G
GroM@g
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Czyli mam rozumieć, że mam zapłacić te 19 PLN i później odesłać?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
żądam udzielenia mailem informacji zgodnie z art. 33 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych „na wniosek osoby, której dane dotyczą, administrator danych jest obowiązany, w terminie 30 dni (..)podać w formie zrozumiałej:
(…) 1) jakie dane osobowe zawiera zbiór,
2) w jaki sposób zebrano dane,
3) w jakim celu i zakresie dane są przetwarzane,
4) w jakim zakresie oraz komu dane zostały udostępnione.
2. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, informacji, o których mowa w ust. 1, udziela się na piśmie.
Ukaraniu podlega z art. 54 ustawy odmowa wykonania tego obowiązku na moje żądanie.
Dzień dobry, ze względu na rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:
Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia …......... telefonicznie pod numerem telefonu ............ w ...(miejscowość) pomiędzy ............. , a firmą Westerfield International AG. Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy.
Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.
Na podstawie Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 1997 r. Nr 133 poz. 883) art. 32 ust. 1 pkt 6 żądam stałego wstrzymania przetwarzania oraz usunięcia moich danych osobowych.
Na podstawie Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 1997 r. Nr 133 poz. 883) art. 32 ust. 1 pkt 8 wnoszę sprzeciw wobec przetwarzania moich danych osobowych w celach marketingowych (w tym marketingu własnego) oraz wobec przekazywania tych danych innemu administratorowi danych.
Na podstawie Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 1997 r. Nr 133 poz. 883) art. 33 proszę o pisemną informację dotyczącą danych o których mowa w art. 32 ust. 1 pkt 1-5a:
- źródła pochodzenia moich danych w Państwa bazie
- od kiedy moje dane są przetwarzane
- pełnej zawartości zbioru danych mnie dotyczących
- w jakim zakresie oraz komu zostały udostępnione
Upominam, że ukaraniu podlega z art. 54 Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 1997 r. Nr 133 poz. 883) odmowa wykonania tego obowiązku na moje żądanie.
Informacje oraz potwierdzenie usunięcia moich danych osobowych proszę przesłać na adres e-mail: .........…..........
Z poważaniem
(Twoje dane)
A czy prawo zabrania wysyłania przesyłek? :what:Pollinaa napisał:oni mogą wysłać mi tę niby bezpłatną próbkę?