S
Stas1752
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 62
Czy patronem na aplikacji adwokackiej może być radca? Czy tylko adwokat?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ewaeve napisał:Jeszcze jedno zgodę na radcowskiej też trzeba mieć jak pracujesz w sądzie albo prokuraturze czasem nie trzeba dopóki nie przyjdzie ktoś nowy np prezes sądu i różnie się to kończy
Stas1752 napisał:Czy patronem na aplikacji adwokackiej może być radca? Czy tylko adwokat?
Kilku znajomy miało tak "dogadane", a finał był taki, że potencjalny patron nie był później zainteresowany wzięciem pod swoje skrzydła aplikanta. Na taką przykrą opcję też lepiej być przygotowanym.K.L.O napisał:Mnie chodzi bardziej o aspekty praktyczne, których z przepisów sie nie dowiem. Bo np nadal nie wiem czy to jest problem jeżeli mam dogadane z patronem że to mój patron na papierze a pracuję gdzieś indziej to czy o możliwość pracy np. w dziale prawnym firmy musze mieć zgodę czy nie. Nie każdy jest zainteresowany pracą w kancelarii. Ja np. bardzo nie jestem i szukam różnych alternatyw. Stąd moje pytania.
RV90 napisał:Ja przerabiam jedynie testy, Heliosz i jakies skrypty. Z racji ograniczonej ilości czasu jaką mogę poświęcić na naukę (rodzina + praca) ustaw nawet nie otwieram. Pragnę uspokoić nieuspokojonych. Nie stresujcie się tym, że nie macie czasu na przerabianie ustaw od a do z, czy też nawet od a do h. Sposród moich znajomych, którzy są na aplikacji, duży procent z nich również nie otwierał ustaw. Także nie dajcie się tym, którzy patrzą na Was z uśmiechem politowania. 8):grin:
Nie ty jedna/jeden masz rodzinę i pracęRV90 napisał:Ja przerabiam jedynie testy, Heliosz i jakies skrypty. Z racji ograniczonej ilości czasu jaką mogę poświęcić na naukę (rodzina + praca) ustaw nawet nie otwieram. Pragnę uspokoić nieuspokojonych. Nie stresujcie się tym, że nie macie czasu na przerabianie ustaw od a do z, czy też nawet od a do h. Sposród moich znajomych, którzy są na aplikacji, duży procent z nich również nie otwierał ustaw. Także nie dajcie się tym, którzy patrzą na Was z uśmiechem politowania. 8):grin:
DemPlays napisał:Akurat szczęśliwcy to raczej znajdą się w gronie osób, które postanawiają przeczytać wszystkie ustawy.
Podejście testowe jest dużo mądrzejsze, zwłaszcza jeśli testy są robione w jakiejś aplikacji. Możemy łatwo zmierzyć efekt nauki, bo dają łatwą możliwość policzenia procentu prawidłowych odpowiedzi z danej dziedziny. Od razu wiadomo, którą partię materiału mamy opanowaną. A co z czytaniem? Brak możliwości policzenia efektu. Zajmuje więcej czasu. Można przeczytać ustawę, ale ile z tego zapamiętaliśmy, to już nie wiadomo. Pomijam, że się zwyczajnie nie da czytać takich sucharów dłużej niż godzinę bez spadku koncentracji do poziomu 0.
Stas1752 napisał:Stawiając na testy stawiacie na ArsLege czy Stepaniuka?
Stas1752 napisał:Stawiając na testy stawiacie na ArsLege czy Stepaniuka?