Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. II

• Autor wątku Autor wątku duska1958
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zwróciliście uwagę jak dużo jest złożonych podstaw prawnych odpowiedzi w kluczu? Niektóre nawet mają po 4 przepisy.

Może i nic.Ale skoro jednocześnie osoba stającą w kolejce do szatni przede mną,za którą szedłem do tej kolejki prosto z sali egzaminacyjnej wyciąga po pewnej chwili telefon i dzwoni to nie dziw się,że ja nie mam wiary w to,że wszyscy inni zastosowali się do tego zakazu;)

benquick napisał:
Podstawa prawna do pytania nr 146 to jest ekstremalne przegięcie.

To jedno z tych pytań, przez które tego egzaminu nie można było zdać perfekcyjnie...ja trafiłem, ale żadnej chluby czy zasług sobie nie przypisuję, skąd oni to wzięli? Protokoły do Tfue?
House - stres mnie już zjada, raczej wiem już że zdałem, tylko jak poszło innym? Hmmm, to jest pytanie kluczowe ;)

Zwłaszcza że te protokoły to chyba łącznie tyle samo co całe TFUE ;D

47 - C a jednak protokół nie jest ZAWSZE gdy wydane jest orzeczenie :)

Sprawdziłem moje odpowiedzi z kluczem i finalnie będę miał 139 pkt.

upioryrewolucji napisał:
Sprawdziłem moje odpowiedzi z kluczem i finalnie będę miał 139 pkt.

Jak skaner poprawnie sczyta zamlowywanie kratek. Ja się o to realnie boję, bo nigdzie nie zaznaczałem równiótko pod linijke.

Ja tez sie boje:/ gdyby ktokolwiek na egzminie zwrócił na to uwage to na pewno zaznaczylabym kratki uważniej, jak mozna nie powiedziec tak istotnej informacji...

duska1958 napisał:
Ja tez sie boje:/ gdyby ktokolwiek na egzminie zwrócił na to uwage to na pewno zaznaczylabym kratki uważniej, jak mozna nie powiedziec tak istotnej informacji...

Oczywiście, dlaczego nie było o tym wyraźnego pouczenia ustnego? Komedia

@duska1958 Bo to nie jest istotna informacja. W konia was robią tymi bredniami o przekraczaniu kratek. Zawsze możecie zażądać sprawdzenia bez maszyny. Po to dają klucz i kartkę z numerem kodu, żebyście wykryli błędy w liczeniu przez maszynę.

Tez mi sie wydaje, ze byłoby to idiotyczne, nie mniej jednak, przy takim stresie, po 4 miesiącach nauki i nadziei na ten drugi etap, człowiek głupieje i sam nie wie co myślec ;)

duska1958 napisał:
Tez mi sie wydaje, ze byłoby to idiotyczne, nie mniej jednak, przy takim stresie, po 4 miesiącach nauki i nadziei na ten drugi etap, człowiek głupieje i sam nie wie co myślec ;)

Dokładnie, w takiej chwili wyobraźnia zawsze podpowiada najgorsze scenariusze :) ja nie wiem co mam ze soba zrobić od rana....

pick_and_roll napisał:
Co zaznaczyliście w 88? Ja D, ale teraz uważam, że pooprawna jest B.

Moim zdaniem jest błąd w kluczu odpowiedzi. Powinno być D, a jest B.

SekretarzSądowy napisał:
pick_and_roll napisał:
Co zaznaczyliście w 88? Ja D, ale teraz uważam, że pooprawna jest B.

Moim zdaniem jest błąd w kluczu odpowiedzi. Powinno być D, a jest B.

Nie ma błędu bo zwiększenie do górnej granicy ustawowego zagrożenia jest zawsze fakultatywne, a nie jak wynikaz tej odpowiedzi obligatoryjne. No tak niestety te pytania sa konstruowane, żeby się pieprznąć :)

Siedziałem w 2 sektorze, większość otrzymała testy niezaplombowane. Po pytaniu prowadzącego ile osób ma takie testy, większość 2 sektora podniosła rękę (nie wiem czy w innych też?). Po tym stwierdzeniu szybciutko podmienili na zaplombowane. Takie zdarzenie wpływa na wyobraźnię... ile takich testow trafiło wcześniej do kogoś...

Ja też byłem w drugim sektorze i kłamiesz, jeśli twierdzisz że to była większość. Na oko 15% sektora i natychmiast mieli te testy wymieniane. Sami się zgłaszali, że nie mają plomb.

Napisałem co widziałem. Mam prawo do swojej wypowiedzi.
Uważam ciebie za trola i kłamcę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót