Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dostałem się... moje miejsce jest i tak nieważne bo jestem spośród was najlepszy ... oo przepraszam NAJLEPSZY, Wiec bardzo proszę wydrukować mi wasze komentarze i dostarczyć wersję papierową bo chętnie się nimi podetrę .

Pozdrawiam,

Tak Ja

Martin0235 napisał:
Patrząc na plan I zjazdu nowego rocznika zastanawiam się jak będzie wyglądał pierwszy sprawdzian. Prawdopodobnie trzeba będzie na nim zarządzać swoimi emocjami, dlatego zalecam wszystkim opanowanie i spokoj;P
Gdybyś się nie dostał, przez głupi błąd, to teraz czułbyś się tak jak my, a nie sprawdzał jak będzie wyglądał pierwszy sprawdzian. Zasłużylismy na nasze wyniki, a ktoś bezczelnie olał sobie tak poważna sprawę. Mamy prawo nawet do większych emocji.

neon777 napisał:
ale jaka w tym wina KSSiP :/? przecież to komisja konkursowa wyznaczona przez Ministra Sprawiedliwości za to odpowiada, a nie KSSiP? art. 22 ustawy o KSSiP

Oj, będzie pretekst do odwołania Ministra Sprawiedliwości :D

Tak Daniel, jest osoba o tym samym nazwisku co ja z moim wynikiem z testu.

Mi co najmniej 10 pkt nie policzyli.

Z karnego w 1 pytaniu miałem - 3/5 zgodnie z kluczem i podane podstawy prawne(śledztwo,notatka nie może być dowodem i kwestia dot. podejrzanego)
W 2 pytaniu - napisałem, że mamy do czynienia z człowiekiem i prokurator popełnił błąd umarzając postępowanie
W 3 pytaniu - poruszyłem tylko art. 55 k.p.k

Z cywilnego napisałem wszystko zgodnie z kluczem, że testament jest nieważny, że poszukiwanie testamentu art. 670, napisałem też art. 510, napisałem art. 200, napisałem że przekazanie było niewłaściwe na podstawie odpowiedniego artykułu, napisałem całe trzecie pytanie(zgodnie z kluczem), zrobiłem tylko jeden błąd z tym pasierbem i bratem, a napisałem że słusznie uznano za uczestników syna i córkę, napisałem że powinno dojść do dziedziczenia ustawowego.

Z administracyjnego napisałem 3/4(podałem art. ust. o świadczeniach i odpowiedni artykuł, stwierdziłem że decyzja jest nieważna) w 4 podałem złą podstawę prawną.

Z karnego sobie przyznałem 8pkt z admina 11 z cywila 16, celowo sobie bardzo rygorystycznie punktowałem, a i tak dostałem 25pkt, pogodziłem się z porażką i nie zamierzam z tym nic robić, nawet już mi nie żal, ale uważam że zostałem skrzywdzony.

Nowe roczniki będą dzielone na 9 grup. Jestem niezmiernie ciekawy skąd KSSiP weźmie 18 sal ćwiczeniowych skoro już na ogólnej gdzie grup jest o kilka mniej są takie, które zajęcia mają na tzw. sali rozpraw.

@ Remix

Od początku piszę, że może być tak, że niektóre prace zostały źle rozkodowane. Mogłeś mieć np. 38 pkt które dostał omyłkowo ten co miał 28 a Ty dostałeś jego 28. To, że rachunkowo suma końcowa zgadza się z wynikiem testu o niczym nie świadczy bo sumując mogli uwzględnić już ten zły wynik. Uważam, że z tego mogą wynikać błędy bo nie jest możliwe by przy tylu osobach pomylono się jedynie w dodawaniu punktów za test i kazus.

Ostatnia edycja:
..Daniel.. napisał:
Czy osoba o tym samym nazwisku z testu ma tyle punktów co ty.

U mnie osoba z ttym samym nazwiskiem ma właśnie "moją" liczbę punktów.

tak w ogóle to w tym roku zmienił się Przewodniczący Komisji Konkursowej, którym od lat był SSO Michał Niedźwiedź, a w tym roku był SSA Rafał Dzyr :D kto gościa zna to wie dlaczego mi się śmiać chce :D

Czy osoby, które mają źle policzone wyniki mają swój nazwiskowy odpowiednik? Moja kumpela tak ma i wygląda na to, że serio pomylili imiona i tak naprawdę lista się nie zmieni tylko osoby o tych samych nazwiskach czeka zamiana miejsc.

Czyli być może w tym tkwi błąd. Chociaż nie wiem jak to możliwe skoro wszyscy mieli kod a nie nazwisko i imię. Po wpisaniu kodu powinno im wyskoczyć właściwe imię i nazwisko.

beauti_decayed napisał:
Czy osoby, które mają źle policzone wyniki mają swój nazwiskowy odpowiednik? Moja kumpela tak ma i wygląda na to, że serio pomylili imiona i tak naprawdę lista się nie zmieni tylko osoby o tych samych nazwiskach czeka zamiana miejsc.

tak

No to wystarczy "jedynie" znaleźć osoby o takim samym nazwisku. Pytanie komu się chce, to przecież nie nasza robota...

masc-na-bol-dupy_2016-06-01_09-19-21.jpg

cosmopolitan99 napisał:
Czyli być może w tym tkwi błąd. Chociaż nie wiem jak to możliwe skoro wszyscy mieli kod a nie nazwisko i imię. Po wpisaniu kodu powinno im wyskoczyć właściwe imię i nazwisko.

I jak tu człowiek ma wierzyć w uczciwość tego konkursu!

neon777 napisał:
tak w ogóle to w tym roku zmienił się Przewodniczący Komisji Konkursowej, którym od lat był SSO Michał Niedźwiedź, a w tym roku był SSA Rafał Dzyr :D kto gościa zna to wie dlaczego mi się śmiać chce :D

Powiedz mi, czy plotka o jego pierwszym "wejściu" do sądu jako Prezes SA jest prawdziwa? :D

Bayerlein napisał:
No to wystarczy "jedynie" znaleźć osoby o takim samym nazwisku. Pytanie komu się chce, to przecież nie nasza robota...

Wydaje mi się, że to trochę bardziej skomplikowane

używał ktoś Maść na Ból dupy ??

Podobno bardzo dobra.

Bardzo prosze o szczere opinie ,bez fake news.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót