Fotoradary - c.d. c.d.

• Autor wątku Autor wątku forg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
art96&3 to jest za nie wskazanie a ze strazy gminnej nic bo nie odbieralem pism wiec podali do sadu bo nie mogli nic ustalic

mie nie ma w domu w tyg calymi dniami jestem w pracy do pózna wiec korespondencja widocznie byla zwracana w konsekwencji braku info podali do sadu i jest wyrok

wyrok za niewskazanie 280 zl grzywny a mandatu zadnego nie udalo im sie doreczyc

a jaki niby "mandat" mieli doręczyć ?

ane602, odwołaj się, było już na ten temat - nie wiedziałeś że uprawniony
organ żąda od Ciebie takich informacji, więc jak mogłaś im odpowiedzieć?

powinni wysłać dzielnicowego :confused:

a co wtedy czy zostanie na nowo wszczete postepowanie mandatowe przez straz gminna chociaz minelo tyle czasu a ten wyrok zostanie anulowany czyli nieprawomocny?

wyrok nie zostanie anulowany
a na sprzeciw od nakazowego masz tylko siedem dni, jeżeli nie złożyłeś - to jest już po musztardzie...

wyrok powinien być "anulowany"

a ile czasu minęło od wykroczenia prędkości?

ponoc do 180 dni moga wystawic mandat a jak nie zrobili tego do tej pory ale wyslali sprawe do sadu ?

wykroczenie lipiec 2012 wyrok sadu dzis wiec mam jeszcze 6 dni na jakis krok tylko nie wiem co z tym zrobic boje sie dodatkowych kosztow

dzis potwierdzony odbior pisma z sadu 17 .02 2014 a wykroczenie z lipca 2012
?

czy mam szanse uniknac grzywny za niewskazanie i uniknac placenia mandatu jesli minelo tyle czasu ?a nie doreczyli mi mandatu do tej pory 1 pismo jakie odebralem to z sadu dzisiaj

złóż zatem sprzeciw i dochodź swoich racji przed sądem, na rozprawie :D

problem polega na tym ze sad jest o jakies 200 km od mojego miejsca pobytu

no albo byłeś winny i płacisz w nakazowym, albo czujesz się niewinny i walczysz o sprawiedliwość (i o prawo przy okazji :)...

200 km to jeszcze i tak niedużo, maja ludzie więcej ;)

ane602 napisał:
problem polega na tym ze sad jest o jakies 200 km od mojego miejsca pobytu

ja wnioskowałam o przekazanie do sądu właściwego ze względu na moje miejsce zamieszkania:
"Wnioskuję o przeniesienie rozprawy do sądu właściwego dla mojego miejsca zamieszkania
(do Poznania). Prośbę swoją motywuję tym, że:

1. rzekome wykroczenie zostało przez mnie popełnione w miejscu zamieszkania.

sąd przychylił się wskazując, ze jestem jedyną osobą podlegającą wezwaniu, czyli "względy ekonomiki procesowej"

Ostatnia edycja:
jak wyżej, SM powinna od razu skierować AO do Twojego sądu,
ponieważ wykroczenie niewskazania co najwyżej u Ciebie w domu/na Twojej poczcie,
jeśli nie odebrałaś

za to Ty jesteś sukcesem, zapewne nie tylko na tym forum :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót