M
malewoowoo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
VelS napisał:SM może Ci e wezwać jako świadka lub osobe co do której istnieje uzasadnione (itd itp.).
Wezwany
- jako świadek musisz sie stawić i zeznawać Płacą za dojazd. Mogą będą Cie nekac karami porządkowym za niestawiennictwo.
- jako osoba co do której.... nie płacą za dojazd. możesz odmówić zeznań.
To misi być JASNO napisane w wezwaniu. Jezeli nie jest to biora Cie pod siuśki. Wezwanie musi zawerać liczne pouczenie o Twipoich prawach i obowiązkach.
Wezwanie w celu złozenia wyjasnień smierdzi dla mnie z daleka. Zgaduje ze chca Cie ściągna by spisac dane z Twojego dowodu (pesel i inne niezbedne im do złożenia wniosku do sądu,.
Uważam że SM nie mają uprawnień do prowadzenie postepowań w sprawie fałszywych zeznań i jeżeli by na to sie natknęli to jedyne co im wolno to zawiadomis organy sciagnia (prokurator, policja) Wyglada na to z cienkie bolki przeginaja i cos knują.
Napisz jak zatytułowane jest Twoje wezwanie.
Pamietaj SM nagminnie łamie prawo a obywatele ze strachu lub świętego spokoju dają sie robć w balona. Nie wiem czy to dotyczy Twojego przepadku
więc piszą tak:
informują mnie, że dopuściłam się dokonania przestępstwa z art 233kk
"kto składając zeznanie mające służyć za dowód
w
postępowaniu sądowym lub innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje
nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3"
i istnieja podstawy do skierowania wniosku o ukaranie do sądu rejonowego więc mam się skontaktowac z nimi w celu weryfikacji danych z oswiadczenia
i co teraz? skoro zdjecie niewidoczne to moze byc kazdy
dodam, ze samochod wspolwlasciecielem samochodu jest tez syn jednak wowczas go nie bylo bo byl w pracy za granica wiec moze dlatego sie czepiaja bo mysla, ze to on na zdjeciu?
Ostatnia edycja: