M
mattyah
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 435
a i tak skończy się w sądzie za niewskazanie (niesłusznie, ale takie zbójnickie postępowanie SM/SG)...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Niewskazanie kogo? Jest dwóch współwłaścicieli A i B. Jak może jeden użyczać samochód drugiemu? Każdy ma takie samo prawo do auta. A udostępnił auto dla B, czy B dla A?mattyah napisał:a i tak skończy się w sądzie za niewskazanie (niesłusznie, ale takie zbójnickie postępowanie SM/SG)...
Janussz napisał:Mattyah i tak dużo roboty odwaliłeś za nich informując
:?:Janussz napisał:nie denuncjuje się przecież współmałżonka, nawet byłego
makpan napisał::?:
Czy na pewno?
Otóż na moim przesłuchaniu w ITD, na taki argument dostałem odpowiedź, że w sprawach o wykroczenie ten przepis nie ma zastosowania.
Ale to dopiero początek. Jeżeli jest wyrok nakazowy w takiej sprawie to sąd również nie kieruje się logiką. Następny krok to odwołanie do sądu okręgowego.mattyah napisał:SM/SG często nie kierują się żadną logiką prawną - kierują się tylko tym: unikasz podania to kierują wniosek o ukaranie (choć nie mają podstaw !!!!)
a odpowiedni sąd rejonowy to przyklepuje bez czytania... takie są fakty - i masz wyrok nakazowy
Janussz napisał:Jeżeli jest wyrok nakazowy w takiej sprawie to sąd również nie kieruje się logiką. Następny krok to odwołanie do sądu okręgowego
szymekkrusz napisał:Byłeś na przesłuchaniu w ITD ?
Jako podejrzany możesz odmówić składania zeznańmarcind1 napisał:ja mam wezwanie w charakterze sooby podejrzanej o popelnienie wykroczenia