R
Robilee
To dobrze, że ta rozprawa się nie odbyła skoro przyjechałeś na nią pijany.fusss napisał:Ja na rozprawe wstawiłem się
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To dobrze, że ta rozprawa się nie odbyła skoro przyjechałeś na nią pijany.fusss napisał:Ja na rozprawe wstawiłem się
Na nic nasze tłumaczenia, że na wezwania sądu, prokuratury i policji należy stawiać się na trzeźwo.fusss wstawiłem się
Pięknie, teraz z zamieszczonego przez kol. administratora cytatu wynika, że to ja się nawalam przed rozprawami.Janusz M. napisał:Na nic nasze tłumaczenia
Przepraszam, ale to błąd programu.Robilee napisał:wynika
Wiem, sam kilka razy dostałem od użytkowników burę za zamieszanie ich w cudzy cytat.Janusz M. napisał:Przepraszam, ale to błąd programu.
fusss napisał:Witam!
Miałem wczoraj mieć rozprawę z KGPN w sprawie długu z 2009 w sądzie rejonowym w gliwicach, okazało się, że przedwczoraj Wysoki Sąd ustalił że rozprawa się nie odbędzie ze względów proceduralnych i niestety nie mieli mnie jak poinformować żebym nie przyjeżdzał. Ja na rozprawe wstawiłem się punktualnie ale zostałem odesłany do domu z niczym, przejechałem się tylko 100km i postałem w gliwickich korkach... Masakra!!
Miał ktoś może już rozprawę z KGPN w październiku i może pochwalić się jakimś wyrokiem? Pozdrawiam
Iguana_6150 napisał:Art.32
Do umów w sprawie warunków odpłatności za studia lub usługi edukacyjne, o
których mowa w art. 99 ust. 1 ustawy, o której mowa w art. 1, zawartych przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy stosuje się przepis art. 160a ust. 7 ustawy, o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą.
Spokojnie, jest zapis, że przepisy niniejszej ustawy mają zastosowanie również do umów zawartych przed jej wejściem w życie.gooffy napisał:Czy ktoś ten zapis (o tym, że nowelizacja będzie działać wstecz) znalazł w samej ustawie? Bo ja nie. A przydałoby się ponieważ Okręgowy za 3 tyg.
Co to znaczy nie chcesz przedawnienia? Ta instytucja powstała (tysiące lat temu) właśnie wyłącznie po to, by po długim okresie, pozwany nie musiał wykazywać, że ktoś coś twierdził inaczej, był jeszcze jakiś dokument, druga strona nie dotrzymała warunków itp., itd. Wystarczy powiedzieć, że roszczenie się przedawniło i otrzymuje się korzystny wyrok (oddalenie pozwu). Czyli użycie jednego zdania, wygłoszonego w dowolnym momencie postępowania sądowego, aż do zamknięcia rozprawy w drugiej instancji, przynosi ten sam efekt, co przeprowadzenie dowodu z przesłuchania nawet samego Jezusa.anowiko napisał:Nie chce przedawnienia
Pytanie wcale nie jest głupie, przeciwnie, trudno o mniej właściwe w danej sytuacji. Odpowiedź, tak dopóki nie zostanie przeciwko Tobie wszczęte postępowanie sądowe, nie masz nic do robienia. Po prostu odmawiaj zapłaty.anowiko napisał:wolę głupie pytania
anowiko napisał:Nie chce przedawnienia, bo ja uważam, że nie jestem im nic winna. Doradźcie co zrobić.