Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Proszę wszystkich, który mają złe wyniki, aby jutro dzwonili do szkoły rano. Zrobimy im giga presję.

A czy ktoś ma może zastrzeżenia do ilości punktów z kazusów?
Ja po przeczytaniu klucza liczyłam na 5-10 pkt więcej, a wydaję mi się, że oceniałam się dość surowo.

Bayerlein napisał:
Dobrze zrozumiałem w emocjach, że punkty z kazusów macie ok tylko obniżyli Wam wyniki z testów?

Tego nikt nie wie, czy z kazusów ma dobrze, bo niby jak ma to wiedzieć. Nie wiem czy dobry jest trop, ale u mnie i jeszcze jednej osoby z takim samym nazwiskiem mają z testu tyle punktów co my. Czy trop z zamianą imion jest przy nazwiskach prawidłowy, to nie wiadomo. W sumie nic nie wiadomo. W sumie można dzisiejszą listę potraktować jako mały żart komisji.

Tymczasem na stronie szkoły pojawił się komunikat w sprawie składania wniosków o przyjęcie na aplikacje...

cosmopolitan99 napisał:
Proszę wszystkich, który mają złe wyniki, aby jutro dzwonili do szkoły rano. Zrobimy im giga presję.

Można powoli się zacząć ustawiać w kolejce tak, by nie blokować linii :-D

A pisząc serio, to chyba naturalne, że kazdy sięgnie po telefon. A przynajmniej kazdy, kto wskutek pomyłki znalazł się pod progiem, bo reszta, która sie zakwalfikowala moze mieć to gdzies.

giant_duck napisał:
Ja po przeczytaniu klucza liczyłam na 5-10 pkt więcej, a wydaję mi się, że oceniałam się dość surowo.

Mi też więcej wychodziło, ale w sumie ocena własna i cudza, to dwie różne sprawy

ŻENADA i kabinowanie przy wynikach! Jak dla mnie zwykla próba oszustwa KSSiPu!!

giant_duck napisał:

Ja mam podobnie, ale dostałam się z dość przyzwoitego miejsca, więc nie będę robić awantury. Mam nadzieję, że nie spadnę mocno niżej przez błędne liczenie komisji. :/

Ja mam dobrze zliczone punkty i jestem w pierwszej 80 ale i tak mam cykora, że spadne poza liste skoro tylu osobom źle zliczyli punkty...

Też tak myślę! Ale nie odpuścimy tego, tak nie może być. Jutro będą mieli zaskakujący dzień. I piękną prasę po tym co zrobili!

PannaAnna1993 napisał:
ŻENADA i kabinowanie przy wynikach! Jak dla mnie zwykla próba oszustwa KSSiPu!!

Spokojnie, raczej złych intencji nikt nie miał. Możliwe też, że nastąpił błąd przy dekodowaniu prac, który pociągnął za sobą kolejne.

mariopl napisał:
Spokojnie, raczej złych intencji nikt nie miał. Możliwe też, że nastąpił błąd przy dekodowaniu prac, który pociągnął za sobą kolejne.

Miesiąc czekania na wyniki i źle rozakodowane prace? Żart! Poziom szkoły powala na kolana!

Oszustwa bym nie zarzucał bo nie ma do tego podstaw. Jest to błąd wynikający z działania w chaosie i panice spowodowanej upływającym terminem.

Współczuję wszystkim, że musimy to przechodzić teraz... Tego nam już nikt nie zwróci. Nie dosyć, że wielki stres na egzaminach, masa powieconych godzin na naukę...a tu taki cios :/ muszą jutro wydać poprawioną listę inaczej skompromitują się jeszcze bardziej, jak sprawa zostanie nagłosniona.

PannaAnna1993 napisał:
Miesiąc czekania na wyniki i źle rozakodowane prace? Żart! Poziom szkoły powala na kolana!

Nie wziąłem tego za pewnik. Tak naprawdę nie wiadomo, z czego wynika tak duża liczba rażących błędów, a denerwowanie się na widok dokumentu z pdfa trochę nie ma sensu. Trzeba poczekać do jutra, chwycić za telefon i podjąć próbę wyjaśnienia sytuacji.

Ten komunikat co do składania wniosków o przyjęcie też wydaje się nieprecyzyjny - dlaczego dwa razy składać zaświadczenie lekarskie/psychologiczne? :O

U mnie też punkty są źle policzone, a osoba o tym samym nazwisku według listy miała mieć tyle samo punktów co ja z testu. I teraz nie wiem, które z wyników u mnie są prawidłowe, bo równie dobrze mogli jego wyniki wpisać mi, a moje jemu :mad: Ale w sumie na chwilę obecną obaj się dostaliśmy :D
Moim zdaniem, jedyną opcją wyjścia "z twarzą" byłoby przyjęcie 280 osób z aktualnej listy PLUS osoby, które po ponownym przeliczeniu punktów będą miały wynik wyższy niż osoba na 280 miejscu, ale tego pewnie KSSiP nie zrobi i będzie "prostował" listę.

narnijczyk93 napisał:
Ten komunikat co do składania wniosków o przyjęcie też wydaje się nieprecyzyjny - dlaczego dwa razy składać zaświadczenie lekarskie/psychologiczne? :O

moim zdaniem to trzeba ponownie robić badania ;/ bo na tym starym druku to jest to jest o zdolności do odbywania aplikacji, a teraz walnęli druk, że do pełnienia obowiązków sędziego/prokuratora :/

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót