Witam. Rozporządzenie Ministra Gospodarki w sprawie wymagań, którym powinny odpowiadać przyrządy do pomiaru prędkości pojazdów w ruchu drogowym, oraz szczegółowy zakres badań i sprawdzeń wykonywanych podczas prawnej kontroli metrologicznej tych przyrządów pomiarowych
z dnia 9 listopada 2007 r.
Pragnę się przypomnieć po 8 miesiącach trwania mojej sprawy. Zaczęło się
tu
Po moim miłym piśmie w którym wyraziłem szczerą chęć współpracy w ustaleniu sprawcy wykroczenia otrzymałem taką odpowiedź (równie miłą) na moje pytania:
- temperatura wynosiła 8 stopni C
- pomiar wykonany był przez szybę zaparkowanego auta (rosyjska Iskra więc OK)
- kąt wynosił 8 st (czyli niby sie mieści )
- coś tam że
wilgotność powietrza nie ma w tym przypadku znaczenia !!!!
- kopie dokumentów które chciałem.
Podparł sie jeszcze tym, że będąc w siedzibie straszy m
zeznałem że pojazd mogło prowadzić kilka osób a na papierze wskazałem tylko dwie, więc rozegrał bełkot o składanie fałszywych zeznań
i dalej bełkot że jaśnie on
wzywa mnie do osobistego stawienia się w siedzibie straży m argumentując to w skrócie.. bo tak chce.
W następnym piśmie podziękowałem jego mości straszakowi za tak precyzyjne ustalenia i ze wyciągnąłem takie bzdury od niego
na piśmie to jade dalej:
Na poczatku podziękowanie za wkład i zaangażowanie... a potem:
- jakim przyrządem pomiarowym (posiadającym odpowiednią homologację itp) zmierzył temperaturę powietrza z taką dokładnością

no chyba nie termometrem w aucie
-jak zmierzył tak dokładnie kąt pomiaru???
- a dalej : czy uważa że minister umieścił zapis odnośnie wilgotności powietrza bezpodstawnie?
Dalej odbijam. Jeśli coś zeznałem na "komendzie" rozumiem że dysponuje pan podpisanym przeze mnie protokołem z przesłuchania.
A na koniec że jego wezwanie jest niezgodne z art.... co budzić może we mnie podejrzenie przestępczego niedopełnienia obowiązków co z kolei może skłonić mnie do złożenia do prokuratury zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa i tu:
art. 231
§ 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
no i od kwietnia cisza.....
Pozdrawiam i dzięki za inspiracje