Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. II

• Autor wątku Autor wątku neon777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Kolega miał 112 i się nie dostał, koleżanka, której wychodziło 121 ma jednak 123 punkty i jest w drugim etapie

Ja 117 i też się dostałem, tak wiec próg to 113-117 punktow jakos

121 - daje miejsce w pierwszej 280, zresztą w drugim etapie jest 589 osób i każdy ma szansę bo różnice 5-10 pkt są do nadrobienia zawsze tym bardziej przy takim rozrzucie ludzi.

Jak to później wygląda, ja się zapisałem na prokuratorską i teraz powiedzmy że bedzie taka sytuacja że przede mną będzie 140 osób, które też chcą na prokuratorską, ja bede 141, a cała reszta za mną, ale na sędziowską. To wtedy ja się nie dostane? czy będe mógł na sędziowską zmienić, bo egzamin jest wspólny?

Ostatnia edycja:
To zostaje Ci tylko sędziowska, zresztą gdzie się zapisałeś na prokuratorską ? Jak wyboru się dokonuje po drugim etapie ?

DonAlex napisał:
To zostaje Ci tylko sędziowska, zresztą gdzie się zapisałeś na prokuratorską ? Jak wyboru się dokonuje po drugim etapie ?

no przy zgłoszeniu do konkursu chyba się wybierało czy nie?

Mój wynik 113 - efekt brak II etapu. Po zliczeniu wszystkich wyników lepszych ode mnie wychodzi mi że lepiej napisało ode mnie 593 osoby gdzie dostało się do II 589 - ale osób z wynikiem 114 jest na pewno więcej niż 5 więc czegoś tu nie rozumiem. Chyba że pomyłka w liczeniu. Niech odezwie się ktoś z 113/114/115 kto się dostał będę mądrzejszy :)

U mnie się sprawdziło, 135 punktów. Widzimy się na drugim etapie :).

Skąd założenie, że osób z wynikiem 114 musi być dokładnie 5?

Równie dobrze osób z wynikami 115-150 mogło być np. 540 (poniżej dwukrotnego limitu miejsc, tj. 560), więc do osób zakwalifikowanych do 2 etapu dodali osoby z wynikiem 114 (takich było np. 49). Wtedy wyszło im, że kandydatów z wynikami 114-150 jest już 589 (ponad limit), więc nie dobierają nikogo więcej (czyli osób z wynikami 113 pkt i mniej).

Gratuluję tym, którzy się dostali.

Wyniki mimo wszystko zaskakująco słabe, myślałem że progi będą o te 5-10 pkt wyższe.

Poza tym dobrze, że komisja obniżyła próg do 100 pkt, bo prawdopodobnie mielibyśmy identyczny scenariusz jak rok temu. Nawet jeśli ktoś "zdobył" w toalecie 5-10 pkt, to jest to do nadrobienia w kazusach.

Powodzenia w grudniu :D

Ostatnia edycja:
andrez napisał:
Mój wynik 113 - efekt brak II etapu. Po zliczeniu wszystkich wyników lepszych ode mnie wychodzi mi że lepiej napisało ode mnie 593 osoby gdzie dostało się do II 589 - ale osób z wynikiem 114 jest na pewno więcej niż 5 więc czegoś tu nie rozumiem. Chyba że pomyłka w liczeniu. Niech odezwie się ktoś z 113/114/115 kto się dostał będę mądrzejszy :)

Pewnie z wynikiem 114 punktów jest 20-30 osób i dla tego w drugim etapie jest więcej osób niż 560.
Czyli próg to 114 pkt. Teraz pytanie ile jest próg 280 miejsca?

..Daniel.. napisał:
Pewnie z wynikiem 114 punktów jest 20-30 osób i dla tego w drugim etapie jest więcej osób niż 560.
Czyli próg to 114 pkt. Teraz pytanie ile jest próg 280 miejsca?
Ktoś policzył chyba stronę wcześniej, ok. 121-122 pkt.

Ja miałem 120 i policzyłem, że osób 120+ jest 362. Mogłem się o kilka pomylić, ale to gdzieś te okolice.

Policzyłem jeszcze raz - osób z wynikiem 114+ jest dokładnie 589 więc tyle wynosił próg. Jeden punkt...

andrez napisał:
Policzyłem jeszcze raz - osób z wynikiem 114+ jest dokładnie 589 więc tyle wynosił próg. Jeden punkt...

że też chciało Ci się liczyć, 1 pkt brakło? o kurde to gorzej być już chyba nie mogło

NA fb piszą, że dzownili do kssipp i potwierdzono, że próg to 114 pkt.

Szpkaz, mogło być gorzej. :) Mnie 4 lata temu po drugim etapie zabrakło 1 pkt. ;P

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót