Swoje informację czerpię od członka władz jednej z OIRP i dzielę się nimi (jako tak samo wiarygodnymi jako informacje telefoniczne od urzędniczki z ministerstwa) - nikomu niczego nie narzucając (szczególnie "wiary" w te "rewelacje"). Wiedziałem o terminie "ogólnie czerwcowym" zaproponowanym radcom (konkretna data do mnie nie dotarła) - o czym napisałem.
Nikogo nie atakuję.
Nikt nie nie drażni, poza jednym osobnikiem który na forum Gazety Prawnej, pod artykułem o prawdopodobnym wrześniowym terminie egzaminów zawodowych, nawoływał starostów grup do pisania protestów do Ministra, bo... już sobie zaplanował urlop na czerwiec. Z taką "prywatą" nie sposób się zgodzić.
Osobiście, wyrażając swój prywatny pogląd, uważam termin wrześniowy lepszy od czerwcowego. Ale jednocześnie szanuję osoby o odmiennym poglądzie.
W ostatecznym rozrachunku przyjmę co będzie.
ps. z tego co pamiętam, w zeszłym roku minister (...a może prasa...) już pod koniec grudnia podał "prawdopodobne kalendarium egzaminów prawniczych na 2010 rok", zawierające wszystkie egzaminy (prawnicze zawodowe, na aplikacje, na syndyka itd), co się sprawdziło. Ale pamięć może mnie mylić - bo przyznaję, że nie śledziłem tej kwestii w zeszłym roku, tak uważnie jak w bieżącym.