie moim zdaniem jest następujące, jak uzasadnić otrzymanie oceny pozytywnej przy złym oznaczeniu reprezentacji ?
Taki Sobie napisał:Administracyjne - chodzi plotka że w odwołaniach nie powinniśmy powoływać się na niektóre orzeczenia, ponieważ dotyczą innego stanu faktycznego, np. II OSK 259/10 i VII SA/WA 1662/06.
Czy ktoś wie dlaczego te wyroki mają być dla nas niekorzystne, czy chodzi tylko o to że nie dotyczą wprost pozwolenia na budowę. Moim zdaniem najważniejsze jest aby pokazać orzeczenia które dotyczą art. 145 par. 1 pkt 4Kpa i stanowią, o tym że badanie przymiotu strony jest jednak (i to właśnie przy tej przesłance) dokonywane PRZED wydaniem postanowienia o wznowieniu
biedna_ja napisał:bo nie jest jednolite stanowisko co do zakresu zastosowania 379KSH???
biedna_ja napisał:a poltka jest od kogo??
juz jest powołana K2??? czy dopiero będzie??
Kofek napisał:Stanowisko orzecznicze od ponad 10 lat jest jednolite, doktryna poza nielicznymi wyjątkami jest również zgodna. Ma ktoś może uzasadnienie uchwalenia KSH ???