Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Prorok P
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak, oczywiście masz rację Mój błąd. To teraz już wiem, czemu na to pytanie odpowiedziałam błędnie/

Po tych pytaniach, aż się zaczynam bać, o co będą pytać na kazusach :O

olaaa89 napisał:
Forum jest od tego, żeby omawiac kwestie związane z egzaminem i to się tutaj robi, co do odwołania to o dziwo Pan rzecznik stwierdził, że odwołanie nie przysługuje, co oczywiście moim zdaniem jest nieprawdą, bo można pisa do dyrektora KSSIP i to zamierzam zrobi i to oficjalnie, więc to, ze ktos niepodaje danych na forum, nie oznacza, że nie napisze pisma, w którym wskaże te rażące niedociągnięcia, więc nie oceniaj według swojej miary.

Nikogo nie oceniam. Po prostu mam dość przekrzykiwania się na forum. Śmiało pisz odwołanie. Jeśli nie poskutkuje (a wiadomo że KSSiP i MS nie widzą nieprawidłowości) zawsze złożysz skargę do sądu. Po protu sądzę, że kłótnie na forum są bezsensowne i nie ma co w kółko drążyć jednego tematu i psuć sobie i innym nerwy.

ah pardon to miałam dobrze ;) myślałam o innym pytaniu

listy dalej nie ma. Pewnie dziś już nie będzie...czekaliśmy na tę środę i czekaliśmy a w sumie nie było po co

Nie ma na co liczyć. Lista pewnie jest już gotowa ale skoro termin jest do 9 listopada to pewnie będzie 9 listopada. Tak to już jest, że termin to świętość. Chociażby nawet wystarczyło kilka sekund żeby ją wrzucić na stronę.

Prześledziłem Wasze wątki ***szkoda, że nie prześledziłeś równie dokładnie regulaminu FP zwracając szczególną uwagę na §29. mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
olaaa89 napisał:
Lipstick próbujesz mi wmówic, ze nie jestem o zdrowych zmysłach, w tym momencie mnie obrażasz na forum publicznym, zdajesz sobie z tego sprawe? Wiesz, to, że ktoś ma odemienne zdanie od Twojego nie oznacza, ze jest ono złe, po prostu nie wszyscy cechują sie takim wygodnictwem jak Ty, jestem obiektywna, a to w pracy prokuratora lub sędziego jest bardzo przydatne, więc pracuj nad tym, bo raczej to nie jest twoja mocna cecha.
Mała Mi ja wiem, ze jestem w II etapie, nie musze chwalic się lością pkt, jeżeli uwazasz, że się nie dostała, to sobie tak uważaj, nie interesuje mnie to. Wiesz co do podpisów, to nie proównuj czynów niedozwolonych z egzaminem państwowym, bo to zupełnie inna kwestia, ale przecież żeby to wiedziec, to trzeba to odrózniac, a nie porównywac do czegoś zupełnie przypadkowego.
Ola, Ty sama siebie obrażasz swoimi twierdzeniami. Tak samo jak vegeciak, który miał się nie udzielać a jednak odpowiada. Jeśli widziałaś uchybienia, był czas żeby to zgłaszać, czas minął. Idź do sądu i narzekaj, a potem odwołaj się do Strasburga a nawet samego papieża.
Jeśli zdałaś, po co wymyślasz dziwaczne uchybienia?? To tak, jakby pozwany miał się odwoływać od oddalonego powództwa. Dlatego nie wierzymy, że zdałaś. Musisz mieć interes w podważaniu egzaminu. I niemożliwe, by tym interesem była konieczność udowodnienia, że dasz radę napisać dobrze kazusy tylko pod presją wyniku.

