S
selevan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Z tego co wiem SM nie ma obowiązku nakładania mandatu, może od razu skierować sprawę do sądu. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Taką znalazłem interpretację prawnika:szymekkrusz napisał:Mijają trzy miesiące od wysłania wniosku o fotkę do GITD - bez odzewu.
Czekać dalej , czy może udać się np. do najbliższego oddziału ITD i próbować zasięgnąć języka?
judyta69 napisał:A może się okazać że przyślą wyrok mojemu mężowi a nie ojcu?? Chodzi nam tez o te punkty, żeby to na ojca w razie czego przyszło a nie męża
boromir napisał:Witajcie. Zastanawiam się, na jakiej podstawie SM skierowała wniosek o ukaranie, nie przesłuchując nikogo w charakterze świadka, ani nie zmierzając do ustalenia, kto kierował samochodem?
Ad1Jagonid napisał:mam pytanie, na które być może otrzymam na tym forum odpowiedź
1. Czy sama muszę pobrać przesyłkę, mimo iż nie chcę w jakichkolwiek sprawach męża uczestniczyć.
2. Czy on sam musi odebrać jeśli przebywa za granicą?
3. Czy można jakoś powiadomić SM o nieobecności i odłożyć bieg sprawy?
4. Czy w razie obiektywnej niemożności pobrania przesyłki zostanie nadany jej dalszy tok, tzn. nastąpi pozew sądowy?
Jagonid napisał:...Samochód zarejestrowany jest na niego i pozornie nie powinnam uczestniczyć w całej sprawie.