P
prawnik2011
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 234
Nie wiem czy mogę robić reklamę ale - zapraszam na allegro .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
prawnikweb napisał:Usunięcie konta raczej niewiele da. Zwłaszcza, że administrator archiwizuje dane i tworzy kopie zapasowe. Jeśli sprawa rzeczywiście trafiła do prokuratury, to pewnie już wystąpili o zabezpieczenie danych. Ale od tego do namierzenia osoby jest dość daleka droga. Trzeba przeanalizować i prześledzić dużo danych, a jeśli wartość szkody nie jest wysoka (dla prokuratora kilkadziesiąt, czy kilkaset złotych to nie jest duża sprawa), to raczej skłonią się ku umorzeniu.
Poza tym cały czas nie wiadomo czy "kancelaria" ma pełnomocnictwa do reprezentacji wydawców. Intuicja mi podpowiada, że raczej nie - interes jest obliczony na wpłatę po "zastraszeniu". Dlatego jeśli rzeczywiście macie jakieś "nieautoryzowane" pliki to je usuńcie i nie dajcie się zastraszać i wkręcać naciągaczom.
Jeśli chodzi o wymianę dysku... w przypadku prawdziwych kłopotów z policją, grozi to konfiskatą i dysku, i kompa (monitora nie mogą), więc sto kilkadziesiąt złotych na nowy dysk nie jest zbyt wysoką ceną. Tak mi się wydaje...
Wielce satysfakcjonującyabcd1234 napisał:A artykul Olgiera widzieliscie:
http://olgierd.bblog.pl/wpis,o;pro;bono;i;jego;pelnomocnictwach;wezwaniach;ugodach;,57506.html
Nie tyle Sąd Najwyższy, co jedynie przez Premiera, Prezydenta i Marszałka Sejmu - oczywiście zgoda musi nastąpić łącznie.A teraz mnie poprawcie, jeśli się mylę... żeby przybieżała do kogoś Policja i skonfiskowała mu komputer, musi mieć nakaz sądowy wydany przez SĄD NAJWYŻSZY.
Młoda01 napisał:Proszę zwrócić uwagę na fakt ten, iż ostrzeżenia, żądania, pomówienia są słane do Was, na Wasze konta, przez Puczydłowskiego i jego firmę z konta utworzonego na Chomikuj.pl. Puczydłowski nie dysponuje Waszymi adresami IP, Waszymi imionami, nazwiskami, adresami domowymi i z pewnością od Chomikuj.pl tych danych nie zdobędzie, gdyż Chomikuj.pl zmienił swoją siedzibę a mieści się ona teraz na Cyprze, tak więc Puczydłowski musiałby się zwracać do Chomikuj.pl poprzez cypryjskie organy sądownicze o udostępnienie tych danych, aby móc zacząć Was skutecznie ścigać. Nie leży w interesie Chomikuj.pl by te dane im udostępniać, nie jest to także w interesie Cypru, tak więc takie działania, które podjął i podejmuje Puczydłowski i jego "Pro Bono", były i są skazane na niepowodzenie, o czym już dawniej, przy okazji poruszania tematu Chomikuj.pl, pisałem