neon777 napisał:
Jestem prawnikiem a więc prawo stosuje a nie ustanawiam, mylisz swoje kompetencje, podobnie jak niektórzy prawnicy piastujący urząd sędziego w naszym kraju. Zupełnie nie potrzebuje oglądać TV i emocjonować się kłótniami tzw. polityków, to nie dla mnie. Zdarza mi się, że oglądam obrady sejmu odnośnie interesujących mnie ustaw lub posiedzenia komisji lub podkomisji. Ty widzę oglądasz programu publicystyczne typu Tomasz Lis na żywo. Nie dziwię się zatem prezentowanych przez Ciebie stanowisk na tym forum.
Nie zamierzam się odnosić do
ad personam.
Ja nie wskazuję konkretnych programów/źródeł, nie mówię również o pudelkowych informacjach, nie insynuuj. Mówię o sprawach bieżących w tematach wyłącznie prawnych i okołoprawnych. Bardziej sugerowałam o zwykłe rozglądanie się dookoła siebie i obserwowanie świata. Może jak wystarczająco zderzysz się z prawem w praktyce (czy to przez tv/gazetę/internet, czy w pracy), to może zdasz sobie sprawę, że świat nie jest zero-jedynkowy.
Ustawodawca tworzy prawo, egzekutywa zajmuje się jego szerokorozumianym wykonywaniem, judykatywa tworzy Ci orzecznictwo: będziesz więc tańczył, jak Ci zagrają. To jest clou mojego przesłania.
Które moje stanowiska uważasz za dziwne? Zacznij czytać wreszcie ze zrozumieniem, bo nie jestem w tym wątku pierwszą osobą, na którą naskakujesz, zarzucając swoje wymyślone teorie, dodatkowo niektórych obrażasz. Sam przekręcasz to, co inni mówią i się niepotrzebnie nakręcasz. Przecież od samego początku mówiłam, że zgadzam się, że nie powinno być obniżania progu, a konkurs powinien pójść dalej z osobami, które się załapały na próg. Czyli podobnie jak Ty i mnóstwo osób w tym wątku. A Ty dalej się bulwersujesz na każdego.
Pogrubione - ??? Zupełnie nie czuję Twojej bazy. Dlatego już nie zamierzam Ci odpisywać.