K
KRIS69
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Przeczytałem dużo informacji na temat tego czy mam podawać czy nie podawać dane osób i do tego przepisy. Ale chciałbym (albo gdzie skierować pytanie) konkretny przepis który mówi, czy SG ma prawo fotografować (może i ma) auta od tyłu gdy tak naprawdę po 4 miesiącach nikt z pewnością 100% (sprawiedliwość jest ślapa więc powinno to być 100%) nie jest w stanie stwierdzić czy danym pojazdem o określonej porze jechała ta czy inna osoba. Jestem w stanie zrozumieć sytuacja, gdzie ona jest niepodwarzalna (widać wyraźnie kto kierował), oczywiscie pomijam fakt stawiania radarów w miejscach w których ich nie powinno być (to odrębny temat).
jednak zawsze będę twierdził, że przyczyną wypadków nie jest prędkość a popełniane błędy podczas prędkości. Tak naprawdę od prędkości są zależne skutki, to jest tak jak z zapytaniem czy leczyć czy zapobiegać. Wyelimunujmy błędy, będzie mnuiej wypadków.
Koncząc, jeżeli przyczyną wypadków (w większości) są nadmierne prędkości to powinno być zakazane ściganie się (F-1, itp.) bo bysmi mieli same "trupy" (przepraszam za określenie)
jednak zawsze będę twierdził, że przyczyną wypadków nie jest prędkość a popełniane błędy podczas prędkości. Tak naprawdę od prędkości są zależne skutki, to jest tak jak z zapytaniem czy leczyć czy zapobiegać. Wyelimunujmy błędy, będzie mnuiej wypadków.
Koncząc, jeżeli przyczyną wypadków (w większości) są nadmierne prędkości to powinno być zakazane ściganie się (F-1, itp.) bo bysmi mieli same "trupy" (przepraszam za określenie)