Nie ma takiej opcji. Zobaczysz. Osoby poniżej 120 pkt nie mają prawa do 2 etapu, choćby weszła tylko 1 osoba. Nikt nie bedzie obniżał poziomu. Jak już to lepiej obniżyć ilość miejsc by osoby które zasłużyły być w 2 etapie mogły konkurować. Choć na to też szans nie ma. Nie siejcie zamętu

Ostatnia edycja:
Podzielam stanowisko Proroka P, jeżeli wszystko miało by być takie proste i oczywiste lista już dawno by się ukazała.

A gdyby np czysto teoretycznie nikt dalej nie przeszedł? Rozumiem że wtedy aplikacja miała by się nie odbyć bo istnieje "święty próg 120 punktów", który jest nie do naruszenia w żadnym możliwym przypadku

***szkoda, że nie podzielasz chęci stosowania się do regulaminu FP zwracając szczególną uwagę na §29. mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Prawokator7 napisał:
Podzielam stanowisko Proroka P, jeżeli wszystko miało by być takie proste i oczywiste lista już dawno by się ukazała.

A gdyby np czysto teoretycznie nikt dalej nie przeszedł? Rozumiem że wtedy aplikacja miała by się nie odbyć bo istnieje "święty próg 120 punktów", który jest nie do naruszenia w żadnym możliwym przypadku

Wiadomo, że szkoła może zrobić co zechce, ale czy zaryzykuje obniżenie jej prestiżu tylko po to, żeby w sztuczny, naciągany sposób stworzyć rywalizację w 2 etapie? Jeśli obniżą próg, to pójdzie jasna i wyraźna informacja do osób, które będą przygotowywały się za rok: nie musicie uczyć się na maxa, ponieważ przy trudnym teście i tak próg zostanie obniżony. W mojej ocenie nie ma szans na taki scenariusz. Każdy inny wariant niż przeprowadzenie 2 etapu dla 218 osób, które przekroczyły próg będzie ciosem KSSiPU w samą szkołę, w której przecież z założenia mogą znajdować się osoby najlepsze.

Ostatnia edycja:
Prawokator7 napisał:

Nabór zostałby ogłoszony raz jeszcze.

Podzielam stanowisko pickandrolla'a. Myślę że szkoła nie pozwoli sobie na obniżenie poziomu i przede wszystkim presiżu. Poza tym wydaje mi się, że listy jeszcze nie ma bo sprawdzają ręcznie prace osób, które zgłosiły zastrzeżenia co do ilości punktów, a za kilka dni zobaczymy listę składającą się z np 240 osób, bo tyle dojdzie osób, które przekroczyły próg po ręcznym zweryfikowaniu prac ;)

duska1958 napisał:
Podzielam stanowisko pickandrolla'a. Myślę że szkoła nie pozwoli sobie na obniżenie poziomu i przede wszystkim presiżu. Poza tym wydaje mi się, że listy jeszcze nie ma bo sprawdzają ręcznie prace osób, które zgłosiły zastrzeżenia co do ilości punktów, a za kilka dni zobaczymy listę składającą się z np 240 osób, bo tyle dojdzie osób, które przekroczyły próg po ręcznym zweryfikowaniu prac ;)

Nigdy jeszcze się nie zdarzyło dodawanie punktów, nawet po odwołaniach.

Obniżą próg, przeczuwam to.

Myślę, że osoba która ma podjąć decyzje w kwestii II etapu jest zajęta - jest na obradach sejmu :)

Prorok P napisał:
Nigdy jeszcze się nie zdarzyło dodawanie punktów, nawet po odwołaniach.

Obniżą próg, przeczuwam to.

Naprawdę nigdy nie weryfikują tych prac ręcznie? I nie sprawdzają czy odpowiedź była zaznaczona prawidłowo ale skaner jej z jakiegoś powodu nie odczytał?
Może i tak.. w sumie na tej karcie odpowiedzi chyba był wzór jak należy prawidłowo zamalować kratkę i pewnie każą się do tego odnieść przy ewentualnych zarzutach i nie ich interes ;)

a może jest tu ktoś kto otrzymał od ksipu odpowiedź w kwestii rozbieżności w punktacji?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót